"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Στην Μόσχα ο Ν.Αναστασιάδης για "να δώσουν χέρια" με Β.Πούτιν - Τα λάθη του Κρεμλίνου

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/oikonomika/article2173709.ece/BINARY/w660/anastasiades_putin.jpgΟ πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προσκάλεσε τον πρόεδρο της Κύπρου Ν.Αναστασιάδη να επισκεφθεί την Μόσχα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού κράτους Δημήτρη Πεσκώφ μετά το τηλεφώνημά τους.

Το τηλεφώνημα Αναστασιάδη-Πούτιν παρέμενε σε εκκρεμότητα επί μέρες, καθώς στο αίτημα


 του προέδρου της Κύπρου το Κρεμλίνο δεν είχε ανταποκριθεί άμεσα αφού ο Ρώσος πρόεδρος θεωρούσε ότι μέχρι να απορριφθεί από το κυπριακό κοινοβούλιο η πρόταση κατάσχεσης μέρους των τραπεζικών καταθέσεων, δεν μπορούσε να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση.

Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με τον Ρώσο εκπρόσωπο Τύπου, εξέτασαν διάφορες πτυχές δια της σχέσης των των δύο χωρών και σειρά διεθνών προβλημάτων.

Το βασικό μέρος της συνομιλίας αφορούσε την κυπριακή πλευρά. Ο πρόεδρος Πούτιν υποστήριξη την θέση αρχών της Ρωσίας στο Κυπριακό πρόβλημα, ενώ κατά την εξέλιξη της συνομιλίας οι δύο ηγέτες ανέλυσαν την οικονομική κατάσταση που προέκυψε στην Κύπρο ως αποτέλεσμα των προτάσεων του Eurogroup, για έξοδο απο την κρίση, συμπλήρωσε ο Ρώσος εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρη Πεσκώφ.

Επίσης ότι ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Πούτιν ότι η Κυπριακή Βουλή αποφάσισε να αρνηθεί την πρόταση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων.

Ο Β.Πούτιν από την πλευρά του εξέφρασε την ετοιμότητα της Ρωσίας για τη λήψη μέτρων που θα βοηθούσαν να λυθούν τα προβλήματα των Ρώσων, νομικών και φυσικών προσώπων.

Ο Ρώσος Πρόεδρος προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να επισκεφθεί την Μόσχα σε όποιο χρόνο θεωρεί κατάλληλο, όπως δήλωσε ο ο Ρώσος εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρη Πεσκώφ.

Γενικά η Ρωσία, μοιάζει σα να ξύπνησε από λήθαργο, δείχνοντας σαφή στοιχεία αιφινιδιασμού σε ότι αφορά την απόφαση του Eurogroup.

Στη Μόσχα το κλίμα είναι βαρύ για όσους υποστήριζαν ότι δεν υπήρχε κινδυνος κατάσχεσης καταθέσεων και άρα η Ρωσία δεν έπρεπε να αναμιχθεί άμεσα στην διαδικασία εύρεσης λύσης.
Χολωμένοι από την άρνηση της κυβερνησης Χριστόφια να τους εγκρίνει την κατασκευή και διαχείριση του τερματικού σταθμού στο Μαρί, οι Ρώσοι παραλίγο να υποστούν μια στρατηγική ήττα που θα τους κοστιζε ανυπολόγιστα: Και σε οικονομικό επίπεδο και σε στρατηγικό με την ολική απώλεια της επιρροής τους στην Κύπρο. 

Μέχρι που έφτασαν στο σημείο να πρόκειται να χάσουν καταθέσεις δισεκατομμυρίων και μια τεράστια βάση για να σημάνει συναγερμός στο Κρεμλίνο και να γίνει αντιληπτό ότι κάποιοι δεν είχαν αναλύσει τους κινδύνους με τον κατάλληλο τρόπο...

Όντως μεσολάβησαν ακριβώς 53 ώρες από τα ξημερώματα του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας για να υπάρξει κάποια αντίδραση από την Μόσχα. Αλλά όσο περνούσε η ώρα και αντιλαμβανόντουσαν αυτό που πήγαινε να συμβεί, τόσο κλιμακώνονταν οι αντιδράσεις τους.
Tώρα δείχνουν διατεθειμένοι να ακολουθήσουν έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο προσέγγισης του προβλήματος....

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις