"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Μπερλουσκόνι: Αρνήθηκα βοήθεια από το ΔΝΤ για να μη γίνουμε αποικία όπως η Ελλάδα

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQxtbccdoBSONq-Lt-UsDS2sEaWYyvOB5xoYbNnNnQ3HggiUeXE:3.bp.blogspot.com/-BWUYRUWHoW8/TrWOZyzcf_I/AAAAAAAADTg/3V_2KRAxX_s/s1600/berlusconi-2-thumb-large.jpgΠως ο πρώην καβαλιέρε κατάφερε να μην πέσει στην… «παγίδα».

Στην αντεπίθεση περνά ξανά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που δηλώνει επιβεβαιωμένος μετά τις αναφορές του αμερικανού πρώην υπουργού Οικονοιμκών Γκάιτνερ για «μηχανορραφία» σε βάρος του το 2011: «Ήταν πραξικόπημα, το έλεγα
και τότε» επιμένει ο πρώην Καβαλιέρε, επαναλαμβάνοντας πως έπεσε θύμα «εχθρών εξωτερικών και εσωτερικών».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με αφορμή τα όσα γράφει ο Γκάιτνερ για σχέδιο ανατροπής της τότε κεντροδεξιάς κυβέρνησης της Ιταλίας, επανέρχεται στα περί ευρωπαϊκής συνωμοσίας εναντίον του και στις αφόρητες πιέσεις που δέχθηκε για να δεχθεί η χώρα του βοήθεια από το ΔΝΤ, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε για «να μην γίνει αποικία η Ιταλία, όπως έγινε η Ελλάδα».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας ξεκαθαρίζει ότι η στάση του Μπάρακ Ομπάμα ήταν διαφορετική από αυτή των ευρωπαίων. «Πρέπει να πω ότι ο Ομπάμα φέρθηκε καλά καθ’ όλη την διάρκεια της G20 (στις Κάννες, το 2011). Εμάς μας φώναξαν η Μέρκελ και ο Σαρκοζί σε δυο συνεδριάσεις, δυο συνεχόμενες ημέρες και σε αυτές τις συνεδριάσεις προσπάθησαν να με κάνουν να αποδεχθώ παρέμβαση του ΔΝΤ. 

Εγώ τους διαβεβαίωσα ότι τα δημοσιονομικά μας ήταν σε τάξη και δεν είχαμε ανάγκη από εξωτερική βοήθεια και αρνήθηκα να δεχθώ αυτή την προσφορά, που σημαίνει ότι θα δεχόμουν να γίνει αποικία η Ιταλία, όπως έγινε αποικία η Ελλάδα με την τρόικα» δηλώνει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και θεωρεί ότι το βιβλίο του Γκάιτνερ επιβεβαιώνει τα όσα έλεγε περί συνωμοσίας εναντίον του με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησής του.

«Ζήτησαν να μην υποστηρίξουμε την χορήγηση δανείων από το ΔΝΤ στην Ιταλία, εφόσον ο Μπερλουσκόνι, αρνούταν να αποχωρήσει» αναφέρει στο βιβλίο του «Stress Test: Σκέψεις για την οικονομική κρίση», ο Γκάιτνερ, ο οποίος σημειώνει ότι οι ΗΠΑ απέρριψαν αυτή την στάση, λέγοντας: «Δεν μπορούμε να έχουμε το αίμα του στα χέρια μας».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την δημοσίευση των αποσπασμάτων, έκανε λόγο «για ξεκάθαρη παραβίαση των δημοκρατικών κανόνων και για επίθεση στην κυριαρχία της Ιταλίας» και δήλωσε ότι δεν επιβεβαιώνονται τα όσα έλεγε για συνωμοσία των Ευρωπαίων εναντίον του, με στόχο την ανατροπή του.

Ο 77χρονος πρώην πρωθυπουργός και μεγιστάνας, έχει πολλάκις κατηγορήσει τους Ευρωπαίους και τον Ιταλό Πρόεδρο, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, για «πραξικόπημα» που οδήγησε στην απομάκρυνσή του από την πρωθυπουργία, το 2011.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις