"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Πού θα οδηγήσει τον κόσμο η ευρωπαϊκή προεδρία μιας διχοτομημένης Κύπρου;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbOFuFwDYnaEMCIOymfSmOQcTScxH248emLTSgPL8SKz5Pc4FJZAwTwqCT-8uH5lnCKRowVVeReNYWaFchjoTJhjv9i-9R-RPsO7Lk90ooxeiOGswsU3YFZE-g_kMYyWkWr_lqArcLpK8/s400/20120702_thumb.php.jpgΤου Pyotr Iskenderov
για το ίδρυμα γεωπολιτικής ανάλυσης
Strategic Culture Foundation
12 Ιουλίου 2012

Από την 1η Ιουλίου, η Κύπρος έχει αναλάβει την σκυτάλη της προεδρίας της ΕΕ από τη Δανία, η οποία βρέθηκε επικεφαλής της Ένωσης την περίοδο ακριβώς που η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση έπληττε αρκετά από τα κράτη μέλη της. Διαφαίνεται εξαιρετικά δύσκολο το έργο της προεδρίας της Κύπρου να εξομαλύνει την κατάσταση στην Ευρώπη, αφού η ίδια κινείται γοργά προς την κατεύθυνση της ένταξής της στις "προβληματικές" χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε πρόσφατα για δεύτερη φορά τους μακροπρόθεσμους οικονομικούς δείκτες της χώρας, παρουσιάζοντας μια αρνητική προοπτική. Οι οίκοι Fitch, Standard & Poors και Moody's αξιολόγησαν τα ομόλογα του δημοσίου της Κύπρου με τον χαρακτηρισμό "junk" ("σκουπίδια").

Ο "Διατροφικός Κώδικάς" τους και τι πραγματικά καταναλώνουμε

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhy2_1jOQ1aBp2mZSPwZQHHhkt4l7GPDH0pNM98-nsvP2Nd8PtlAsRY0PW7bjhv0TzkRLXRUH5ljbYZ-dzfThoSw0UpfNpO7l9jqUG3wOn1aYpw1E-0waANv5lKkGX-NiEXdCwMr0bWOWQ/s400/100216142336-large.jpg
  • Η τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής του Διατροφικού Κώδικα (Codex Alimentarius) στη Ρώμη έθεσε νέα όρια για τα πρόσθετα στα τρόφιμα και όρισε πρότυπα για τη βελτίωση της ασφάλειας αρκετών ειδών τροφίμων.
  • Ωστόσο, ο Βρετανός αρθρογράφος της Pravda, Timothy Bancroft-Hinchey, διερωτάται:
  • Μισό αιώνα, σχεδόν, μετά την δημιουργία της επιτροπής αυτής, γιατί εξακολουθεί να είναι απαραίτητη;
  • Είναι στην πραγματικότητα ασφαλή αυτά που καταναλώνουμε και είναι διεξοδικός ο κατάλογος των συστατικών που αναγράφεται στις ετικέτες των τροφίμων;

Endgame: blueprint for global enslavement - Του Alex Jones

Βγήκε το πολυαναμενόμενο συναρπαστικό ντοκυμαντέρ του δημοσιογράφου Alex Jones με ελληνικούς υπότιτλους: Endgame: blueprint for global enslavement. To "Endgame" είναι το τελικό αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας πάνω σε ιστορικά ντοκουμέντα που εξηγούν γιατί οι ηγέτες αυτού του κόσμου είναι μανιακοί με τον απόλυτο έλεγχο, της κατακυρίευσης και της σκλαβιάς της ανθρωπότητας, χειριζόμενοι τρομαχτική ισχύ για χάρη μόνο της ισχύoς, συγκεντροποιώντας την εξουσία σε ένα αδυσώπητο παγκόσμιο κυβερνητικό σύστημα, και επιδιώκοντας την "τελική λύση τους" για παγκόσμιο πληθυσμιακό αποδεκατισμό. Το "Endgame" ξεσκεπάζει το μακροπρόθεσμο σχέδιο των ελιτιστών και εξηγεί γιατί θα είναι ένας εφιάλτης για το υπόλοιπο της ανθρωπότητας εκτός και εάν ξεσηκωθούμε τώρα και πολεμήσουμε ενάντια στα συστήματα του ελέγχου τα οποία σχεδιάστηκαν για να μετατρέψουν εμάς και τον πλανήτη μας σε ένα πλανήτη φυλακή. Ξεσκεπάζονται ανοιχτά η λέσχη Μπίντερμπεργκ, οι Ροκφέλερ και οι Ροθτσιλντ, η Ευγονική, ο μετανθρωπισμός, και τα εγκλήματα των τυράννων και της ελιτ διαμέσου των αιώνων. www.infowars.com ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η ΤΑΙΝΙΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΡΙΧΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ Η ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ.
  
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί...

Η ράτσα σου γεννήθηκε να πολεμάει το αδύνατο και να το νικάει

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihtOxwA0gE2hD6wgato2-XgMl92i9US-vJ-qjRxtXWdFB878m07rZsT8vLBX0vR4RUaBPaIhsHvFe7PUuQqQyIyGY4EEK8_RNsqPS6nJ2Bmi_fY69UybJDiW29qUhx9ODrYn5qazi0GI8/s400/2291116352_7f61027b6c.jpgΔείτε πως έχει το πράμα.
Στην αρχή σε αγνοούν.
Στη συνέχεια σε κοροϊδεύουν.
Μετά σε πολεμούν.
Στο τέλος νικάς.

Ελάχιστη πολιτική παιδεία να είχατε εσείς οι «ταγοί», θα ξέρατε ότι ο Γκάντι από την ημέρα που είπε αυτή τη φράση δεν έχει διαψευστεί ποτέ. Κι όσο ηλίθιοι, πανίβλακες και πουλημένοι και να είστε, ξέρετε ότι ήδη είμαστε στο "μετά σε πολεμούν".
Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους…

Τι συμβαίνει με τις μυστικές πτήσεις ψεκασμών;

Ένα άρθρο που κόπηκε στο δρόμο για το τυπογραφείο λόγω... άνωθεν εντολής


Έρευνα του Μιχάλη Δρακάκη, δημοσιογράφου

Φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες ότι μυστικές πτήσεις αεροπλάνων που ψεκάζουν χημικά, φαινόμενο γνωστό σαν chemtrails («χημικές ουρές»), διενεργούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό για πολιτικούς σκοπούς, όπως εξάγεται από την έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα. Παρόλο που δεν υπάρχει κάποιος «ορατός σωρός πτωμάτων» από τους αεροψεκασμούς, υπάρχουν υποψίες για ασθένειες που συνδέονται με αυτά τα χημικά, σύμφωνα με διαρροές της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Δεν λείπουν κι οι κραυγές αγωνίας, όπως αυτή του ντέντεκτιβ Τεντ Γκάντερσον, πρώην επικεφαλή του FBI, που έχει μιλήσει ανοιχτά για «συντελούμενη γενοκτονία με τη βούλα του ΟΗΕ».

Το μικροτσίπ RFID εμπεριέχει δηλητήριο και GPS

Το βίντεο είναι αφιερωμένο σε όσους έλεγαν ότι δεν γίνονται αυτά τα πράγματα όταν τα λέγαμε.
    Ένας εφευρέτης από την Σαουδική Αραβία έκανε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στη Γερμανία για το γνωστό μας rfid μικροτσίπ του, που μπορεί να παρακολουθείται από…
το GPS και επίσης έχει την δυνατότητα να απελευθερώσει ΟΠΟΤΕ το Θελήσει ένα δηλητήριο και να σκοτώσει αυτόν που το φέρει. Φυσικά προσποιούνται όλοι σαν να μην γνωρίζουν την Αποκάλυψη του Ιωάννη η οποία επιφυλάσσει ένα πολύ άσχημο τέλος για όσους πάρουν το Χάραγμα στο δεξί τους χέρι ή στο μέτωπο. Αυτο με το δηλητήριο είναι μια πολύ καλή εξήγηση.
Φανταστείτε μια παλαβή Παγκόσμια εξουσία (Αντίχριστος,Θηρίο) με απόλυτο έλεγχο πάνω μας λόγω του RFID.Ας υποθέσουμε ότι σκεφτόμαστε κάτι «κακό» για τον Πρίγκιπα του Σκότους (Παγκόσμιος Πρόεδρος). Το μαθαίνει αυτόματα η κεντρική εξουσία μέσω μαγνητικής τομογραφίας του εγκεφάλου, απελευθερώνει το κυάνιο στο RFID του ασεβή, και τέλος ο ασεβής.    
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί...

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

ΝΙΚΟΥ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
Δημοσιογράφου –Συγγραφέα-Τουρκολόγου



Από την πρώτη στιγμή που η Κωνσταντινούπολη έπεσε στους Οθωμανούς και ο Μωάμεθ ο Φατίχ εισήρθε καβάλα στο άσπρο άλογό του στην Αγία Σοφία, (όπου επί αρκετή ώρα, σύμφωνα με τουρκικές πηγές, έμεινε ακίνητος να κοιτάζει με έκσταση τον Παντοκράτορα στον τρούλο ενώ η εντυπωσιακή αυτή σκηνή έχει αποθανατιστεί και σε μια τουρκική ιστορική κινηματογραφική ταινία), ο μεγάλος αυτός ναός της Ορθοδοξίας έγινε το επίκεντρο διαφόρων μύθων και θρύλων που κυκλοφορούσαν ανάμεσα στους κατακτητές, προκαλώντας ένα έντονο δέος για το μεγαλούργημα αυτό της Ορθοδοξίας που τώρα το είχαν περικυκλώσει  οι τέσσερις οθωμανικοί μιναρέδες.

Κύπρος: Σύλληψη λίγο πριν την τρομοκρατική επίθεση

Κύπρος: Σύλληψη λίγο πριν την τρομοκρατική επίθεσηΜετά από κατ' επείγον μήνυμα που έφθασε από ξένες μυστικές υπηρεσίες ο τρομοκράτης συνελήφθη το Περασμένο Σάββατο στο δωμάτιο του ξενοδοχείο και δόθηκαν ρητές εντολές όπως η είδηση της σύλληψης να μην διαρρεύσει στα Μέσα Ενημέρωσης.
Οδηγήθηκε στο Δικαστήριο και σε δίκη κεκλεισμένων των θυρών διατάχθηκε η κράτηση του για πέντε ημέρες.
Σήμερα οδηγήθηκε εκ νέου στο δικαστήριο όπου και πάλι, σε δίκη που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, το διάταγμα του ανανεώθηκε για άλλες 7 ημέρες.
Αρχικά ο ύποπτος αρνιόταν κάθε ανάμειξη σε τρομοκρατική οργάνωση αλλά στην εξοντωτική ανάκριση που του γινόταν φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παραδέχθηκε την εμπλοκή του σε γνωστή τρομοκρατική οργάνωση που δραστηριοποιείται στο Λίβανο.

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Τυχαίος ο νέος CEO της Τράπεζας Κύπρου;

Ο νέος εκτελεστικός διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου έχει επιλεγεί ομόφωνα από την ολομέλεια του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας και είναι και επίσημα... ο Γιάννης Κυπρή, ένα από τα πιο δυνατά στελέχη του οργανισμού με ιδιαίτερη επιρροή αλλά και δύναμη στις τάξεις του τραπεζικού μας συστήματος.

Θα ήταν παράλειψη, να μην αναφέρουμε πως ο νέος ηγήτορας είναι απόφοιτος του LSE (London School of Economics) κι αυτό δε μπορεί να θεωρηθεί καθόλου τυχαίο αφού η εν λόγο σχολή αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα φυτώρια των μασωνικών λεσχών της υφηλίου...

Η απάντηση στο ερώτημα που μόλις έχει δημιουργηθεί στο μυαλό σας είναι...


Ρωσικό αντιτορπιλικό μόλις πέρασε τα Στενά - Αγκυροβόλιο έστησαν οι Ρώσοι στο Β.Αιγαίο!

ImageΤο βαρύ εξοπλισμένο ρωσικό αντιτορπιλικό του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας "Smetlivy", κλάσης Kashin, το οποίο πρόσφατα πέρασε από πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης, πριν από 1,5 ώρα, στις 19.30, εισήλθε στο Αιγαίο μετά από πορεία διά μέσoυ των Στενών του Ελλησπόντου και βαίνει προς  συνάντηση του ρώσικου στολίσκου των δύο αποβατικών "Ν.Filchenkov" και "Tsezar Kunikov", και των δύο ρυμουλκών στα ανοικτά της Λήμνου.
Το Smetlivy, που περιπολούσε στα ύδατα ανοικτά των ακτών της Συρίας, τον Απρίλιο και τον Μάιο,  άφησε  το λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας της Σεβαστούπολης το πρωί της Τρίτης,
σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. 



Ξεκίνησε η κάθοδος των Ρώσων – Η «κόκκινη» αρμάδα διαπλέει το Αιγαίο

ImageΔιαπλέει το Αιγαίο ο πρώτος ρωσικός Στόλος καθώς κατευθύνεται προς τη Συρία, και κανείς δεν γνωρίζει εάν θα υπάρξει συνάντηση εν πλω μεταξύ των ρωσικών σκαφών και πλοίων του 6ου αμερικανικού Στόλου που επίσης κινούνται στην ίδια περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα το ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivi, τελευταίο πλοίο της κλάσης Kashin Mod, τα αρματαγωγά Ν.Filchenkov (κλάσης Alligator/Project 1171) και Tsesar Kunikov (κλάσης Ropucha-I /Project 775) και το ρυμουλκό Shakhtar βρίσκονται τώρα μεταξύ Νάξου και Ικαρίας κατευθυνόμενα προς το νότιο Αιγαίο ενώ το άλλο ρυμουλκό Okhtensy βρίσκεται νοτιότερα μεταξύ Καρπάθου και Ρόδου. 

Αφαιρούν...Χριστό και Παναγία από τα βιβλία του Γυμνασίου;

ImageΟύτε μία φορά δεν αναφέρεται το όνομα Θεοτόκος ή Παναγία ή Μητέρα του Θεού στα νέα προγράμματα σπουδών για τα Θρησκευτικά στο Γυμνάσιο.

Οι «σύγχρονοι» Θεολόγοι που τα συνέταξαν θεωρούν προφανώς αρκετή την αναφορά στο πρόσωπο της Θεοτόκου στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού σχολείου, όπου... μεταξύ άλλων εξετάζουν τη θεματική ενότητα «Η Παναγία στο Κοράνι» (Δ΄ τάξη Δημοτικού).
Και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών που το Υπουργείο ετοιμάζεται να εφαρμόσει από την επόμενη σχολική χρονιά, η Θεοτόκος απουσιάζει!

Εβραϊκό κεφάλαιο αγοράζει (;) τις κυπριακές αερογραμμές

ΓΡΑΦΕΙ: Ο Μ. ΜΙΧΑΗΛ - Δεν μας έφτανε που χρεοκόπησε και έκλεισε η Γιουροσύπρια, τώρα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τις Κυπριακές Αερογραμμές, τον εθνικό μας αερομεταφορέα. Έχετε φανταστεί μια χώρα ημικατεχόμενη, ένα μικρό νησί, να μην έχει δικό της αερομεταφορέα; Και ποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει τις ...
Κυπριακές Αερογραμμές; Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών, έχει γίνει πρόταση από τον Όμιλο Triple Five, του οποίου πρόεδρος είναι ο εβραϊκής καταγωγής εκατομμυριούχος Ναντέρ Γκερμεζιάν.

Το εβραϊκό κεφάλαιο έχει μπει βαθιά στην κυπριακή οικονομία και ένα πρωινό, όταν θα ξυπνήσουμε, θα αντιληφθούμε ότι «κουμάντο» σε αυτόν τον τόπο κάνουν άλλοι, και όχι αυτοί που τυπικά κυβερνούν.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΘΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΡΑΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.. ΕΙΜΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΣ 3ΗΣ ΤΑΞΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ.... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…
ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ...
ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΙΧΝΟΣ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ..ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΝΕ , ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΔΙΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ..ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ..

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Τουρκική πολεμική άσκηση επάνω στο κύριο ενεργειακό πεδίο της Κύπρου: "Οικόπεδο" 12!

ImageΣε μία στιγμή που η κατάσταση στην περιοχή θυμίζει βόμβα που ο χρονοδιακόπτης έχει αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση, η Τουρκία ωθεί "στα άκρα" την ένταση στο μέτωπο κατά της Κύπρου και στην προσπάθειά της να αποκτήσει λόγο στα κοιτάσματα φυσικού αερίου που έχουν εντοπιστεί.
Με μία μεγάλη αεροναυτική δύμαμη η Άγκυρα αποφάσισε να εκτελέσει για πρώτη φορά αεροναυτικές ασκήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ και ακριβώς επάνω από το οικόπεδο 12 στο οποίο έχει ανακαλυφθεί  το πρώτο μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου! Επίσης είναι η πρώτη τουρκική άσκηση γενικότερα, από τότε που η Κύπρος ανέλαβε την προεδρία στην ΕΕ.

Ρ.Τ.Ερντογάν επιβεβαιώνει: "Κάνουμε αερομαχίες με ρωσικά μαχητικά"!

Στην απoκάλυψη - μάλλον λίγο καθυστερημένα - ότι "έχουν υπάρξει ρωσο-τουρκικές αερομαχίες στπν Εύξεινο Πόντο" (Μαύρη Θάλασσα) προχώρησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν! 

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, μία ολόκληρη Μοίρα ρωσικών μαχητικών, συνολικά 15 αεροσκάφη, "στα τέλη της άνοιξης εισήλθαν σε τουρκικό εναέριο χώρο, με αποτέλεσμα η τουρκική Αεροπορία να αντιδράσει και να «αναγκάσει» τους Ρώσους να εγκαταλείψουν την περιοχή"!

Παράταση στις αποκοπές της μισθοδοσίας των βουλευτών μέχρι το Σεπτέμβριο

Ψηφίστηκε σήμερα ομόφωνα από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων η παράταση της πρότασης νόμου, μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο, για αποκοπές μισθών των βουλευτών της τάξεως του 10%.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τα μέλη του Σώματος συμφώνησαν όπως οι αποκοπές του μισθού τους συνεχίσουν για δύο ακόμα περίπου μήνες, ωστόσο τόνισαν πως δεν θα συναινέσουν από εκεί και έπειτα σε περαιτέρω μειώσεις, εάν δεν υπάρξουν ανάλογες αποκοπές αξιωματούχων, που έχουν μισθό ισάξιο με των βουλευτών.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου εξέφρασε την ελπίδα όπως το παράδειγμα των βουλευτών ακολουθήσουν και άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι και η εκτελεστική εξουσία προχωρήσει στην επέκταση του μέτρου και σε άλλους αξιωματούχους.

Τελικά ο Γιάννης... ο νέος CEO της Τράπεζας Κύπρου...

Πολύ προβλέψημοι είναι όλοι τους τελικά... Ακολουθούν το ίδιο μονοπάτι με τους άλλους απατεώνες που στόχευσαν να ρίξουν τη χώρα σε πτώχευση με το έτσι θέλω... Το μόνο σίγουρο είναι πως τώρα που έχουν πέσει οι μάσκες μπορούν εύκολα να εντοπιστούν οι κινήσεις και οι πραγματικές τους βλέψεις. Είναι εμφανές πως οι συνεργασίες τους αν και κρυφές αφήνουν ίχνη που σιγά σιγά τους αποκαλύπτουν...

Έχει ο καιρός γυρίσματα πουλημένα κομματόσκυλα και ανήθικοι προδώτες της δημοκρατίας και του λαού... έχει ο καιρός γυρίσματα!

Στάση πληρωμών αλλά από ποιούς;

Ανακοινώθηκε χτες πως η Κυπριακή κυβέρνηση οδεύει προς στάση πληρωμών λόγω αδυναμίας να καταβάλει μισθούς και συντάξεις, πόσο μάλλον τις υποχρεώσεις για καταβολή επιδομάτων, δόσεων κλπ.

"Κινδυνολογεί" όποιος μιλά για τέτοια πράγματα ήταν η απαθέστατη στάση της κυβέρνησης μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου της αλλά η αλήθεια είναι ορατή με ή χωρίς τη βοήθεια αυτών που προσπαθούν να θολώσουν τα νερά και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

Ας παραδεχτούμε όλοι μας πως η κρίση αν και τεχνητή ξεκίνησε στον χρηματοπιστωτικό τομέα και έχει κατακλύσει όλες τις χώρες επεκτεινόμενη στα κρατικά τους ταμεία, που μέσα από τον αλόγιστη κατασπατάληση των αποθεμάτων και μέσα στα πλαίσια της τακτικής να πληρώνουν τον κάθε αδέσποτο μετανάστη ή και λαθρομετανάστη, καθώς και σωρεία άλλων εσκεμμένων ενεργειών υπό την κάλυψη "λέμε όχι στο ρατσισμό" κι άλλων συναφή ενεργειών οδηγήθηκαν στο άδειασμα των ταμείων σε ελάχιστο χρόνο.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Αγωγός αερίου: Consortium κυπριακών κολοσσών

Μία κίνηση που στήνεται εδώ και μήνες παίρνει τελικά σάρκα και οστά με την κοινή συνύπαρξη κυπριακών οργανισμών κολοσσών αλλά και ξένων εταιρειών.
Συγκεκριμένα, συστάθηκε Κοινοπραξία με την επωνυμία Cy Stream Consortium, με σκοπό να αναλάβει άμεσα την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού Φυσικού Αερίου από το Οικόπεδο «Αφροδίτη»(τεμάχιο 12) προς τη ξηρά.
Την κοινοπραξία έχουν ιδρύσει οι επιχειρηματικοί όμιλοι: Όμιλος Α/Φοι Λευκαρίτη, Όμιλος Λανίτη, Όμιλος Ιωάννου και Παρασκευαίδη, Όμιλος Φώτος Φωτιάδης, η εξειδικευμένη εταιρεία Contempo Energy Ltd, καθώς και το Ίδρυμα Αριστοτέλη Ωνάση.
Στην κοινοπραξία συμμετέχει η ΑΗΚ (Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου), η οποία διατηρεί το δικαίωμα να καταστεί πλήρες Ιδρυτικό Μέλος της σε μεταγενέστερο στάδιο. 

Τράπεζα Κύπρου: Σενάρια διαδοχής Ηλιάδη

Δεν είναι Γιάννης αλλά Γιαννάκης... Τι διαφορά θα κάμει δεν καταλαβαίνω αφού ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας είναι συνυπεύθυνο για την κατάντια του ομίλου! Δεν έχουμε καμία αμφοβολία όμως πως ο από μηχανής θεός μπορεί να μας σταλεί κι από "έξω"!

Τράπεζες: Αποκάλυψη τώρα

του Αντώνη Αντωνίου

Μορφή χιονοστιβάδας προσλαμβάνουν οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα, ιδιαίτερα για τις δύο μεγάλες τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή αφού όλο και πληθαίνουν τα ερωτηματικά τόσο για τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης όσο και για τις αποφάσεις που λήφθηκαν το τελευταίο διάστημα.
Τα προβλήματα στη Λαϊκή ήταν λίγο-πολύ γνωστά αν και φαίνεται πως οι ανάγκες σε κεφάλαια δεν θα περιοριστούν στο 1.8δις αλλά μάλλον θα φτάσουν κοντά στα 2.5δις ευρώ. Πάντως, ακόμα επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει. Τα νέα κεφάλαια θα αφορούν ποσό κοντά στα 560εκ. που υπολείπεται από τη μετατροπή υβριδικών κεφαλαιογράφων αλλά και επιπρόσθετα κεφάλαια που θα προκύψουν από τις ζημιές του δεύτερου εξαμήνου. Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται αλλαγή κατηγοριοποίησης των νέων ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, όπως έγινε και με την Τρ. Κύπρου κάτι που θα δημιουργήσει επιπρόσθετες ανάγκες κεφαλαίων. 

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Αναθεωρημένο όραμα για Κυπριακό - Αποκαλυπτικός ο Νταβούτογλου για τις τουρκικές προθέσεις

Φωτογραφία
Η τουρκική πλευρά παίζει σε τρεις άξονες: υδρογο- νάνθρακες, υδάτινοι πόροι και εναέ- ριος χώρος.  Ο Τούρκος ΥΠΕΞ περιγράφει πώς «θα αλλάξουμε τον τροχό» Αναθεωρημένο όραμα» για το Κυπριακό, που είναι προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα και θεμελιώνεται στις διαχρονικές επιδιώξεις της στην Κύπρο και την περιοχή, παρουσιάζει η Άγκυρα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Φ», την τελευταία περίοδο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, αναπτύσσει μια θεωρία στο Κυπριακό, η οποία παραπέμπει μεν στο πολύκροτο σχέδιο Β΄, ουσιαστικά όμως δι’ ενός οδικού χάρτη επιχειρεί να οδηγήσει βαθμηδόν στην εκπλήρωση των τουρκικών στόχων. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, όπως συναφώς προκύπτει από συζητήσεις που είχε πρόσφατα με ξένους αξιωματούχους, κινείται σε τρεις άξονες, που συνδέονται με στρατηγικούς στόχους της Άγκυρας στην ευρύτερη περιοχή: υδρογονάνθρακες, υδάτινοι πόροι και εναέριος χώρος. Και τα τρία αυτά ζητήματα παραπέμπουν στην εδραίωση της τουρκικής παρουσίας στην περιοχή και διά αυτών υπηρετούνται πλήρως και οι σχεδιασμοί στην Κύπρο.
 

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Γνωρίστε τη σύγχρονη σκλαβιά των μεγαλοεταιρειών...

Αγαπητοί αναγνώστες αυτού του όμορφου ιστοχώρου,
Για άλλη μια φορά επικοινωνώ μαζί σας για να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις,ανησυχίες και προβληματισμούς. Οι θέσεις μου έχουν σαν βασική αρχή τον άνθρωπο και δεν εξυπηρετούν κανένα συμφέρον ούτε και αποτελούν διαφήμιση περί του αντιθέτου από αυτό στο οποίο «εκτοξεύονται» τα «βέλη» μου.
Συνεπώς, αν σε αυτό το άρθρο στηλιτεύεται ο Καπιταλισμός,δεν σημαίνει κατ΄ανάγκη ότι εξυμνώ τον Κομμουνισμό ούτε φυσικά και τανάπαλιν.

Το φάρμακο κατά του καρκίνου βρίσκεται στην ελληνική ύπαιθρο;

Το φάρμακο κατά του καρκίνου βρίσκεται στην ελληνική ύπαιθρο;Το φυτό της θάψιας τροποποιήθηκε στο εργαστήριο ώστε να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή.

Η θάψια και πιο συγκεκριμένα μια εργαστηριακή επεξεργασία της δραστικής ουσίας της, θα χορηγηθεί σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη σε κλινικές δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε περίπτωση που οι κλινικές αυτές δοκιμές έχουν επιτυχή έκβαση, το φυτό της Μεσογείου θα αποτελέσει την βάση για την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς αντικαρκινικών φαρμάκων.

Το προνομιακό Kυπριακό οικόπεδο

Η (αναγκαστική) προσφυγή της Κύπρου στη «στήριξη» ευρωζώνης και ΔΝΤ δεν ερμηνεύεται μόνο με την ανάλυση των οικονομικών δεδομένων. Ευκολότερα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος τις εξελίξεις αν έχει κατά νου ότι η αξία του κυπριακού οικοπέδου είναι ανεκτίμητη.
Από οικονοµικής πλευράς το κυπριακό μέγεθος είναι ελάχιστο και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορού­σε να διαταράξει τις οικονομικές ισορροπίες στην ευρωζώνη. Με πιο απλά λόγια, η άσχημη δημοσιο­νομική κατάσταση της Κύπρου δεν θα μπορούσε να καταστρέψει την ευρωζώνη, παρά την τεράστια τρα­πεζική της φούσκα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις