"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Η Ουκρανία γλίτωσε τρόικα και Μνημόνια: Πήρε 15 δισ. δάνειο από Μόσχα! - Η κυβέρνηση μας επιμένει αλά Τροϊκανά....

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTaRR14RfCd4e_2YU8_u5y88EZKBV8LANXdfBHx1eCdXRirc81U:m.ruvr.ru/2012/07/13/1297015242/h_50427783.jpgΣε ιστορική συμφωνία κατέληξαν πριν από λίγο ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και ο Ουκρανός ομόλογός του Viktor Yanukovich, συμφωνία η οποία θέτει οριστικά τέλος στην ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ.


Η συμφωνία προβλέπει δάνειο από τη Μόσχα ύψους 15 δισ.$ και έκπτωση στο φυσικό αέριο που παρέχεται στο Κίεβο η οποία πλησιάζει το 35%! Κυριολεκτικά ο πρόεδρος της Ρωσίας τα έδωσε όλα στην Ουκρανία για να διατηρήσει την ασφάλεια της ρωσικής περιμέτρου και να κρατήσει τους δυτικούς (ΕΕ, ΔΤΝ-ΗΠΑ) μακριά από την Μόσχα.

Με τις δύο αυτές παροχές η ουκρανική οικονομία αναμένεται να πάρει τις απαραίτητες «ανάσες» προκειμένου να ανταπεξέλθει με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ουσιαστικά η ρωσική κυβέρνηση πρόκειται να αγοράσει από την Ουκρανία χρέη ύψους 15 δισ. $ παραχωρώντας ταυτόχρονα έκπτωση 33% στο φυσικό αέριο που αγοράζει από την Ρωσία.

Με αυτόν τρόπο η Ουκρανία γλιτώνει το σχέδιο διάσωσης από το ΔΝΤ, όπως ακριβώς θα γινόταν και με την Ελλάδα το 2010, αν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δεχθεί την δανειοδότηση της Ελλάδας με 25 δισ. ευρώ που του πρότειναν οι Ρώσοι για να αποπληρώσει το "πιστωτικό" δάνειο των 15 δισ. ευρώ του Μαΐου και να υπάρξει ρευστότητα 10 δισ. στην ελληνική οικονομία μέχρις ότου ληφθούν οριστικά αποφάσεις "κουρέματος" του χρέους..

«Για τον σκοπό  της στήριξης του ουκρανικού προϋπολογισμού η ρωσική κυβέρνηση πήρε την απόφαση να επενδύσει το ποσό των 15 δισ.$ σε τίτλους του ουκρανικού δημοσίου» είπε πιο συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin.

Όπως αναφέρεται στα ρωσικά ΜΜΕ η Ουκρανία εξασφάλισε ένα νέο σύμβόλαιο με βελτιωμένους όρους αναφορικά με την αγορά ρωσικού φυσικού αερίου όπου τώρα θα καταβάλλει 268 $ ανά 1000 κ.μ. έναντι των 400 $ που κατέβαλλε μέχρι τώρα.

Η Ουκρανία και η Ρωσία πρέπει να πάρουν μαθήματα και να αποφύγουν λάθη  στο μέλλον και σε ότι αφορά τις διμερείς τους σχέσεις είοπε από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος Yanukovich.

«Έχουμε την ανάγκη να αντλήσουμε χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον ούτος ώστε να αποφύγουμε την επανάληψη λαθών του παρελθόντος» είπε πιο συγκεκριμένα ο Yanukovich..

Η Ουκρανία είναι «πλήρης στρατηγικός εταίρος της Ρωσίας πέρα από κάθε αμφιβολία» είπε ακόμη ο Putin κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών στην Μόσχα όπου εκτός της συμφωνίας για το δάνειο και το φ/α υπογράφηκαν ακόμη άλλες 14 επιμέρους συμφωνίες στους τομείς της άμυνας, του διαστήματος και του εμπορίου.

«Δεν μιλήσαμε καθόλου για την ένταξη της Ουκρανίας τελωνειακή ένωση» υπογράμμισε ο Putin μετά το πέρας της τετράωρης συνάντησης των δύο ηγετών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις