"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ - ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ


Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην έρευνα του καρκίνου του μαστού, οι άνδρες με καρκίνο του μαστού, βρίσκονται σε άνοδο τα τελευταία 15 χρόνια.Μια μελέτη στο περιοδικό Τοξικολογίας το 2004, διαπίστωσε ότι "18 από τους 20 όγκους του μαστού περιείχαν τη σημαντική συγκέντρωση των parabens.» Αυτή η μελέτη δεν ολοκλήρωσε μια σύνδεση μεταξύ τους και του καρκίνου, εντούτοις αυξάνουν τον κίνδυνο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι απληροφόρητοι για το τι είναι τα paraben και τι περιέχουν τα προϊόντα τους στην πραγματικότητα. Αν διαπιστωθούν τα σημαντικά επίπεδα parabens σε όγκους του μαστού που έχουν βρεθεί, τότε λογικά αυτό θα μας οδηγήσει σε πολλά ερωτήματα όπως: Τι είναι τα paraben; Είναι επιβλαβής; Σε ποια προϊόντα βρέθηκαν; Υπάρχουν εναλλακτικά προϊόντα που δεν περιέχουν τα συστατικά αυτά; 



Τι είναι τα paraben; 


Μια paraben είναι ένα συνθετικό συντηρητικό χημικό που  χρησιμοποιείται σε ευρεία ποικιλία 
Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι χρησιμοποιούνται σε πάνω από 13.200 προϊόντα στην αγορά σήμερα. Πριν να μεταβληθούν, στην πραγματικότητα σχηματίζονται από ένα οξύ (π-υδροξυ-βενζοϊκό οξύ) που βρίσκεται στα σμέουρα και τα βατόμουρα.


Τι είδους προϊόντα περιέχουν paraben; 

Βρίσκονται στα καλλυντικά προσώπου και σώματος, προϊόντα περιποίησης δέρματος, σαπούνια χεριών και σώματος, σαμπουάν, μαλακτικά, αντηλιακά, κολόνιες, αρώματα και αποσμητικά μασχάλης και γενικά αποσμητικά. Τα περισσότερα από τα δημοφιλή εμπορικά σήματα των προϊόντων που αναφέρονται παραπάνω γενικά περιέχουν paraben. Μπορείτε να δείτε parabens σε προϊόντα που είναι χαρακτηρισμένα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Σύμφωνα με την FDA, methylparaben, propylparaben και  butylparaben, συνήθως χρησιμοποιείται στα καλλυντικά. Isobutylparaben, isopropylparaben και benzylparaben, είναι άλλοι τύποι parabens. 

Είναι επιβλαβής;


Η ετυμηγορία δεν είναι ακόμα σαφής. Καμία μελέτη δεν έχει σχέση με βεβαιότητα των parabens με τον καρκίνο ή άλλα προβλήματα υγείας. Έχει παρατηρηθεί ότι τα parabens έχουν οιστρογονική επίδραση στον οργανισμό, η σύνδεση με τους υποδοχείς που συνήθως προορίζονται για τα οιστρογόνα, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν βλαβερές συνέπειες στο ενδοκρινικό σύστημα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών.



Από γενική άποψη υγείας, πολλοί άνθρωποι είναι άρρωστοι σήμερα επειδή τα σώματά τους είναι υπερφορτωμένα  με έκθεση σε τοξικές ουσίες. Το σώμα μας βομβαρδίζεται με τοξικές χημικές ουσίες κάθε μέρα, και τα parabens είναι απλώς ένα άλλο χημικό συντηρητικό που πρέπει να αντιμετωπίσει. Αν το βάζουμε αυτό στο σώμα μας κάθε μέρα, τότε μπορεί να συσσωρεύεται σε επικίνδυνα επίπεδα μετά από τριάντα ή σαράντα χρόνια. Ένας καλός κανόνας είναι να αποφεύγονται τα  περισσότερα, η τα πάντα που δεν είναι φυσικά.



Συνιστώνται βιολογικά προϊόντα από εταιρείες που μπορείτε να εμπιστευτείτε



Όταν αρχίζουμε να αλλάζουμε χημικά τη φύση ή τη μετακίνηση μακριά από τη φύση, τότε αρχίζουν τα προβλήματα. Τα Parabens μπορεί να είναι ένας πολύ μικρός παράγοντας σε μια μεγαλύτερη ομάδα από άλλους παράγοντες που όλοι βοηθούν να συμβάλλουν σε ζητήματα υγείας.  

Αποφεύγοντας τα συντηρητικα, είτε σε καλλυντικά, είτε σε άλλα προϊόντα προσωπικής φροντίδας και διατροφής είναι μια καλή επιλογή τρόπου ζωής. Πολλά οργανικά προϊόντα υγείας υπάρχουν και δεν περιέχουν paraben ή άλλες χημικές ουσίες. Τελικά, η υγεία σας είναι στα χέρια σας για  να φτιάξετε τις δικές σας συνειδητές επιλογές. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις