"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Μνημονιακή δέσμευση για μη ρύθμιση επιτοκίων

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTj0YOnc8p6Tw6VpBS836Hzx0A5IIKg7THCKQxNcj5BwB0D441KΟι κυπριακές Αρχές έχοντας υπόψη τα ζητήματα σταθερότητας στην χρηματοπιστωτικό τομέα αλλά και τη διαδικασία αναδιάρθρωσης των τραπεζών, δεσμεύτηκαν να μην προχωρήσουν στη λήψη οποιονδήποτε μέτρων τα οποία θα παρεμβαίνουν στη ρύθμιση των ορίων δανεισμού. Συγκεκριμένα δεν θα εισαχθούν ανώτατα όρια στα επιτόκια δανεισμού.


Αυτό αναφέρει η παράγραφος 1.18 του επικαιροποιημένου μνημονίου η οποία θέτει και το χρονοδιάγραμμα των επόμενων βημάτων σε σχέση με το χειρισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Αρχίζοντας από το τέλος Νοεμβρίου, η Κεντρική σε συνεννόηση με τους διεθνείς δανειστές και τον ESM θα δώσει στις τράπεζες συγκεκριμένους δείκτες απόδοσης ώστε να καταγραφούν με ακρίβεια και η διαδικασία αναδιάρθρωσης προβληματικών δανείων και η γενικότερη διαχείρισή τους. Ανάμεσα στους δείκτες αναμένεται να είναι: α. ο αριθμός των δανείων που έτυχαν αναδιάρθρωσης, β. εισπράξεις σε σχέση με δάνεια.

Επίσης, μέχρι το τέλος του μήνας η Κεντρική θα εκδώσει συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με τον Κώδικα Επικοινωνίας ώστε να αυξηθεί η ενημέρωση του κοινού και να βελτιστοποιηθεί η εφαρμογή του.

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2013, οι Αρχές, με εξωτερική βοήθεια, θα πρέπει να εντοπίσουν και να διορθώσουν εμπόδια που σχετίζονται με την αναδιάρθρωση του χρέους ιδιωτών. Σε αυτά τα πλαίσια, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα πρέπει να περάσει και η νομοθεσία για δημιουργία του θεσμού του Επιτρόπου Διαμεσολάβησης ώστε να επιτυγχάνονται δίκαιες αναδιαρθρώσεις.

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2014 η τρόικα αναμένει επίσης από τις τράπεζες να υποβάλουν τις αναθεωρημένες στρατηγικές για το πώς θα αντιμετωπίσουν μικρούς και μεγάλους δανειστές αλλά και πως θα τις εφαρμόσουν εσωτερικά.

Δύο μήνες αργότερα, η Κεντρική με εξωτερική βοήθεια, θα ελέγξει την επιχειρησιακή ικανότητα των τραπεζών να εφαρμόσουν αυτές τις στρατηγικές (Loan Workout Units) στην πράξη. Στα τέλη Μαΐου 2014, η Κεντρική θα ελέγξει εκ νέου κατά πόσο οι τράπεζες εφαρμόζουν σωστά τον Κώδικα Επικοινωνίας.

Τέλος, μέχρι το τέλος Ιουνίου 2014, η Κεντρική και πάλι με εξωτερική βοήθεια θα εξετάσει την πολιτική και τις πρακτικές των τραπεζών σε σχέση με τη διαχείριση των δανείων σε καθυστέρηση. Η συγκεκριμένη επανεξέταση θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για περαιτέρω εισηγήσεις σε θέματα πολιτικής όσον αφορά τη διαχείριση δανείων σε καθυστέρηση.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις