"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Εσείς, πόσο παραθείο φάγατε σήμερα;



Απεχθάνεστε τις κατσαρίδες; Δεν αντέχετε τα μυρμήγκια μέσα στην κουζίνα σας; Φοβάστε μήπως τα κουνούπια-λαθρομετανάστες μεταφέρουν δάγκειο πυρετό στο παιδί σας; Σιχαίνεστε τις μύγες; Είστε αραχνοφοβικός;
Η λύση είναι απλή και θα τη βρείτε σε κάθε σούπερ-μάρκετ: Ένα ψέκασμα και ξεμπερδεύσατε. Ασφαλή και αποτελεσματικά εντομοκτόνα για τα έρποντα έντομα... Εντομοαπωθητικά που διαρκούν 40 νύχτες (αλλά καλύτερα να αφήσετε τα παράθυρα ανοικτά).

Οι επαναστάσεις αρχίζουν, αλλά και τελειώνουν (δυστυχώς) στο Facebook…




Ωραίο το Facebook. Με την ταχύτατη διάδοση των ιδεών που εκφράζονται μπορεί να δημιουργήσει μια σελίδα από το μηδέν και να την εκτοξεύσει με μερικές χιλιάδων likers σε λίγα μόλις 24ωρα.
Σελίδες, προφίλ και ομάδες επαναστατικού χαρακτήρα. Ας ξεσηκωθούμε, ας στείλουμε στη φυλακή, ας πάρουμε τα όπλα, ας κάνουμε, ας ράνουμε, ας ας ας ας.

Γεωπολιτική: Η σημασία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στη συριακή σύγκρουση


Jean-Patrick Grumberg - Dreuz (Ισραήλ)

Το πραγματικό κλειδί για την κατανόηση των διαπληκτισμών της Τουρκίας με το Ισραήλ είναι η διαρκή σύγκρουση μεταξύ της διαιρεμένης Κύπρου, της Τουρκίας και της Ελλάδας.
Κατά τα τελευταία τρία χρόνια, το Ισραήλ ανακάλυψε διαδοχικά μεγάλα ενεργειακά κοιτάσματα το ένα μετά το άλλο.

Kύπρος: από το ‘Όχι του 2004 στο Ναι του 2012


Toυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου 



‘Ηταν Φεβρουάριος του 2008, η βραδυά του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο. Είχε γίνει πια σαφές: ο Πρόεδρος του ‘Όχι στο σχέδιο Ανάν, αυτός που διέσωσε το κυπριακό κράτος από την αυτοκατάλυσή του, και την Ελλάδα από τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης, ο Τάσσος Παπαδόπουλος, είχε ηττηθεί και αποκλεισθεί. ‘Ένα βουβό «γιατί;» σχηματίστηκε στο πρόσωπο της γυναίκας, στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου πούμενα, στη Λευκωσία. Με δυσκολία κρατούσε τα δάκρυά της, ώσπου της βγήκε η πίκρα: «Δεν μπορούσαμε βλέπεις. Δεν αντέχουμε να ζήσουμε πάνω από μερικά χρόνια με εθνική αξιοπρέπεια».  

Το πένθος της Κασσάνδρας στη μορφή της Ελληνίδας, 

Κοίτα ποιος μιλάει: Στα πρόθυρα κρίσης η Γερμανία - Επιβιώνει με εργάτες - σκλάβους



Η κινηματογραφική ταινία της δεκαετίας του '80 "Κοίτα ποιος μιλάει ("Look who talks"), συνάδει απόλυτα με την οικονομική κατάσταση της Γερμανίας, η οποία όχι απλώς είνια πολύ λιγότερο ανθηρή απ'ότι περιγραφόταν, αλλά σύμφωνα μετα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πριν λίγες ώρες, ενώ πέρσι για μία ακόμα φορά η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας έφτασε το 3%, εν τούτοις  το ποσοστό του χρέους επί του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) έφτασε το 83% (!), τη στιγμή που η Συνθήκη της Λισαβόνας προβλέπει ως ανώτατο όριο το 60% και στο τέλος του 2012 θα έχει αυξηθεί κατά 8% περίπου!

Πουπάκης: Τριτοκοσμικές οι απαιτήσεις της Τρόικα


Ισοπεδώνουν τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα στον Ιδιωτικό Τομέα
Οι απαιτήσεις της Τρόικα που συμπεριλαμβάνονται στο συγκεκριμένο email και τις οποίες συζητούσε μέχρι χθες το αρμόδιο Υπουργείο -ευτυχώς με παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού το θέμα προς το παρόν «πάγωσε»- αφορούν ρυθμίσεις που δεν υπάρχουν σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος, μια και επικαλούμαστε ευρωπαϊκές πολιτικές. Είναι ρυθμίσεις αντίθετες με κάθε έννοια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου και τις συναντάμε μόνο σε τριτοκοσμικές αφρικάνικες χώρες ή και σε κάποιες άλλες που έχουν, ήδη, μετατραπεί σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες με μισθούς πείνας και τις γνωστές τραγικές επιπτώσεις της ακραίας φτώχειας, της εξαθλίωσης του πληθυσμού, της παιδικής εργασίας και εκμετάλλευσης. Αυτήν την Ελλάδα θέλουμε;

Ειδήσεις που περνούν στα ψιλά... για να μην ανοίξουν φτερά οι Έλληνες!


Το παράδειγμα για την Ελλάδα... που δεν θέλουν να γνωρίζουμε...

Ένα πολύ ενδιαφέρον μήνυμα που έλαβα με προεκτάσεις και απόδειξη πως η Ελλάδα μπορεί ΑΝ ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισλανδίας...

Αν την αφήσουν φυσικά οι "μάγκες του πόκερ" που κάνουν τα πάντα για να μη χάσουν την κουτάλα...
με τις κορώνες περί "ακυβερνησίας" και πως τάχα "δεν μπορεί η Ελλάδα να φύγει από τα μνημόνια"...

Αποδείξεις? Ορίστε!:

"Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισλανδίας προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Fitch. Η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας αναβαθμίστηκε κατά μία βαθμίδα μπαίνοντας στην κατηγορία ΒΒΒ-. Όπως υποστηρίζει ο Fitch η Ισλανδία πλέον βρίσκεται στην κατηγορία "επενδύσεις" γεγονός που την κατατάσσει σε "αξιόπιστο δανειολήπτη". 

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιος Υπερασπίζεται τον Πολίτη;

Του Κώστα Μαυρίδη
 
Εν μέσω ενός ορυμαγδού σκοπιμοτήτων (που βρίσκονται σε έξαρση λόγω προεδρικών), o επιστημονικός και νηφάλιος προβληματισμός γύρω από τα τεράστια οικονομικά προβλήματα δεν ευδοκιμεί. Για τα προεκλογικά επιτελεία το ζητούμενο είναι εύπεπτες συζητήσεις με ατάκες και πολιτικά «μαλιοτραβήγματα» που εξάπτουν την κοινή γνώμη η οποία θα ψηφίσει τον επόμενο Πρόεδρο. Που να χωρέσει νηφαλιότητα εν μέσω ενός μαινόμενου προεκλογικού όπου κάθε επισήμανση, εισήγηση ή άποψη, φιλτράρεται κατά πόσον υπηρετεί τον στόχο του υποψήφιου προς το Προεδρικό;
Δείγμα της κατάστασης είναι η διαχείριση της

Ποιος βάζει τις φωτιές;Μια ερώτηση που με καίει

Του Κώστα Βαξεβάνη
 
Ποιός βάζει αλήθεια τις φωτιές;Τα 25 χρόνια που κάνω ρεπορτάζ,εχω καλύψει εκατοντάδες φωτιές και μοιραία έχω διατυπώσει το ερώτημα αυτό χιλιάδες φορές.Ποιός τις βάζει λοιπόν;Το πορτραίτο του εμπρηστή όπως σκιαγραφείται από τις έρευνες της Πυροσβεστικής,είναι ένας συνηθισμένος υπερήλικας που κάνει το μοιραίο λάθος.Το σκοτεινό προφιλ ωστόσο που σκιαγραφείται από τα κανάλια,περιλαμβάνει από οικοπεδοφάγους έως τούρκους πράκτορες.
Έχω δει βεβαίως,όπως και οι περισσότεροι,κάποιον να πετάει το τσιγάρο από το παράθυρο του αυτοκινήτου (όπως και στάχτη στο πρόσωπο του οδηγού μηχανής που ακολουθεί) αλλά όχι κάποιον οικοπεδοφάγο ή πράκτορα.

ΕΝΕΔΡΑ

Του Κώστα Βαξεβάνη
 
Υπάρχει ένας ασφαλής τρόπος να πεις την αλήθεια όταν υπάρχουν πράγματα που σε μπερδεύουν ή που σε φοβίζουν. Να πεις τα γεγονότα. Στα γεγονότα συμπεριλαμβάνεται (δυστυχώς για κάποιους) και η βεβαιότητα που αποκτάς ξαφνικά, όταν απέναντί σου υπάρχει κάποιος που αντιλαμβάνεσαι πως είναι αυτός που είναι εκεί για να σε σκοτώσει.
Στην δουλειά μου, λόγω της φύσης της κινδύνευσα αρκετές φορές. Δεν το δημοσιοποίησα ποτέ γιατί αυτό δεν αφορά τον κόσμο. Τον κόσμο τον αφορά η είδηση και όχι πώς την βγάζεις. Θεωρώ ανόητο κάποιος δημοσιογράφος να κάνει αυτορεπορτάζ με το πόσο κινδυνεύει. Είναι το ίδιο ανόητο με το να ακούς κάποιον εναερίτη της ΔΕΗ, την ώρα που περνάς κάτω από την κολώνα που είναι σκαρφαλωμένος να φωνάζει «κινδυνεύω, κινδυνεύω». Το λογικότερο είναι να τους πεις «κάνε καμιά άλλη δουλειά, ρε φίλε».

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Γιατί το Χάρβαρντ κάλεσε τον Παπανδρέου για διάλεξη. Η (μη) συγκλονιστική αλήθεια!


Γιατί το Χάρβαρντ κάλεσε τον Παπανδρέου για διάλεξη. Η (μη) συγκλονιστική αλήθεια!Θα μπορούσε να είναι σενάριο αμερικανικής teenage κωμωδίας, αλλά είναι αλήθεια. Ο Γιώργος Παπανδρέου, πρόκειται να μεταβεί στην Αμερική, προκειμένου να διδάξει... διαχείριση κρίσεων, στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ! Ακούγεται όντως λίγο παράλογο, αλλά δεν είναι. Μάλιστα, αν το καλοσκεφτεί κανείς, είναι απολύτως λογικό.
Αρχικά πρέπει να σκεφτούμε ότι μιλάμε για το Χάρβαρντ, δηλαδή ένα από τα καλύτερα και ίσως το καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο, συνεπώς είμαστε υποχρεωμένοι να αφαιρέσουμε τη λέξη "παράλογο" από το μυαλό μας. Επίσης, για τον ίδιο λόγο, δηλαδή το Χάρβαρντ, είμαστε υποχρεωμένοι να αποκλείσουμε την πιθανότητα η πρόσκληση να έγινε επειδή οι Αμερικάνοι έχουν καλή αίσθηση του χιούμορ. Οπότε ποια εξήγηση δίνεται;
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις