"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Πόσο κοντά σε πόλεμο είναι η Τουρκία με τη Συρία; Όλες οι εκδοχές

Πόσο κοντά σε πόλεμο είναι η Τουρκία με τη Συρία; Όλες οι εκδοχέςΕδώ και κάποιες μέρες οι τούρκοι αρθρογράφοι (και όχι μόνο) αναρωτιούνται, εαν μετα την κατάρριψη του Τουρκικού F4 οι πιθανότητες πολέμου ανάμεσα στις δύο χώρες - Τουρκία, Συρία- έχουν αυξηθεί αισθητά.

Είναι αναμφισβήτητα ένα σημαντικό ερώτημα γιατι στην περίπτωση εχθροπραξιών η Τουρκία θα γινοταν η αιχμή μιας εισβολής στη Συρία με την υποστήριξη διαφορων αραβικών χωρών και δυτικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων της Αμερικής. Αυτο, σημειώνει άρθρο της εφημερίδας Ατλάντικ, θα το έκανε δύσκολο για την Ρωσία να μείνει άπραγη λόγω της πολύτιμης ναυτικης της βάσης στη Συρία.

"Φωτιά στην Αν.Μεσόγειο βάζει η Τουρκία".Τι αποφάσισε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

`Φωτιά στην Αν.Μεσόγειο βάζει η Τουρκία`.Τι αποφάσισε το Συμβούλιο Εθνικής ΑσφαλείαςΦωτιά στην Ανατολική Μεσόγειο βάζει η Τουρκία με ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ( ΣΕΑ).

Χαρακτηρίζει ''επιθετική'' ενέργεια της Συρίας την κατάρριψη του κατασκοπευτικού Φαντομ, προαναγγέλει ότι θα διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει΄''με αποφασιστικότητα'', παίρνει θέση ως να ήταν η νεώτερη εκδοχή της ...Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για τις εξελίξεις στην Αιγυπτό,το Ιρακ ,την Λιβύη(!) αλλά προαναγγέλλει και κάτιο άλλο :

Οτι θα συνεχίσει με πλήρη συνεργασία τα''μέτρα προστασίας'' των ΄΄δικαιωμάτων''΄της ίδιας και του ψευδοκτάτους στην Ανατολική Μεσόγειο, προφανώς εννοώντας τις παράνομες και εικίνδυνες εξαηγγελίες για πετρελαιο και φυσικόμ αέριο σε ΑΟΖ που δεν της ανήκουν!
Το onalert παρουσιάζει ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωση που εξεδόθη από την Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ( ΣΕΑ) μετά την χθεσινή καθιερωμένη του συνεδρίαση .

Ένα βαγόνι γεμάτο νεκρούς

Άνοιξα τα μάτια λίγο πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι. Αυτό συμβαίνει τις μέρες του άγχους. Πρώτη σκέψη της ημέρας ‘δεν έχω πληρώσει τη δεη’. Γαμώ τη δεή η επόμενη σκέψη. Το αντίδοτο του άγχους κοιμάται δίπλα μου. Ευτυχώς. Μέχρι να φτάσω στο μετρό η δεη έχει γίνει μια δουλειά που θα ταχτοποιήσω αύριο.
Μπαίνω στο μετρό. Αλλάζω γραμμή στο σύνταγμα και μπαίνω στο βαγόνι που με οδηγεί στον τελικό προορισμό. Μόλις που πρόλαβα να βρω τη γωνιά μου και να βγάλω το βιβλίο, μια σπαρακτική φωνή από δίπλα επαναλαμβάνει ‘Δε μπορώ να πάρω ανάσα’, ΄Χάνομαι’. Είναι μια γυναίκα γύρω στα 40 με τα ρούχα της δουλειάς. Έχει ιδρώσει, το βλέμμα της φανερώνει απελπισία, δε μπορεί να πάρει ανάσα. Παθαίνει έμφραγμα, κρίση πανικού, τι συμβαίνει; Οι διπλανοί της δεν την κοιτάνε καν. Την πλησιάζω. Δεν κουνιέται κανείς.
Μόνο εγώ την ακούω ρε; Τι γίνεται;

Ανοικτή επιστολή του Γ. Βαρουφάκη στον Γ. Στουρνάρα

Φίλε μου Γιάννη

Από την μία μεριά θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια. Από την άλλη, λόγω της ειλικρινούς φιλίας μας, νιώθω την ανάγκη να πω ότι άξιζες κάτι καλύτερο από το τιμόνι της οικονομίας αφού το πλοίο προσέκρουσε στα βράχια.
Ξέρω ότι, με τον έμφυτο ενθουσιασμό σου, το εννοείς όταν λες ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες να βγει η χώρα από την Κρίση. Είναι ο ίδιος ενθουσιασμός που σε έκανε τότε, στα μέσα της δεκαετίας του ’90, να πιστέψεις (όταν όλοι σε κορόιδευαν) πως η Ελλάδα μπορεί να μπει στην ευρωζώνη – μια πίστη που σχέδον μόνος σου μετέτρεψες (από την θέση του Προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, και βασικού διαπραγματευτή με τους ευρωπαίους) σε πραγματικότητα.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Μάκη άλλο η νανοτεχνολογία, άλλο η νανοδημοσιογραφία

Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Αρκεί να είσαι ειλικρινής γι’ αυτό που κάνεις. Δεν μπορεί να είσαι πόρνη και να λες πως είσαι μελετητής της σεξουαλικής συμπεριφοράς των ανθρώπων. Όπως δεν μπορείς να κάνεις τηλεμάρκετινγκ και να λες πως είσαι δημοσιογράφος.
Με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο δεν ήμουν ποτέ φίλος, για λόγους που είναι εύκολο να κατανοήσει ο καθένας. Δεν ήμουν ούτε εχθρός. Εκπροσωπούσαμε δύο διαφορετικά είδη δημοσιογραφίας και κρινόμασταν από τον κόσμο. Επειδή δεν είχα τίποτα να φοβάμαι (και λόγω ιδιοσυγκρασίας και λόγω στάσης ζωής) δεν ανήκα ούτε καν στον κύκλο των ανθρώπων που τον συναναστρέφονταν, γέμιζαν τις δεξιώσεις του γάμου του, ψιθύριζαν με φόβο πάντα διάφορα γι’ αυτόν, μάλωναν μαζί του και στη συνέχεια αγκαλιάζονταν σαν να μην τρέχει τίποτα. Βλέπετε τα μόνα άπλυτα που είχα ήταν σώβρακα. Ο Μάκης ήταν πάντα ο Κίτρινος Τύπος κι εγώ ένας άλλος τύπος.

Το μνημόνιο περιέχει πρόστιμο αν αναπτυχθεί η Ελλάδα;

Ο χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής Πάνος Παναγιώτου αναφέρει σε άρθρο του: "Η Ελλάδα έχει δανειστεί με όρους που σημαίνουν ότι αν αρχίσει η χώρα μας να αναπτύσσεται θα πρέπει να "τιμωρηθεί" με αύξηση του επιτοκίου δανεισμού" Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει:

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πιθανότητα προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ, η ελληνική πολιτική ηγεσία φρόντισε να περάσει το μήνυμα πως το επιτόκιο των δανείων θα ανερχόταν κοντά στο 3% και ίσως και χαμηλότερα απ' αυτό. Στην πορεία η κοινή εντύπωση που σχηματίστηκε και ισχύει μέχρι και σήμερα είναι πως το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 3,15%. Η πραγματικότητα, όμως, μάλλον είναι αρκετά διαφορετική.
Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε, αρχικά, δάνειο ύψους 30 δις ευρώ υπογράφοντας μία “Συμφωνία Διακανονισμού” (Stand – By Agreement) με το ΔΝΤ. Η συγκεκριμένη μορφή συμφωνίας έχει μία δεδομένη φόρμα καθορισμού του επιτοκίου που χρεώνεται ο δανειολήπτης η οποία και συνδέει τη διάρκεια και το μέγεθος του δανείου με το ύψος του επιτοκίου.

Όλα όσα πρέπει να αρνηθούμε ως Έλληνες

Εκείνη τη νύχτα,5 Νοέμβρη του 1999 ένα αυτοκίνητο διέσχισε με ιλιγγιώδη ταχύτητα τους δρόμους της πόλης. Κάποιοι είπαν ότι στο αμάξι δεν υπήρχε οδηγός. Αυτό, κινείτο αυτόνομα και ξαφνικά, έπεσαν από μέσα του πλήθος  προκηρύξεων..
Η υπογραφή ήταν: ¨Άνεμος Σωτηρίας από τα ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ¨
Ίσως το γεγονός να είναι αληθινό, ο Αντώνης Σαμαράκης θα ορκιζόταν πως είναι, ίσως όμως και να μην ισχύει στο ελάχιστο. Ας κρατήσουμε την ουσία και ας προβληματιστούμε από το βιβλίο, ας αφήσουμε τον Άνεμο Σωτηρίας να μας παρασύρει, έναν Άνεμο Σωτηρίας που αρνιέται όλα αυτά τα ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ:




Αρνιέμαι να δεχθώ πως κάθε μέρα αυτοκτονεί κατά μέσο όρο ένας συμπολίτης μου και το καταγράφω σαν ένα αριθμό, ένα απλό γεγονός.

Στην εποχή του μνημονίου...

Γράφει ο Γιάννης Χριστόπουλος

Οι διαχρονικοί άνθρωποι του πολιτικο-μιντιακού συστήματος (που δοξάζει και το μνημόνιο τρομάρα του!), μου φαίνονται ολοένα και περισσότερο διεφθαρμένοι, γραφικοί, υποκριτικά γλειφτρόνια, "ναρκομανείς" της υποτέλειας, ανεπαρκείς, δειλοί, "πρεζόνια" του παλαιοκομματισμού, σχεδόν τιποτένιοι φαντάζουν πια...

Ποσο ευγενής να είναι κάποιος με μερικές εκατοντάδες ΑΡΧΙ-ΗΛΙΘΙΟΥΣ του συστήματος που, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΩΡΑ, την ύστατη ώρα, δεν φαίνεται να κατανοούν το αυτονόητο: Ότι καμία κοινωνία δεν πήγε πολύ μακριά, όντας βουτηγμένη στην εμμένουσα ανομία, την επιλεκτική δομική ατιμωρησία, την εκτεταμένη αδικία και την εξ αυτών απορρέουσα ΑΠΟΛΥΤΗ ΈΛΛΕΙΨΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ του λαού προς τους θεσμούς, η δε τελευταία γεννά πολλαπλασιαστικώς, την κοινωνική απελπισία, το βαθύ μίσος και την αποθέωση της εκδίκησης.

Οι Όρκοι Αρχαίων Ελλήνων Πολεμιστών.

Τα λόγια περιττεύουν…

Ὅρκος Ἀθηναίων ἐφήβων


…πλείω δὲ καὶ ἀρείῳ…
Κρατώντας τὰ ὅπλα ποὺ τοῦ ἐμπιστευόνταν ἡ Πατρίδα, ὁ
Ἀθηναῖος ἔφηβος μπροστὰ στὸ ναὸ τῆς Ἀγραύλου ἔδιδε τὸν
παρακάτω ὅρκο:

Οὐ καταισχυνῶ τὰ ὅπλα, οὐδ᾿ ἐγκαταλείψω τὸν προστάτην ὢ ἂν στοίχῳ, ἀμυνῶ δὲ καὶ ὑπὲρ ἱερῶν καὶ ὁσίων, καὶ μόνος καὶ μετὰ πολλῶν, καὶ τὴν πατρίδα οὐκ ἐλάττω παραδώσω, πλείω δὲ καὶ ἀρείῳ ὅσης ἂν παραδέξωμαι. Καὶ συνήσω τῶν ἀεὶ κρινόντων, καὶ τοῖς θεσμοῖς τοῖς ἱδρυμένοις πείσομαι, καὶ οὓς τίνας ἄλλους ἱδρύσεται τὸ πλῆθος ἐμφρόνως. Καὶ ἂν τὶς ἀναιρεῖ τοὺς θεσμοὺς ἣ μὴ πείθηται οὐκ ἐπιτρέψω, ἀμυνῶ δὲ καὶ μόνος καὶ μετὰ πάντων. Καὶ τὰ ἱερὰ τὰ πάτρια τιμήσω. Ἵστορες θεοὶ Ἄγραυλος, Ἐνυάλιος, Ἄρης, Ζεύς, Θαλλώ, Αὐξώ, Ἡγεμόνη

Τουρκική άσκηση στην Κύπρο με μηνύματα για όλους…

Νέα τουρκική άσκηση, Έρευνας και Διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στην Κύπρο. Η Τουρκία δέσμευσε τις περιοχές ανοικτά της χερσονήσου της Καρπασίας, βόρεια και ανατολικά της Κύπρου και είναι προφανές πως θέλουν να στείλουν μηνύματα προς δυο κατευθύνσεις. Τόσο προς την Κυπριακή Δημοκρατία ενόψει και της προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που αρχίζει την Κυριακή όσο και προς τη Συρία, με αφορμή το πρόσφατο επεισόδιο με την κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους.
Η άσκηση, σύμφωνα με την τουρκική διακοίνωση (A2262/12), άρχισε προχθές Τρίτη και ολοκληρώνεται σήμερα και εμπλέκονται σε αυτή τόσο στρατιωτικά αεροσκάφη όσο και πλοία. Παράλληλα, υπάρχει και προειδοποίηση προς αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας ενόψει της χρήσης του FIR Λευκωσίας. Είναι προφανές ότι αυτή την περίοδο θα πυκνώσουν οι στρατιωτικές ασκήσεις από πλευράς των Τούρκων, καθώς σύμφωνα με τους σχεδιασμούς τους, επιχειρούν να συντηρήσουν κλίμα έντασης και αναταραχής στην περιοχή, επιδιώκοντας να εδραιωθεί η εντύπωση ότι η Κύπρος αποτελεί πρόβλημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Μόσχα: Δεν έχουμε λάβει επίσημο αίτημα από την Κύπρο για δάνειο

Η Μόσχα δεν έχει λάβει έως σήμερα από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας επίσημο αίτημα για τη χορήγηση δανείου, ξεκαθάρισε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος σε σχετικές πληροφορίες.
«Δεν έχω παραλάβει επίσημο αίτημα από αυτό το κράτος για την χορήγηση ενός δανείου», τόνισε ο Αντον Σιλουάνοφ, σύμφωνα με τηλεγραφήματα των ρωσικών πρακτορείων.
Ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή είχε υποστηρίξει στις 20 Ιουνίου πως η Λευκωσία σκοπεύει να ζητήσει από τη Μόσχα να της δανείσει 3 έως 5 δισ. δολάρια. Η κυπριακή κυβέρνηση δεν είχε επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή, άφησε όμως να εννοηθεί πως εάν θα το έκανε θα διαβίβαζε το σχετικό αίτημα πριν τις 30 Ιουνίου.
Η Ρωσία είχε χορηγήσει και το 2011 δάνειο 2,5 δισ. ευρώ στην Κύπρο για να αντιμετωπίσει τις δημοσιονομικές της δυσχέρειες για το 2012.

Πηγή:  http://www.naftemporiki.gr/finance/story?id=2202313

Κύπρος: Μαζική κυβερνοεπίθεση από τους Αnonymous

Στόχος μαζικής κυβερνοεπίθεσης έγιναν 47 κυβερνητικές ιστοσελίδες στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας για περίπου 15 ώρες.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, αφορμή για την επίθεση αποτέλεσε η ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ δράστες ήταν οι Αnonymous.
Συγκεκριμένα το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής διαπίστωσε από τις διευθύνσεις προέλευσης των επιθέσεων, αλλά και από άλλα χαρακτηριστικά, ότι πρόκειται για επιθέσεις προερχόμενες από τους διεθνώς γνωστούς χάκερ Anonymous, κάτι που επιβεβαίωσε και σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο διευθυντής του Τμήματος Κώστας Αγρότης.

Τράπεζα Κύπρου: Αίτημα για κρατική στήριξη 500 εκατ. ευρώ

Την πρόθεσή της να αποταθεί στο κυπριακό κράτος για προσωρινής μορφής κεφαλαιακή στήριξη της τάξης των 500 εκατ. ευρώ γνωστοποίησε η Τράπεζα Κύπρου, καθώς, όπως εξηγεί, δεν θα μπορέσει να καλύψει πλήρως το κεφαλαιακό έλλειμμα όπως έχει καθοριστεί από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012.
Η τράπεζα διευκρινίζει σε σημερινή ανακοίνωσή της πως η προσπάθεια για πώληση ή και σύναψη στρατηγικών συνεργασιών στον τομέα των θυγατρικών ασφαλιστικών εταιρειών δεν έχει καταλήξει και θα συνεχιστεί ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή συμφωνία προς όφελος του Συγκροτήματος και των μετόχων του.

«Arbeit macht frei» (Η εργασία ελευθερώνει)! Αναβιώνει το ναζιστικό σύνθημα των στρατοπέδων συγκέντρωσης;

Την βαθιά ριζωμένη πεποίθηση της κοινής γνώμης στη Γερμανία ότι «η απόλυτη αιτία του κακού» για την Ευρώπη είναι οι Έλληνες επισημαίνει ο Olivier Cyran, σε πρωτοσέλιδο άρθρο του στην Le Monde diplomatique, που θα κυκλοφορήσει την 1η Ιουλίου.

Στο άρθρο του Olivier Cyran για την ευρω-κρίση, την Γερμανία και την Ελλάδα, καταγράφονται απόψεις Γερμανών τραπεζιτών, που παραπέμπουν στις απόψεις του παρελθόντος ότι «η εργασία ελευθερώνει» (Arbeit macht frei). O Olivier Cyran μεταφέρει τις...
απόψεις του πρώην Γερμανού τραπεζίτη, του Thilo Sarrazin, ενός ανθρώπου που «δεν χαμογελά ποτέ».

Γιατί απευθύνονται στην κυβέρνηση;

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί οι τράπεζες πρώτα η Λαϊκή και μετά η Τράπεζα Κύπρου απευθύνονται στο κράτος για στήριξη των κεφαλάιων τους. Τι είναι δηλαδή οι φόροι του λαού, φιλοτραπεζικό ίδρυμα; Κι αφού μέχρι χτες δηλώνατε υπερκέρδη ρε αληταράδες τραπεζίτες, τι θέλετε τώρα από τον μη έχοντα; Για συμμαζέψτε τα των οίκων σας, πάρτε μέτρα για τα διοικητικά σας συμβούλια και τα golden boys σας και μετά αποταθείτε από μόνοι σας στο μηχανισμό στήριξης, κοπρίτες. Ήθελα να ΄ξερα τι κάνει η κοιμησμένη δικαιοσύνη που παρακολουθεί αμέτοχη να καταληστεύεται το κράτος και από τις τράπεζες για δικό τους όφελος και να ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...! Ε, ρε κρεμμάλες που χρειάζεται να στηθούν...

Κύριοι εισαγγελείς, ο κύριος Πάγκαλος δεν έχει πλέον ασυλία.

Βίντεο – σοκ του κυρίου Πάγκαλου που επικροτεί κακουργηματικές πράξεις, κάνοντας τον Ιφικράτη Αμυρά να μοιάζει του κατηχητικού!





 Δείτε το βίντεο που ακολουθεί...


 

Κύπρος και Μνημόνιο

Οι προεκτάσεις της οικονομικής κρίσης στην καθημερινότητα είναι απτές. Και φυσικά τα πράγματα μπορεί να γίνουν τρισχειρότερα. Το συγγενικό μας παράδειγμα στην Ελλάδα κάνει τις επιπτώσεις ακόμη πιο αδυσώπητες. Ανεργία, άστεγοι, άνθρωποι καταπλακωμένοι από τις υποχρεώσεις στο χείλος της κοινωνικής και ψυχολογικής εξαθλίωσης. Εκείνο που δεν είναι φανερό και απτό είναι οι επιπτώσεις στην άσκηση εθνικής πολιτικής και κρατικής κυριαρχίας. Αυτό από μόνο του ακούεται θεωρητικό και απροσδιόριστο που όμως από ιστορικής άποψης είναι καθοριστικό και ουσιώδες. Άλλωστε, η μείωση ή και απώλεια κοινωνικών και εργατικών ωφελημάτων, μπορεί να αποκατασταθεί μελλοντικά εφόσον η οικονομία το επιτρέπει. Ο ακρωτηριασμός της κυριαρχίας όμως, πως μπορεί να αποκατασταθεί σε μια καθημαγμένη πατρίδα με τον Τουρκικό λύκο να παραμονεύει; 

Πατρίδα... του Αλκίνοου Ιωαννίδη

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις