"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Έως πότε θα κάνουμε το κορόιδο με την Κύπρο;

Κανονικά ο καβγάς Σόιμπλε-Ντράγκι περί «συστημικότητας» της Κύπρου θα έπρεπε να έχει αναστατώσει τη… γερμανοπροσηλωμένη ελληνική κυβέρνηση.  Γιατί αποδεικνύει περίτρανα με ποια κριτήρια αποφασίζει η Γερμανία τη συμμετοχή της στις δανειακές «διασώσεις» των ασθενέστερων κρίκων της ευρωζώνης.

ΑΝΤΙ, ΛΟΙΠΟΝ, για τις ξεναγήσεις σε ανατολίτικα παλάτια, τα ατυχή συναπαντήματα με τους γείτονες και τα

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣ!

του Σάββα Ιακωβίδη*
Ο κυπριακός Ελληνισμός στηρίζεται στην ελληνική και χριστιανική παιδεία του, και δεν πρόκειται να τις διαγράψει. Από αιώνων, οι Έλληνες της Κύπρου θρησκεύουν και βαθύτατα πιστεύουν. Είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Η παιδεία μας είναι ελληνική και χριστιανική, με βάση και το Σύνταγμα. Οι ελεύθερες θρησκευτικές πεποιθήσεις είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη. Τα ελληνικά εκπαιδευτήρια παρέχουν και θρησκευτική αγωγή. Σε αυτήν υπόκεινται όλοι οι μαθητές, στη βάση των κανονισμών λειτουργίας των σχολείων. Τα τελευταία χρόνια, στην Κύπρο, παρατηρείται μια μόδα, ιδιαίτερα από άθεους ή ξένους ή γονείς που πιστεύουν σε άλλα δόγματα.
Έτσι, απαιτούν απαλλαγή των παιδιών τους από το μάθημα των Θρησκευτικών. Αυτό σημαίνει ότι απορρίπτουν τους κανονισμούς της ελληνορθόδοξης παιδείας μας. Κάποιοι γονείς προσέφυγαν στην Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και τους δικαίωσε. Αυτή η

Κύπρος: Μετά την στρατιωτική, έρχεται η οικονομική ομηρία

Eίναι γνωστό πως ο Χριστόφιας, έχοντας προβεί σε σημαντικές παραχωρήσεις στις συνομιλίες με τους Τουρκοκύπριους, έχει υποθηκεύσει τον επόμενο πρόεδρο της Κύπρου για λύση χειρότερη του σχεδίου Ανάν, του οποίου -θυμίζουμε- φανατικός υπέρμαχος ήταν και ο Νίκος Αναστασιάδης. Είναι ελπιδοφόρος η τοποθέτηση του έτερου υποψήφιου προέδρου Γιώργου Λιλλήκα, ότι δεν δεσμεύεται από τις υποχωρήσεις Χριστόφια και θα επανατοποθετήσει το κυπριακό στη σωστή βάση

Τι «παίζεται» στην Κύπρο;

Ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συμβάλει μαζί με την Ε.Ε. στη δανειοδότηση της Κύπρου. Λίγο μετά, o υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλής είπε πως αναμένει η Ρωσία να επεκτείνει έως το 2022 την αποπληρωμή του δανείου ύψους 2,5 δισ. ευρώ που έχει χορηγήσει στην Κύπρο.


Οι τραπεζίτες παχαίνουν όταν… οι άλλοι πεινούν!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPqte2xlVPrEX6_PJZ5ckYHbWRfCFJlEjbWT8tMpGVhZQUR0cFRZWp8XHZAxFg1Cp9mZfxKBLfJBe2K9M7WswGvfV5PdAFAHjkzl_qSi8qpgXxPPu7KXZ2V6XvBeH_LZQzNc0IEWjxl-NK/s1600/oi-trapezites-paxainoyn-otan-peinoyn-oi-alloi.jpgΗ Goldman Sachs έβγαλε 400 εκατομμύρια δολάρια κερδοσκοπώντας στις τιμές των θεμελιωδών τροφίμων όταν δισεκατομμύρια άνθρωποι λιμοκτονούν

Εξω φρενών με τους τραπεζίτες ήταν η μετριοπαθέστατη κεντροαριστερή εφημερίδα του Λονδίνου «Ιντιπέντεντ» και το έδειχνε από την πρώτη της κιόλας σελίδα. Στο στόχαστρο της εφημερίδας βρέθηκε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.

ΑΝΕΧΟΜΑΙ, ΑΝΕΧΕΣΑΙ, ΑΝΕΧΕΤΑΙ…

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhk115iMm91SOf-5Vw-FlX1Awvz1FTW3AuRiJwsOZn3oxuDbDhH2Vfz2NM6SMIVP86CRUYXPV_pSG8kxEgA0-62YIEkdaG8_7vOFelfv8f4lRsVZZg3Wh3BKsS2QM3QOnnJCf_YhWe9BWk8/s640/kartesios020213.pngΑς μη γελιόμαστε. Το Κράτος δεν αντιμετώπισε τους τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης ως ληστές, αλλά ως ιδεολογικούς αντιπάλους. Αν τους αντιμετώπιζε ως ληστές δε θα έβαζε σε λειτουργία όλο αυτόν τον μηχανισμό των πρόθυμων ΜΜΕ να προβάλουν το «θεάρεστο» έργο του. Άλλωστε, δεν έπραξε το ίδιο για τον συλληφθέντα που είχε στην κατοχή του σφαίρες, στην κηδεία του Ντερτιλή. Εκείνος προστατεύθηκε δεόντως. Τόσο δεόντως που το θέμα ξεχάστηκε εν μία νυκτί. Επίσης δε συνελήφθη κανείς από όσους πυροβολούσαν στην κηδεία του χουντικού.

Το ''ευχαριστώ'' ενός εκπαιδευτικού στον υπουργό παιδείας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglNh2ETFPCmcflms3qal_KEmU8R9yBbwe5vkTVEr1NIUYlEy0BIURhaP-9Dc4NTe2Cry_xExHl9svCMYYZkQ-j33tCNGVA04DS0hIUcXvwQSUN8TR5Y2TPOc9OohL45Xfz7jlEYYHHkahU/s1600/to-eyxaristo-enos-ekpaideytikoy-sto-ypoyrgeio-paideias.jpg"Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας γιατί με την αύξηση ωραρίου από την μία και την ταυτόχρονη μείωση του μισθού από την άλλη ανανεώθηκε, ίσως και σώθηκε, ο γάμος μου. Τώρα δεν βλεπόμαστε σχεδόν ποτέ με την γυναίκα μου παρά μόνο αργά το βράδυ όταν σχολάω από το σουβλατζίδικο στο οποίο δουλεύω μετά το σχολείο. Τώρα δεν υπάρχει αυτή η καθημερινή τριβή που όλοι ξέρουμε ότι φθείρει τη σχέση.

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας που με έκανε να νιώσω ξανά εθνική ανάταση και
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις