"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ιταλία: Καταργείται η κρατική χρηματοδότηση για τα κόμματα

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/italy-senate_1958552c.pngΣτην εθελοντική συνεισφορά των πολιτών θα βασίζονται τα ιταλικά κόμματα στο μέλλον, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης. Η διαδικασία θα γίνει βαθμιαία, με σταδιακές μειώσεις των επιχορηγήσεων
μέχρι και το 2017.

«Παράλληλα, τα κόμματα θα υποχρεωθούν να αναθέσουν τον έλεγχο των ισολογισμών τους σε ανεξάρτητες λογιστικές εταιρίες», τόνισε ο Ενρίκο Λέτα ανακοινώνοντας την απόφαση. Οπως εξήγησε ο ίδιος, οι αλλαγές γίνονται στην κατεύθυνση της διαφάνειας και προκειμένου να ξεπεραστεί η κακοδιαχείρηση των περασμένων ετών.

Μέσω του Twitter αντέδρασε ο Μπέπε Γκρίλο, με τον επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων να σχολιάζει πως «πρόκειται μόνον για λόγια, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα πρέπει να επιστρέψει, πρώτα απ' όλα, τις κρατικές χρηματοδοτήσεις 45 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε φέτος για την κάλυψη των εκλογικών εξόδων».

Στο ίδιο μέσω ο υπουργός αρμόδιος για τις Θεσμικές Αλλαγές, Γκαετάνο Κουαλιαριέλο, προειδοποίησε πως έπειτα από αυτή τη σημαντική κίνηση, σειρά θα πάρει η μείωση του αριθμού βουλευτών και γερουσιαστών.

Πολιτικοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι με την κίνηση αυτή ο Λέτα επιχειρεί να «αποδυναμώσει» τις εξαγγελίες περί καινοτόμων και ρηξικέλευθων παρεμβάσεων του νεοεκλεγέντα γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι.

Η κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων ήταν ένα από τα αιτήματα στα οποία στεκόταν ο Ρέντσι, θεωρώντας την βασική προκειμένου να αλλάξει η σχέση των πολιτών με το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις