"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος Πρόεδρος

Η Κυπριακή Δημοκρατία διαθέτει τον δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο αρχηγό κράτους στην Ευρωζώνη μετά το Λουξεμβούργο, ανέφερε το Bloomberg σε δημοσίευμά του. Το διεθνές, οικονομικό δίκτυο τόνισε μάλιστα ότι η Κύπρος με πληθυσμό 804.435 ατόμων καταβάλλει στον Πρόεδρο 158.551 ευρώ σε ετήσια βάση. Το εν λόγω ποσό αντιστοιχεί σε εισφορά 20 σεντ του ευρώ κάθε χρόνο στον κάθε πολίτη της Δημοκρατίας, την ώρα που η Κύπρος κατέστη η Πέμπτη χώρα της ζώνης του ευρώ που προσέφυγε στον μηχανισμό στήριξης. Ο υπολογισμός γίνεται κατ' αναλογία πληθυσμού.
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ παίρνει 210.111 ευρώ τον χρόνο, κάτι ου αντιστοιχεί σε 41 σεντ του ευρώ για κάθε πολίτη, ωστόσο, το Λουξεμβούργο είναι και η χώρα με τους υχηλότερους μισθούς αναμέσα στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ. 

Απέρριψε την ACTA το ευρωκοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε οριστικά σήμερα την Εμπορική Συμφωνία Καταπολέμησης της Παραποίησης (ACTA), αποκλείοντας έτσι κάθε πιθανότητα να επικυρώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτήν την αμφιλεγόμενη διεθνή συνθήκη, που, όπως υποστηρίζουν οι πολέμιοί της, απειλεί τις ατομικές ελευθερίες, ιδίως των χρηστών του Διαδικτύου.

Οι ευρωβουλευτές απέρριψαν τη συνθήκη με 478 ψήφους κατά, 39 υπέρ και 165 αποχές.

Ο Alex Jones μιλά για το Φθόριο δηλητήριο στο νερό που πίνουμε...

greenspanO Alex εστιάζει στα ειδησεογραφικά άρθρα για την φθορίωση του νερού, που όλο και πληθαίνουν.
Αρχικά αναφέρεται σε ένα ρεπορτάζ που είχε μεγάλη απήχηση.
Διαβάζει από το σάιτ του Boston Channel εδώ http://www.thebostonchannel.com/investigative/22814488/detail.html

Επίσης αναφέρεται και σε άρθρο στο Infowars, που βρίσκεται εδώ http://www.infowars.com/story-on-mystery-substance-distracts-from-fact-fluori...

CODEX ALIMENTARIUS - η διατροφική γενοκτονία 1/5

Η μεγαλύτερη γενοκτονία όλων των εποχών έχει ήδη αρχίσει με τη διατροφή ως όπλο...
Από 31 Δεκεμβρίου 2009 τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή ο Διατροφικός Κώδικας, ο οποίος αντιμετωπίζει τις Βιταμίνες σαν τοξίνες, καθιστά υποχρεωτική την χρήση ορμόνων στα ζώα, επαναφέρει τα πιο επικίνδυνα εντομοκτόνα και επιβάλλει την επεξεργασία της τροφής με ακτινοβολία...


Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί σε πέντε μέρη και τα συμπεράσματα δικά σας....

ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

SAVE GREEK WATER FROM PRIVATIZATION - ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΕμπειρία από άλλες χώρες έχει καταδείξει ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού έχει οδηγήσει σε εκτίναξη των τιμών και σε ορισμένες περιπτώσεις σε κίνδυνο της δημόσιας υγείας και ευημερίας. Η πρόσβαση στο νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα (ΟΗΕ 2010)
Προς την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ελληνική Δικαιοσύνη
Εμείς οι Έλληνες πολίτες που υπογράφουμε την παρούσα επιστολή, είμαστε αντίθετοι στην πώληση σε ιδιώτες των εταιριών Ύδρευσης σε όλη την ελληνική Επικράτεια.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΖΩΗ Τα «δικαιώματα νερού» ΕΞΑΝΤΑΣ

Όλα τα νερά της Χιλής εκτός από τη θάλασσα, έχουν «κοπεί» σε μερίδια που ονομάζονται «δικαιώματα νερού». Τα «δικαιώματα νερού» είναι τίτλοι ιδιοκτησίας ισόβιοι, ξέχωροι από τη γη και έχουν εμπορική αξία, όπως ακριβώς ένα σπίτι, ή ένα κτήμα. Μπορείς να το νοικιάσεις, να το χρησιμοποιήσεις, ή να το κρατήσεις χωρίς να το κάνεις τίποτα περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή, για να το πουλήσεις ακριβά.
Στη χώρα, που θεωρείται πρωτοπόρος στις εφαρμογές του νεοφιλελευθερισμού και των ιδιωτικοποιήσεων, όλα τα νερά πωλούνται. Ποτάμια, λίμνες και υπόγεια ύδατα καταλήγουν σε ιδιώτες, σε επιχειρήσεις και κερδοσκόπους που θεωρούν το νερό επένδυση με σκοπό το κέρδος. 

Τρόφιμα,νερό και "ηλεκτρονική διακυβέρνηση": Να πωςθα ελέγχουν τη ζωή σου

Και εμείς  και ο φίλος Θύμιος Παπανικολάου  έχουμε  μιλήσει συχνά  για την  απίστευτη μισανθρωπία  του καπιταλισμού  ο οποίος   εξ αρχής  υιοθετούσε  κάθε τι  "καινούργιο" αρκεί  να  ήταν  θα λέγαμε "δαιμονικής έμπνευσης".Έτσι  λοιπόν  αρκετά  νωρίς  η απάνθρωπη "πρόταση" του Μάλθους  έγινε  συστατικό στοιχείο  αυτού του συστήματος και ήδη απο την εποχή  της θάτσερ το επίσημό του πανωφόρι.Ένα  πανωφόρι αναγκαίο  για τις εξουσίες του21ου αιώνα , στην διάρκεια του οποίου  ο καπιταλισμός  θα πάψει να είναι  η "ατμομηχανή"  του  κεφαλαίου  και   το "λεωφορείο"  της "Νέας Εποχής", μιας και θα έχει   ενσωματωθεί  απόλυτα  στο "DNA"  της  νέας  παγκόσμιας και πρωτοφανούς  τυρρανίας.Μιας  τυρρανίας που είτε σαν  "παγκόσμια κυβέρνηση", είτε  σαν  ομοσπονδία  "ομοούσιων και αδιαίρετων" ...δημοκρατιών,θα  ελέγχει και θα διαχειρίζεται  τα πάντα  και τους πάντες.
Η ανάδειξη  του γνήσιου  και ανόθευτου  απο "φιλάνθρωπες"   ιδεολογικές προσμίξεις καπιταλισμού, θα  οδηγήσει  τις ναρκωμένες απο  το σόκ της δηθεν κρίσης  κοινωνίες,  σε μία  κατάσταση  που  πλέον  δεν  θα είναι αναστρέψιμη.
Όχι μόνο  ο πλούτος  αλλά και η ίδια  η  ανθρώπινη ζωή θα είναι τα απολύτως  διαχειρίσιμα και ελεγχόμενα  "μεγέθη"  της  "νεωτερης Νέας ΤάξηςΠραγμάτων".
Ο  σιδερένιος  χαλκάς  σφίγγει όλο και περισσότερο  γύρω απο το λαιμό μας.

Το πρόβλημα της χώρας είμαστε εμείς και όχι αυτοί

Πολλοί είναι εκείνοι που το τελευταίο διάστημα ασχολούνται με τα προβλήματα της χώρας. Περισσότεροι, όμως, είναι εκείνοι που αδιαφορούν πλήρως για τα όσα συμβαίνουν. Απόδειξη γι αυτό είναι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία των εκλογών της 17ης Ιουνίου, όπου το 40% περίπου του πληθυσμού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, απείχε από την διαδικασία εκλογής κυβέρνησης. Ουσιαστικά ένα τεράστιο ποσοστό απείχε από την υποχρέωση και το δικαίωμα να καταθέσει την άποψή του και να ορίσει από την πλευρά του τι θα πρέπει να γίνει σε αυτή την δύσμοιρη χώρα που κυβερνάται από ανίκανους πολιτικούς και αποτελείται από ανεύθυνους πολίτες.

Για ένα κομμάτι ψωμί και λίγο ρύζι...

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των ανθρώπων που δεν έχουν να φάνε
Στέρεψαν τα κοινωνικά παντοπωλεία και οι δήμοι ζητούν βοήθεια από το κράτος και τους ιδιώτες
Οι προσωπικές ιστορίες που ακούγονται στα κοινωνικά παντοπωλεία δημιουργούν θλίψη και αγανάκτηση για την άλλοτε ευμάρεια της Κύπρου, όπου οι άποροι ήταν μειοψηφία πριν από λίγους μήνες.
Σήμερα η κατάσταση έχει αλλάξει. Οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται, οικογένειες καταστρέφονται και παιδιά πεινάνε.
Ένα κομμάτι ψωμί, μια κονσέρβα, ένα κουτί ρύζι, για μερικούς από τους συνανθρώπους μας σημαίνει χαμόγελο και σιγουριά για το άμεσο μέλλον για ένα πιάτο φαγητό. Για κάποιους τα απαραίτητα είδη διαβίωσης είναι πολυτέλεια και κρέμονται ουσιαστικά από τη βοήθεια των συνανθρώπων τους. 

Ζήτησε δάνειο και από την Ρωσία η Κύπρος! - Δ.Χριστόφιας: "Είναι πιο φθηνό από της ΕΕ"!

Διαψεύδοντας πανηγυρικά όσους είχαν βιαστεί να προβλέψουν ότι "Η Ρωσία δίνει ακριβό δάνειο και γι'αυτό η Κύπρος προσδέθηκε στον Μηχανισμό Στήριξης" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε πριν λίγο ότι "Είμαστε πεπεισμένοι ότι τελικα η Κύπρος θα εξασφαλίσει και ένα δάνειο από τη Ρωσία".
Η παραπάνω δήλωση μεταδόθηκε από το πρακτορείο Bloomberg και έγινε μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους. «Περιμένουμε θετική απάντηση από την Ρωσία. Ακόμα περιμένουμε για απάντηση, δεν έχει τελειώσει τίποτα», ήταν η θέση του και μάλιστα αποκάλυψε ότι "Οι όροι του δεύτερου δανείου από τη Ρωσία (σ.σ.: έχουν προηηγθεί 3 δισ. ευρώ για την δημοσιονομική σταθερότητα της Κύπρου) θα είναι λιγότερο δαπανηροί από ότι οι όροι βοήθειας των ευρωπαϊκών ταμείων στήριξης, τα οποία παρέχονται με αντάλλαγμα απαιτήσεις που αφορούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα. 

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Εμπρηστές έκαψαν τον Ακάμα, λένε και οι εμπειρογνώμονες

Και επίσημη πλέον η θέση των εμπειρογνωμόνων ότι οι προχθεσινές πυρκαγιές στον Ακάμα αποτελούν έργο εμπρηστών. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών Ανδρέα Χρίστου, στη Χερσόνησο του Ακάμα βρίσκονται από την Τετάρτη το πρωί άνδρες της Αστυνομίας και άνδρες του Τμήματος Δασών, οι οποίοι προχώρησαν σε χαρτογράφηση της περιοχής.

Πάει στα €15-20δις το bailout

Στην αρχή γινόταν λόγος για στήριξη της Κύπρου μόνο για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εννοώντας το 1.8δις ευρώ της Λαϊκής. Στην συνέχεια, αποφασίστηκε πακέτο συνολικής στήριξης της κυπριακής οικονομίας αφού οι προσπάθειες για διακρατικό δάνειο δεν οδήγησαν πουθενά.
Ακολούθησε η αίτηση για στήριξη 500εκ. ευρώ από την Τράπεζα Κύπρου. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως το τραπεζικό σύστημα θα χρειαστεί περίπου 10δις ευρώ για αναχρηματοδότηση.
Την Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή ανέφερε πως οι δημοσιονομικές ανάγκες της Κύπρου μέχρι το τέλος του 2014 φτάνουν τα 4δις ευρώ.

Noble: Και τώρα αξιοποίηση του αερίου

Άρχισε πλέον και η επίσημη διαπραγμάτευση μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Noble Energy για το θέμα της αξιοποίησης του κοιτάσματος φυσικού αερίου που βρέθηκε στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ. Οι συζητήσεις αφορούν τη μεταφορά του φυσικού αερίου στην Κύπρο και τη δημιουργία τερματικού υγροποίησης στην περιοχή του Βασιλικού.
Η διαπραγμάτευση αναμένεται να διαρκέσει μερικούς μήνες επί του σχεδίου ανάπτυξης της Noble και της διασφάλισης των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ειδικότερα, θα συζητηθούν ο χρόνος μεταφοράς του φυσικού αερίου από τη γεώτρηση, που βρίσκεται 65 χιλιόμετρα από τις νότιες κυπριακές ακτές στο χώρο υγροποίησης, οι εγγυήσεις για ενδεχόμενη καθυστέρηση, η κατασκευή αγωγού μεταφοράς του αερίου και το θέμα της πρόσβασης τρίτων στον αγωγό από πεδία στα οποία έχουν εντοπισθεί ή θα εντοπισθούν στο μέλλον κοιτάσματα φυσικού αερίου. 

Ορφανίδης: Ο Χριστόφιας έκανε ζημιά 4δις

Ο Αθανάσιος Ορφανίδης τοποθετήθηκε εφ’ όλης της ύλης για την οικονομία, για πρώτη φορά μετά την λήξη της θητείας του στην Κεντρική Τράπεζα. Υποστήριξε ότι η απόφαση του Προέδρου Χριστόφια να μην επιχειρήσει να αλλάξει την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου προκάλεσε ζημιά 4 δισ. ευρώ στην οικονομία μας.  Επιπλέον δήλωσε ότι από το Μάιο του 2011 υπήρχε ξεκάθαρη εικόνα ότι η Κύπρος όδευε προς τον Μηχανισμό Στήριξης.
Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «60 λεπτά», η οποία μεταδόθηκε την Τετάρτη από το Σίγμα, ο κ. Ορφανίδης έδωσε απαντήσεις στον Χρύσανθο Τσουρούλλη και σε οικονομικούς συντάκτες του Τύπου για διάφορα θέματα που απασχολούν την οικονομική επικαιρότητα. Ειδικότερα, ο κ. Ορφανίδης χαρακτήρισε κλειδί για την κυπριακή οικονομία

«Εν ενί λόγω απεφασίσαμεν, ή να ελευθερωθώμεν, ή να αποθάνωμεν...»

Η προκήρυξη των Αγωνιστών του 1821,την Ημέρα Απελευθέρωσης της Καλαμάτας (23-3-1821):

"Προειδοποίησις εις τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς, εκ μέρους του φιλογενούς αρχιστρατήγου των Σπαρτιατικών στρατευμάτων Πέτρου Μαυρομιχάλη και της Μεσσηνιακής Συγκλήτου.

Ο ανυπόφορος ζυγός της Οθωμανικής τυραννίας εις το διάστημα ενός και απέκεινα αιώνος, κατήντησεν εις μίαν ακμήν, ώστε να μην μείνη άλλο εις τους δυστυχείς Πελοποννησίους Γραικούς, ει μη μόνον πνοή και αυτή δια να ωθή κυρίως τους εγκαρδίους των αναστεναγμούς.
Εις τοιαύτην όντες κατάστασιν στερημένοι από όλα τα δίκαιά μας, με μίαν γνώμην ομοφώνως απεφασίσαμεν να λάβωμεν τα άρματα, και να ορμήσωμεν κατά των τυράννων. Πάσα προς αλλήλους μας φατρία και διχόνοια, ως καρποί της τυραννίας απερρίθφησαν εις τον βυθόν της λήθης, και άπαντες πνέομεν πνοήν ελευθερίας.

Παρακολουθήστε το πιο σημαντικό μάθημα της ζωής σας!

Η ζωή μας είναι γεμάτη από μαθήματα κι εμπειρίες, άλλοτε καλές και παραγωγικές κι άλλοτε όχι και τόσο. Εμείς, η συντακτική ομάδα του ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ σας προσφέρουμε χωρίς ανταλλάγματα ίσως ένα από τα πιο σπουδαία μαθήματα της ζωής σας.
Ακολουθήστε το σύνδεσμο πιο κάτω και εξερευνήστε μαθαίνοντας ίσως τις πιο σημαντικές πληροφορίες που όλοι μας θα έπρεπε να γνωρίζαμε με γνώμονα την υγεία μας και πως μπορούμε να τη διαφυλάξουμε ή επαναποκτήσουμε θωρακίζοντας την με απλά βήματα!
Έτοιμοι;... Ξεκινείστε πατώντας εδώ 

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ο ορισμός του πράκτορα…

Κάποιες διαπιστώσεις περί… πρακτόρων, με φόντο την απίστευτη βράβευση μιας προκλητικά μισελληνικής και άκρως φασιστικής τουρκοφυλλάδας της Ξάνθης από την τουρκική κυβέρνηση!
“Πῶς ὁρίζεται ὁ πράκτορας”; Τό ἐρώτημα δέν εἶναι ρητορικό καί τό ἔχουμε θέσει δημοσίως κι ἄλλοτε: Ποιόν θά χαρακτηρίζαμε πράκτορα ξένης, ἐχθρικῆς χώρας στόν τόπο μας; Μόνο ἐκεῖνον πού θά ἀνακαλύπταμε τά …ἔνσημά του λ.χ. στήν ΜΙΤ; Ἤ μήπως νομίζουμε ὅτι αὐτά πλέον ἔχουν ἐκλείψει καί παίζουν μόνο σέ ταινίες τύπου Τζέιμς Μπόντ; Μία ἀπάντηση στό ἀνωτέρω ἐρώτημα ἦρθε νά μᾶς δώσει ἕνα πρόσφατο συμβάν: Ἡ φανατική τουρκοφυλλάδα ΜΙΛΕΤ, πού ἐκδίδεται στην Ξάνθη, βραβεύτηκε ἀπό τή Διεύθυνση Τύπου

«Ποιος είναι ο θεός σας;»

«Ποιος είναι ο θεός σας;»
Πιστεύετε πως η θρησκεία σας είναι πραγματικά αυτή που θέλετε;

Πιστεύετε πως υπάρχουν πολλές θρησκείες, όπως αυτές τις γνωρίσαμε και τις μεταβιβάζουμε από γενιά σε γενιά;

Κι όμως όχι, κανένας δε γνωρίζει ποια είναι η πραγματική, μοναδική, σύγχρονη και καινοτόμα θρησκεία.

Το ΧΡΗΜΑ. Τα λεφτά αποτελούν σήμερα το επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην χρειάζεται το χρήμα, ενώ αξίζει να παρομοιάσουμε το χρήμα και τα διαφορετικά νομίσματα με τις διαφορετικές θρησκείες.

Νέα Εποχή: η νέα παγκόσμια Θρησκεία

Νέα Εποχή: η νέα παγκόσμια Θρησκεία«Πρέπει να κινηθούμε όσο το δυνατόν γρήγορα προς μια Ενιαία Παγκόσμια Κυβέρνηση και μια Παγκόσμια Θρησκεία κάτω από την ηγεσία ενός Παγκόσμιου Ηγέτη».
- Robert Muller, πρώην Βοηθός Γ. Γραμματέας του ΟΗΕ.

Από το βιβλίο Ο Τελευταίος Παγκόσμιος Δικτάτορας (The World's Last Dictator) του Dwight L. Kinman (1996) :

Ποιος είναι αυτός ο Ρόμπερτ Μύλλερ;
Ήταν βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, για πάνω από σαράντα χρόνια. Τώρα είναι Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ειρήνης στην Κόστα Ρίκα.
(Σχ. ΚΟ: Ο Μύλλερ που γεννήθηκε το 1923 στο Βέλγιο, πέθανε στις 20 Σεπτεμβρίου 2010). 
Διατηρεί “χαμηλό προφίλ” (δεν προβάλλεται πολύ) αλλά είναι από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του κόσμου που επινόησαν τη θρησκεία της Νέας Εποχής και τη Νέα Παγκόσμια Τάξη.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας αποκαλύπτει και τον Χριστόφια!

Ρωσία: Δεν δεχθήκαμε κανένα αίτημα για δάνειο από την Κύπρο

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών της Ρωσίας, Αντόν Σιλουάνοφ, δήλωσε ότι δεν έχει λάβει από την Κύπρο επίσημο αίτημα για χορήγηση δανείου.
«Δεν έχω λάβει επίσημο αίτημα από το κράτος αυτό για τη χορήγηση δανειακών πόρων», είπε επι λέξει ο κ. Σιλουάνοφ ..
σε δημοσιογράφους, θυμίζοντας ότι ήδη έχουν χορηγηθεί «3 δισεκατομμύρια δολάρια στην Κύπρο» (τα προηγούμενα έτη).

Η Ευτυχία των Ηλιθίων και ο Θρίαμβος της Υποτέλειας

Η Ευτυχία των Ηλιθίων και ο Θρίαμβος της ΥποτέλειαςΣτην ελληνική κοινωνία -και όχι μόνο- υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες ανθρώπων.

Στην πρώτη, ανήκουν αυτοί που θέλουν να αλλάξουν το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι, και ψάχνουν να βρουν τον τρόπο να το πετύχουν. Αυτή η κατηγορία έχει μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες.
Ενώ οι άλλες κατηγορίες φαίνονται ομογενοποιημένες ετούτη εδώ είναι χωρισμένη σε πολλές και άχρηστες υποκατηγορίες, που δεν αξίζει να σχολιάσουμε καν.

Στην δεύτερη, ανήκουν αυτοί που ομοίως με τους πρώτους ίσως θα ήθελαν και αυτοί να αλλάξουν τα πράγματα, αλλά δεν τους πολυενδιαφέρει κιόλας. ...

O Δρ. Κώστας Μαυρίδης μιλά για την οικονομία

David Icke: "Η λύση δεν βρίσκεται στην πολιτική..."

David Icke - Alex Jones: Ο ΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ

Ο Alex Jones μιλάει με τον David Ιcke, ο οποίος αναλύει το πώς φτάνει στην τελική ευθεια η ατζέντα των παγκοσμιοποιητών. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι αναλύσεις και οι επισημάνσεις του, όπως πάντα.






 Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν...






Η Ρωσία επι ποδός πολέμου! "Ρετάρει" η τουρκική πολεμική μηχανή - Τα λάθη που οδήγησαν στην κατάρριψη του F-4E!

Η κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού/αναγνωριστικού (μπορεί να είναι φωτοαναναγνωριστικό, αλλά διατηρεί δυνατότητες εξαπόλυσης βλημάτων αερος-αέρος AIM-9 μικρής ακτίνας δράσης) RF-4E από την συριακή αεράμυνα ή έστω από τους Ρώσους χειριστές των συριακών Α/Α/ συστημάτων, αλλάξε τα πάντα σε ότι αφορά το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον ασφάλειας στην περιοχή της Α.Μεσογείου.

Ενώ αναμένεται η συνεδρίαση του ΝΑΤΟ την Τρίτη, οι ΗΠΑ εμφανίζονται ιδιαίτερα επιθετικές κατά της Συρίας και έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή η προσέγγιση της Ουάσιγκτον για την Ελλάδα: Αν και το όλο περιστατικό επρόκειτο περί κλασικής επιθετικής αναγνώρισης-στοχοποίησης των συριακών αντιπλoϊκών επάκτιων συστοιχιών βλημάτων Ρ-800 και γενικότερα των συριακών ενόπλων δυνάμεων και η κίνηση των Σύρων ήταν κλασική - σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο - κίνηση αυτοάμυνας εν τούτοις η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ χρησιμοποίησε "βαριές" εκφράσεις υποστηρίζοντας 100% την Τουρκία και επιφυλασσόμενη να δώσει "κατάλληλες απαντήσεις"!

«Ενοχλητικό σκουπίδι» για τη Bilderberg η Άμεση Δημοκρατία

Ο G.Soros προτείνει τη χρεοκοπία της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, επίσης την έξοδο τους από την Ευρωζώνη, σαν τη μοναδική λύση για το ευρώ. Τι να επιδιώκει αλήθεια το εξέχων μέλος του κλάμπ;


Η σχετικά πρόσφατη απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας, σύμφωνα με την οποία συνδέθηκε το φράγκο με το ευρώ, σημαίνει πιθανότατα το τέλος της εθνικής ανεξαρτησίας της μοναδικής χώρας που λειτουργεί σήμερα ολοκληρωμένα η άμεση δημοκρατία: το πολίτευμα της αποκεντρωμένης δημόσιας διοίκησης, στην οποία συμμετέχουν ενεργά όλοι οι πολίτες, ψηφίζοντας 4-5 φορές το χρόνο τους νόμους τους.

Το παιγνίδι μεταξύ των «Τραπεζικών» και «Κρατικών» Δανείων των Τραπεζών για την Ανακεφαλαιοποίηση τους

Οι Ισπανοί και οι Ιταλοί ζήτησαν  οι Τράπεζες τους να δανείζονται οι ίδιες, για να καλύψουν την ανακεφαλαιοποίηση που χρειάζονται για να καλύψουν τις ζημιές τους, και όχι οι Κυβερνήσεις τους για λογαριασμό τους!  Η διαφορά είναι τεράστια. Αν δανείζονται απευθείας οι Τράπεζες αναλαμβάνουν οι Μέτοχοί τους την ευθύνη της αποπληρωμής του δανείου!  Αν δανείζεται το Κράτος το βάρος της εξόφλησης πέφτει στους ώμους των Φορολογούμενων, όπως ακριβώς έγινε με τα 40 δισ. που δανείστηκε το Ελληνικό Κράτος για να Ανακεφαλαιώσουν οι Ελληνικές Τράπεζες τα κενά τους!

Και τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σου, δικά μου! Να τσεπώνουν τα δις των Κερδών τα «Χρυσά Αγόρια» μετάφραση του “Golden Boys” και φυσικά και οι Μέτοχοι, αλλά όταν χάνουν,να τα φορτώνουν στους Φορολογούμενους μέσω των Πουλημένων Πολιτικών μας! 

«Υπονομεύστε την εθνική ομοιογένεια των κρατών της ΕΕ», λέει ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τη μετανάστευση

Φανταστείτε έναν ηγέτη των Ηνωμένων Εθνών και γίγαντα στις οικονομικές και ενεργειακές βιομηχανίες να υποστηρίζει την είσοδο δεκάδων εκατομμυρίων μη-Ασιατών μεταναστών στην Κίνα ή την Ιαπωνία για να υπονομεύσουν την εθνική τους ομοιογένεια. Ή φανταστείτε εάν ένας τέτοιος άνθρωπος υποστήριζε την είσοδο δεκάδων εκατομμυρίων μη Αφρικανών στη Νιγηρία για να υπονομεύσουν την εθνική της ομοιογένεια. Και φανταστείτε να έκανε μια τέτοια "σύσταση" δημοσίως στον κόσμο, χωρίς ντροπή, υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία αυτή θα ήταν για το «καλό» των Κινέζων ή των Νιγηριανών. Τι είδους αντίδραση θα μπορούσαμε να περιμένουμε από τους Κινέζους ή τους Νιγηριανούς; Φυσικά, θα εξοργίζονταν - και δικαίως – που ένας παγκόσμιος ηγέτης, ανοιχτά υποστήριζε την υπονόμευση του λαού τους. Αυτό είναι ακριβώς που συνέβη πρόσφατα, εκτός, φυσικά, από το ότι τα έθνη που είχε ως στόχο για την υπονόμευσή τους, ο κύριος αυτός, ήταν όλα τα λευκά ευρωπαϊκά έθνη. Αναφέρει σχετικά με αυτό, ο Brian Wheeler για το BBC:

.... Η ΕΕ θα πρέπει να "κάνει το καλύτερο δυνατό για να υπονομεύσει" την "ομοιογένεια" των κρατών μελών της, είπε ο ειδικός εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τη μετανάστευση.

Assad προς Putin: “Δώσε μου 2 μήνες για να τελειώσω με τους ισλαμιστές”

Δύο μήνες ακόμα χρειάζεται ο συριακός Στρατός για να καταπνίξει της εξέγερση σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας Bashar Assad. Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας σε μυστική τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin. Όπως αναφέρουν πηγές από το Ισραήλ ο πρόεδρος της
Συρίας ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα του, την αλλαγή στην τακτική αντιμετώπισης των εξεγερμένων, ενώ επεσήμανε και την πρόσφατη αλλαγή της ηγεσίας του συριακού Στρατού.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες ο Bashar Assad ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο ότι αντικατέστησε αριθμό αξιωματικών του συριακού Στρατού με νέους που προέρχονται από την φυλή του, τους Alawite. Οι παλιοί αξιωματικοί δεν έδειχναν να μπορούν να αντιμετωπίσουν άλλο την εξέγερση ειδικότερα δε όταν έβλεπαν να αυξάνονται οι λιποταξίες και για αυτό τον λόγο αποστρατεύτηκαν με μία καλή σύνταξη.

Τις θέσεις του κατέλαβα νέοι αξιωματικοί από την παραστρατιωτική οργάνωση των Alawite την Shabiha οι οποίοι είναι πιο αποφασισμένοι να καταπνίξουν την εξέγερση. Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση του Bashar Assad επέτρεψε την χρήση πιο ισχυρών στρατιωτικών μέσων για την αντιμετώπιση της εξέγερσης.

"Φωτιά στην Αν.Μεσόγειο βάζει η Τουρκία".Τι αποφάσισε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

`Φωτιά στην Αν.Μεσόγειο βάζει η Τουρκία`.Τι αποφάσισε το Συμβούλιο Εθνικής ΑσφαλείαςΦωτιά στην Ανατολική Μεσόγειο βάζει η Τουρκία με ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ( ΣΕΑ).

Χαρακτηρίζει  ''επιθετική'' ενέργεια της Συρίας την κατάρριψη του κατασκοπευτικού Φαντομ, προαναγγέλει ότι θα διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει΄''με αποφασιστικότητα'', παίρνει θέση ως να ήταν η νεώτερη εκδοχή της ...Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για τις εξελίξεις στην Αιγυπτό,το Ιρακ ,την Λιβύη(!) αλλά προαναγγέλλει και κάτιο άλλο :

Οτι θα συνεχίσει  με πλήρη συνεργασία τα''μέτρα προστασίας'' των ΄΄δικαιωμάτων''΄της ίδιας και του ψευδοκτάτους στην Ανατολική Μεσόγειο, προφανώς εννοώντας τις παράνομες και εικίνδυνες εξαηγγελίες για πετρελαιο και φυσικόμ αέριο σε ΑΟΖ που δεν της ανήκουν!
  Το onalert παρουσιάζει ολόκληρο το κείμενο της  ανακοίνωση που εξεδόθη από την Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ( ΣΕΑ) μετά την χθεσινή καθιερωμένη του συνεδρίαση .

Πρόστιμο-μαμούθ σε βρετανική φαρμακοβιομηχανία για απάτη

ImageΠρόστιμο ρεκόρ, ύψους 3 δισ. δολαρίων θα πληρώσει η βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline για να θέσει τέλος στη δίωξή από τις αμερικανικές δικαστικές αρχές για απάτη, που περιλαμβάνει παράνομη προώθηση φαρμάκων και ψευδείς δηλώσεις.
 
Ο γίγαντας της φαρμακοβιομηχανίας κατηγορήθηκε για «παράνομη προώθηση ορισμένων φαρμάκων, για μη αποκάλυψη ορισμένων δεδομένων που συνδέονται με την ασφάλεια των φαρμάκων και για ψευδείς δηλώσεις ως προς την τιμή τους», ανακοίνωσαν χθες τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
 

Ο Γιασέρ Αραφάτ δηλητηριάστηκε με πολώνιο


O Παλαιστίνιος ηγέτης της PLO, Γιάσερ Αραφάτ που απεβίωσε το 2004 είχε δηλητηριαστεί με τη ραδιενεργή ουσία πολώνιο. Ομάδα ερευνητών κατέληξε σε αυτό το αποτέλεσμα έπειτα από πολύμηνη  ανάλυση προσωπικών αντικειμένων του Γ. Αραφάτ, τα οποία παρέδωσε προς έρευνα η χήρα του θανόντος Σουχά. 

Σύμφωνα με τον Φρανσουά Μποσίντ διευθυντή του ινστιτούτου πυρηνικών ερευνών της Λοζάνης, τα ίχνη  πολωνίου που εντοπίστηκαν στα δείγματα ξεπερνούσαν τα ασφαλή όρια για έναν άνθρωπο.

Ο Αραφάτ ασθένησε ενώ βρισκόταν στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, πολιορκημένος στο γενικό επιτελείο του από τον ισραηλινό Στρατό, και πέθανε στις 11 Νοεμβρίου 2004 στο Περσί. Ο θάνατός του παρέμεινε ένα αίνιγμα αφού οι περίπου 50 γιατροί που τον εξέτασαν δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν την ακριβή αιτία της επιδείνωσης της υγείας του. Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούσαν το Ισραήλ ότι τον δηλητηρίασε. 

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Αυτά τα οποία δε θα ακούσουμε από την τηλεόραση...

Εν αρχή ην το κέρδος των τραπεζών

Ο Εδουάρδο Γαλεάνο είναι ο δημιουργός του έργου: «Οι ανοιχτές φλέβες της Λατινικής Αμερικής», το οποίο θεωρείται το ευαγγέλιο των καταπιεσμένων λατινοαμερικανών. Σε συνέντευξή του στον Γιώργο Αυγερόπουλο και στην ερώτηση: «Στην Αργεντινή έγινε ένα οικονομικό πείραμα από το Δ.Ν.Τ. και την παγκόσμια οικονομική εξουσία, το οποίο απέτυχε. Τί πιστεύετε για τις οικονομικές κρίσεις που ζει η Λατινική Αμερική και όλος ο κόσμος;» είχε απαντήσει: «Υπάρχει ένα παγκόσμιο σύστημα εξουσίας, που όταν εγώ ήμουν μικρός το έλεγαν καπιταλισμό, ενώ τώρα το αποκαλούν οικονομία της Αγοράς. Έχει επίσης κι άλλα καλλιτεχνικά ονόματα. Αλλά το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι κοινωνικοποιεί τις απώλειες και ιδιωτικοποιεί τα κέρδη. Έτσι λοιπόν αυτό το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας κάθε λίγο καιρό, κάθε λίγα χρόνια, επιβάλλει νέες λιτότητες, σφίγγοντας τις βίδες για να αποτελειώσει με όλα όσα αντιτίθενται στο βασικό νόμο του συστήματος: Ιδιωτικοποίηση των κερδών και κοινωνικοποίηση των ζημιών».


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις