"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Να απαλλαγούμε από τα φοβικά σύνδρομα του ηττημένου λαού!



Η πολιτική της βάρβαρης λιτότητας και εξανδραποδισμού των Ελλήνων δεν αποτελεί μονόδρομο, όπως διατείνεται η κυβέρνηση της ΝΔ και των συνιστωσών της (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ).

«Υπάρχει άλλος δρόμος, υπάρχει εναλλακτική» διεμήνυσε από την Πάτρα η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, τονίζοντας: «Μπορούμε ακόμη και τώρα να αναπροσανατολίσουμε την οικονομική πολιτική, να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη και την απεξάρτηση από το μνημόνιο. Αποτελεί εθνική

 προτεραιότητα και ζωτική ανάγκη να
υιοθετηθεί ένα Εθνικό Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης, με βασικούς στόχους τον απεγκλωβισμό της χώρας από την παγίδα της λιτότητας, της παραγωγικής αποσάθρωσης και της κοινωνικής εξαθλίωσης».

Κατάμεστη η αίθουσα του Επιμελητηρίου από εμπόρους, επαγγελματίες, μικρομεσαίους επιχειρηματίες και απλούς πολίτες, που συμμετείχαν στη συζήτηση που ακολούθησε με λόγο καθαρό, ανεπιτήδευτο, που εξέφραζε την αγωνία τους για το αύριο.

Πλ. Μαρλαφέκας, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαίας: Πείτε μας κ. Κατσέλη, είναι ανίκανοι οι κυβερνώντες ή μήπως εξυπηρετούν σκοπιμότητες;

Λ. Κατσέλη: Πιστεύω ότι, είναι συνδυασμός ανικανότητας, άγνοιας, έλλειψης πολιτικής βούλησης για διαπραγμάτευση, ποδηγέτησης του πολιτικού συστήματος και μικροπολιτικά συμφέροντα.

«Η ανατροπή της ασκούμενης αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής-επεσήμανε η Λ.Κατσέλη- αποτελεί προϋπόθεση για την πολιτική σταθερότητα και την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος. Μια άλλη κυβέρνηση, στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μπορεί και πρέπει να αναδείξει το αδιέξοδο της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, να διεκδικήσει και να πετύχει την υιοθέτηση ενός διαφορετικού μίγματος οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής, με βασικό χαρακτηριστικό την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, την αντιμετώπιση της μάστιγας της ανεργίας και τη δίκαιη κατανομή των βαρών».

Αίσθηση προκάλεσε η παρότρυνση της Λ. Κατσέλη προς τη κοινωνία: «Πρέπει να αποβάλλει τα φοβικά σύνδρομα. Να πάψει να δέχεται αδιαμαρτύρητα τα κελεύσματα τρίτων».

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας μίλησε στην Πάτρα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, προσκεκλημένη του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Χρ. Λιαρομάτης, δικηγόρος υπ. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Ο ν. Κατσέλη αποτελεί το μοναδικό νομοθέτημα της τρόικας εσωτερικού με κοινωνική χροιά.

Κ. Παυλίδης, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου: Μας δώσατε ελπίδα.

Χειμαρρώδης και αποκαλυπτικός ο λόγος της Κατσέλη:

- Θα προκύψουν νέα «τζάκια» μέσα από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

- Ηδη, συγκρούονται κατεστημένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

- Ούτε ο Μπους δεν ιδιωτικοποίησε τα λιμάνια.

- Υπάρχει ένα «κλειστό κύκλωμα εξουσίας», που συντηρείται χρόνια και αποτελείται από εκπροσώπους της τραπεζοκρατίας, ολιγάρχες του χρήματος και μιντιάρχες.

- Δύο θέματα δεν τέθηκαν ποτέ σε άμεση προτεραιότητα. Το ζήτημα της εποπτείας των τραπεζών και της φοροδιαφυγής.

- Το περίεργο είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ευρωπαϊκή πολιτική, έχουμε γερμανική. Η γερμανική πολιτική ήταν σαφής και ξεκάθαρη από την αρχή. Ήθελε να ελαχιστοποιήσει το κόστος για το γερμανικό τραπεζικό σύστημα και για τους Γερμανούς φορολογούμενος και η κυρία Μέρκελ ήθελε να κερδίσει πολιτικό χρόνο ρίχνοντας μονομερώς βάρη στην ελληνική πλευρά.

- Αυτό που έχουμε βιώσει τα τελευταία δύο χρόνια σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι μεγάλο σκάνδαλο. Η βίαιη αναδιανομή πόρων και κοινωνικού πλεονάσματος από τον ευρωπαίο φορολογούμενο, τον ευρωπαίο εργαζόμενο, τον ευρωπαίο μικροεπαγγελματία στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, χωρίς κανόνες, χωρίς όρια, χωρίς εποπτεία.

- Στα 30χρόνια επαγγελματικής μου εμπειρίας στους διεθνείς οργανισμούς δεν έχω δει καμιά χώρα να αντιμετωπίζεται σαν να είναι αποικία.

Και η Λ. Κατσέλη κατέληξε επισημαίνοντας: Αποτελεί αδήριτη ανάγκη η συμπαράταξη των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων και η εκπόνηση του εναλλακτικού προγράμματος διακυβέρνησης της χώρας.. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις