"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ: "Έτσι δεν γίνεται δουλειά - Η υπερβολική λιτότητα ρίχνει την Ελλάδα στον γκρεμό"

http://www.inprecor.gr/wp-content/uploads/2012/02/%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E_%CF%80%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B7_%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CF%8C%CF%82_%CF%83%CE%BA%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%BF_050212-e1328490610914.jpgΟ ηγέτης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ, υποστηρίζει πως με το σύνθημα «οικονομίες, οικονομίες, οικονομίες» δεν γίνεται δουλειά, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, σχολιάζοντας πως η υπερβολική λιτότητα ρίχνει την Ελλάδα στον γκρεμό.


Ερωτηθείς ποιο θεωρεί πως είναι το βασικό λάθος στην πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ, ο Στάινμπρουκ κάνει λόγο για μονοδιάστατη αντιμετώπιση της κρίσης.

«Η ανάλυση αυτή λέει ότι έχουμε να κάνουμε μόνο με μία δημοσιονομική κρίση. Γι' αυτό και η απάντησή της σε αυτό είναι αιματηρές οικονομίες, Με αποτέλεσμα ορισμένες χώρες να διολισθαίνουν αναπόφευκτα σε έναν φαύλο κύκλο, ο οποίος συνίσταται σε μικρή ανάπτυξη, υψηλή ανεργία, λιγότερα έσοδα, μεγάλα προβλήματα στην αναχρηματοδότηση, κάθετη αύξηση των spreads, με επακόλουθη υποβάθμιση από τους οίκους αξιολόγησης, και πάει λέγοντας», σημειώνει.

Ο Στάινμπρουκ επισημαίνει ότι ένα νέο «σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα θα βοηθούσε πολύ, όπως βοήθησε και τη μεταπολεμική Γερμανία, ενώ ερωτηθείς σχετικά με ένα ενδεχόμενο νέο “κούρεμα” ελληνικού χρέους δε δίνει σαφή απάντηση, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να ζυγίσουμε καλά το θέμα, γιατί οι επιπτώσεις του είναι πολύ αμφιλεγόμενες».

Όσο για το «λουκέτο»στην ΕΡΤ, ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών τονίζει: «Είναι ανησυχητικό μήνυμα για τη δημοκρατία. Η απόφαση είναι προβληματική, επειδή οι μόνοι τηλεοπτικοί σταθμοί που λειτουργούν τώρα είναι ιδιωτικοί. Και αυτό εύκολα θα μπορούσε να παρεξηγηθεί ως προσπάθεια επηρεασμού του δημόσιου τρόπου ενημέρωσης, μίας ανεξάρτητης δηλαδή πηγής πληροφοριών, η οποία τίθεται κυριολεκτικά εκτός λειτουργίας».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις