"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

http://fc08.deviantart.net/fs8/i/2005/319/2/4/Nazi_Europe_by_nattsoll.jpgΗ Κύπρος διέρχεται σήμερα σε μια νέα εποχή που ταυτόχρονα σηματοδοτεί την έναρξη μιας ευρύτερης ιστορικής περιόδου.

Ο λόγος που μιλούμε για μετάβαση σε άλλο ιστορικό επίπεδο είναι επειδή η σκληρή στάση της Ευρώπης απέναντι στην Κύπρο, όχι μόνο δημιουργεί προηγούμενο για τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες του Νότου αλλά και γενικά της Ευρωζώνης, αλλά κυρίως γιατί με αυτόν τον τρόπο αποκαλύπτεται η τερατώδης μορφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως και τα ειδεχθή πλάνα

 της για οικονομική και πολιτική κυριαρχία επί των ευρωπαϊκών εθνών.

Η αποκάλυψη αυτής της μορφής της Ευρώπης δεν θα ήταν δυνατό να γίνει νωρίτερα γιατί πάντα προσπαθούσε να δρα συγκεκαλυμμένα. Ο κάθε ένας από εμάς  που πρωτύτερα μιλούσαν για Ναζιστικές καταβολές της Ευρώπης απλά θεωρείτο 'ευρωσκεπτικιστής' και συνομωσιολόγος. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν . Τα πολιτικά τεκταινόμενα αναγκάζουν την αντίληψη της μάζας να αλλάξει.

Ωστόσο, προκειμένου να αλλάξει η αντίληψη μας για την αξιολόγηση των γεγονότων, όταν η ιστορία γράφεται την ίδια τη στιγμή που μιλάμε, πρέπει να έχουμε γνώση του παρελθόντος. Είναι αποδεδειγμένο ότι ΠΑΝΤΑ η ιστορία επαναλαμβάνεται, μόνο που κάθε φορά αλλάζουν οι ρόλοι, τα ονόματα κλπ. Οπότε εάν μπορέσουμε να έχουμε αντίληψη του παρελθόντος, μόνο τότε μπορούμε να έχουμε και βάσεις αξιολόγησης του παρόντος και  πρόβλεψης του μέλλοντος.

Με δυο λόγια ας δούμε τι μας δίδαξε η ιστορία: Λόγω του ότι η χημική βιομηχανία άνθισε πρώτα στη Γερμανία περισσότερο από ένα αιώνα πριν , της έδωσε και το δικαίωμα επικράτησης επί του υπόλοιπου κόσμου. Η ιδέα της κατάκτησης των διεθνών αγορών κατοχυρώθηκε με τη θέσπιση του νόμου σύμφωνα με τον οποίο οι πατέντες νομιμοποιούνταν. Ο πρώτος και δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος ξεκίνησαν από τη Γερμανία με σκοπό τον έλεγχο της διεθνούς αγοράς και μονοπωλιακής διοχέτευσης  των πατεντών τους σε όλο τoν κόσμο. Οι πατέντες ήταν ταυτόχρονα και τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για να εξασφαλίσουν τη νίκη αυτών των πολέμων: βόμβες, χημικά μαζικής εξόντωσης, συνθετική βενζίνη, καουτσούκ, πλάσμα του αίματος κλπ.

Αυτό πρέπει να μας εντυπωθεί στο μυαλό γιατί ΠΟΤΕ μέχρι τώρα δεν είχαμε τον τρόπο να απαντήσουμε στις ερωτήσεις των παιδιών μας στο σχολείο: “Η Γερμανία καθώς φαίνεται στον παγκόσμιο  χάρτη αποτελεί ένα ελάχιστο μέρος όσον αφορά τη γεωγραφική της έκταση (σε αντίθεση π.χ με τη Ρωσία). Επίσης, σε αντίθεση πάλι με τη Ρωσία κλπ, η Γερμανία δεν έχει καμιά φυσικό ορυκτό πλούτο.  Έτσι, πώς είναι δυνατό να είχε τόσο μεγάλη δύναμη;” Δεν υπάρχει τίποτα οφθαλμοφανές που να μας δικαιολογεί πως η μικρή Γερμανία, εδώ και πάνω από ένα αιώνα έχει λάβει τόσο γιγάντιες διαστάσεις παρέχοντας της την δυνατότητα να ξεκινήσει και να διαχειριστεί δύο παγκόσμιους πολέμους και μέχρι σήμερα (και μετά το κόστος που και η ίδια πλήρωσε μετά τον ΒΠΠ) να διατηρεί τόση δύναμη και εξουσία. Η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα είναι φυσικά και πάλι οι πατέντες που της επιτρέπουν να διατηρεί μια ηγεμονική στάση στην Ευρώπη και να προσπαθεί μέσα από αυτήν την Ένωση να πετύχει ότι δεν κατόρθωσε στο παρελθόν. Οι πατέντες ήταν στη ουσία τα πολεμικά εργαλεία των Καρτέλ της εποχής για κατάκτηση του κόσμου όπως ακριβώς είναι και σήμερα. Έτσι, όταν αναφερόμαστε στην “τερατογενή Γερμανία ή ΕΕ” πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι στην ουσία μιλάμε για την πλατφόρμα του Καρτέλ από την οποία επιδιώκει για Τρίτη φορά κατάκτηση της Ευρώπης και τίποτα άλλο. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, ο Γερμανικός λαός εξαπατείται.

Είναι λοιπόν χρήσιμο να δούμε από αυτό το σημείο και μετά δύο πράγματα: αφενός ποιοι την δημιούργησαν την ΕΕ και αφετέρου τι μορφή της έδωσαν.

Η ΕΕ δημιουργήθηκε όχι μόνο από πρώην Ναζιστές αλλά και με βάση τα ίδια εκείνα προσχέδια που ετοίμασαν οι ίδιοι αυτοί κύριοι πριν τη έναρξη του ΒΠΠ για να οργανώσουν κάθε νομική πλευρά του νέου καθεστώτος που προσδοκούσαν να φτιάξουν μετά την επικράτηση του Ναζισμού στην Ευρώπη και στον ευρύτερο κόσμο. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, ο πρώτος πρόεδρος της Ε. Επιτροπής -ο πιο βασικός αρχιτέκτονας της ΕΕ- ήταν ο Hallstein ο οποίος ήδη από το 1939, λίγους μήνες πριν ξεκινήσει ο ΒΠΠ, παρουσίασε το έργο του στη Ναζιστική Ελίτ -ως καθηγητής Πανεπιστημίου και νομικός που ήταν- δηλαδή τη νομική δομή που σχεδίασε για τη “Νέα Ευρώπη” υπό τον έλεγχο των Ναζί! Η ομοιότητα του συγκεκριμένου σχεδίου με το μετέπειτα πλάνο οργάνωσης της ΕΕ μοιάζει ανατριχιαστικά πολύ!

Ποια μορφή έδωσαν τελικά σε αυτό το κατασκεύασμα; Η ΕΕ είναι μια αντιδημοκρατική δομή που εγκαθιδρύθηκε μεταξύ των χωρών που πάλεψαν για εκατοντάδες χρόνια για την ελευθερία και τη δημοκρατία τους. Τα κράτη και οι λαοί τους δεν έχουν καμιά εξουσία -ούτε καν το δικαίωμα ψήφου- πάνω στο εκτελεστικό της όργανο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- που όλως παραδόξως είναι και νομοθετικό όργανο!!!

Σήμερα η μικρή Κύπρος βασανίζεται βάναυσα με την ίδια Ναζιστική και Φασιστική μανία του παρελθόντος. Τα λάθη και οι προδοσίες που έγιναν εκ των έσω είναι προφανή και όλοι μας πρέπει να γίνουμε πιο διεκδικητικοί για να εκτεθούν και να τιμωρηθούν οι αίτιοι. Ας μην ανεχτούμε άλλες προδοσίες σε αυτόν τον τόπο να μείνουν ατιμώρητες. Όπως και να ‘χει, το σίγουρο είναι ότι αν και δεν είμαστε οι ειδικοί να προτείνουμε άμεσα λύσεις - δεν είμαστε ούτε ηλίθιοι για να μην καταλαβαίνουμε ότι η εμμονή στη διατήρηση της θέσης μας εντός μιας Ευρώπης με τη δεδομένη δομή και μορφή είναι το λιγότερο αυτοκτονική. Η μικρή Κύπρος είναι ό,τι χρειάζεται η Γερμανία για να ολοκληρώσει τα αδηφάγα σχέδια της  νοουμένου της στρατηγικής της θέσης και του θησαυρού που κρύβει στις θάλασσες της.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις