"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Καταργούν την συνθήκη της Ζυρίχης! - Αναλαμβάνει το ΝΑΤΟ "εγγυητής" για κοιτάσματα!

http://cyprusinsight.files.wordpress.com/2011/04/1_1.jpgΝέο σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού, που αναφέρεται σε μιά  χαλαρή ομοσπονδία, επεξεργάζεται o OHE (εμπνευστής φυσικά οι ΗΠΑ), αλλά το σημαντικότερο βρίσκεται αλλού: Στο ότι το ΝΑΤΟ πατά στο νησί και επίσημα από την την πίσω πόρτα, ως "εγγυητής" της ασφάλειας του νησιού!

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι μετά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών του 2013 και αφ'όσον αναδειχθεί 

νικητής το ΔΗΣΥ και αναλάβει πρόεδρος ο Νίκος Αναστασιάδης εγνωσμένων φιλοαμερικανικών και φιλοβρετανικών κατευθύνσεων, θα υπογραφεί εντός του 2013 ένα σχέδιο διχοτόμησης στην πράξη, το οποίο θα έχει τον μανδύα "χαλαρής ομοσπονδίας", αλλά το ενδιαφέρον βρίσκεται αλλού: 

Το ΝΑΤΟ θα αναλάβει ρόλο εγγυητή της συμφωνίας και η βρετανική περιοχή του Ακρωτηρίου, όπου βρίσκεται η μεγάλη βρετανική βάση, θα μετατραπεί σε ΝΑΤΟϊκό έδαφος! 

Κατ'αυτό τον τρόπο θα ακυρωθεί και η συμφωνία της Ζυρίχης, που προβλέπει την ανεξαρτησία της Κύπρου και ως εγγυήτριες δυνάμεις την Ελλάδα, την Τουρκία και την Βρετανία και πλέον μοναδική εγγυήτρια δύναμη θα οριστεί το ΝΑΤΟ. 

Για να επιλυθεί και το περιουσιακό το οποίο θεωρείται το μεγάλο "αγκάθi" επάνω στο οποίο έχουν αναχαιτιστεί όλες οι προηγούμενες προσπάθειες "επίλυσης" του Κυπριακού, θα υπάρξει ένα μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο θα αποζημιώσει τουw Κύπριους. Μάλιστα όπως αναφέρει το sigmalive στην Κύπρο "Το σχέδιο είχε υποβληθεί και στην κυβέρνηση Χριστόφια, αλλά είχε απορριφθεί αφού προβλέπει ουσιαστικά την μετατροπή της Κύπρου στο πρώτο ΝΑΤΟϊκό κράτος! 

Στο νέο σχέδιο υπάρχει επίσης πρόνοια για τη μεταφορά του φυσικού αερίου και του πετρελαίου της Κύπρου στην Ευρώπη, μέσω Τουρκίας, κάτι που όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, επιβεβαιώνεται και από συμμετοχή του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο John Koenig, σε μυστική διάσκεψη για το φυσικό αέριο, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα.

Μόνο άσχετο και τυχαίο δεν είναι το σχέδιο, τόσο με την απόκτηση του επιχειρησιακού ελέγχου της περιοχής των κοιτασμάτων φυσικου αερίου από το ΝΑΤΟ, όσο και με την γενικότερη κατάσταση στην Μέση Ανατολή. 

Το ΝΑΤΟ, το οποίο λόγω της συνθηκης της Ζυρίχης έχει νομικούς περιορισμούς για την ανάπτυξη και εγκατάσταση δυνάμεων του στο νησί (έστω και αν Βρετανία έχει θέσει μόνιμα στην διάθεση των ΗΠΑ την βάση του Ακρωτηρίου) θα επεκταθεί προς Ανατολάς, στην "αυλή" της Μέσης Ανατολής.

Η ΝΑΤΟποίηση της Κύπρου, έχει συζητηθεί και με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και ο ΥΠΕΞ Δ.Αβραμόπουλος δεν είχε καμία αντίρρηση στο όλο σχέδιο, το οποίο βέβαια θα πιστωθεί στην όποια ελληνική κυβέρνηση συμφωνήσει να καταργήσει την συμφωνία της Ζυρίχης ως "Επίλυση του Κυπριακού". επίλυση, δια της καταλύσεως της κυπριακής ανεξαρτησίας και de jure διχοτόμησης του ενιαίου κράτους...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις