"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Πεθαίνοντας στην Ουκρανία! Πτώματα παντού στην πλατεία Ανεξαρτησίας, ελεύθεροι σκοπευτές σκορπούν θάνατο – "Κατεβάζει" φυλακισμένους ο Γιανούκοβιτς

- Εικόνες χάους στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας μετά τις νέες συγκρούσεις στην πλατεία Ανεξαρτησίας
- Ελεύθεροι σκοπευτές με αυτόματα όπλα θερίζουν ζωές
- Φωτογράφος Reuters: Είδα 21 πτώματα στη σειρά – 35 νεκρούς μεταδίδει η Kyiv Post
- Πληροφορίες πως 100 αστυνομικοί προσχώρησαν στο στρατόπεδο των διαδηλωτών
- Μύλος με τη συνάντηση των ΥΠΕΞ Γερμανίας, Γαλλίας, Πολωνίας με τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς
- Παραμένουν στο Κίεβο λένε Βερολίνο και Παρίσι
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΕΒΟ
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Ουκρανία ζει άλλη μια εμπόλεμη μέρα. Ίσως τη χειρότερη μέχρι σήμερα. Η εκεχειρία έγινε... κουρελόχαρτο. Δεν ίσχυσε επί της ουσίας ποτέ. Και τώρα, μια χώρα βυθίζεται στον εμφύλιο. Γιατί περί αυτού πρόκειται κι ας μην έχει βγει ακόμη ο στρατός τους δρόμους. Η εκεχειρία δεν κράτησε ούτε 12 ώρες.
Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, το πολεμικό σκηνικό "επέστρεψε" στην πλατεία Ανεξαρτησίας και οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ συγκλονίζουν.


Φαίνεται πως ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς επιλέγει άλλη τακτική και όχι την ευθεία σύγκρουση των διαδηλωτών με το στρατό: σύμφωνα με τις πληροφορίες των ξένων ανταποκριτών στο Κίεβο έχει δοθεί εντολή να κατέβουν με... πούλμαν στην πλατεία Ανεξαρτησίας πρώην φυλακισμένοι, παραστρατιωτικοί και πρώην αθλητές, που φυσικά θα είναι βαριά οπλισμένοι.
Φωτογραφία που ανέβασε στο twitter ο δημοσιογράφος της KyivPost, Christopher Miller, και αποδεικνύει όπως έγραψε πως στην πλατεία Ανεξαρτησίας έχουν ακροβολιστεί ελεύθεροι σκοπευτές
Φωτογραφία που ανέβασε στο twitter ο δημοσιογράφος της KyivPost, Christopher Miller, και αποδεικνύει όπως έγραψε πως στην πλατεία Ανεξαρτησίας έχουν ακροβολιστεί ελεύθεροι σκοπευτές

Ακροβολισμένοι στην πλατεία Ανεξαρτησίας είναι και ελεύθεροι σκοπευτές, ακόμη και με αυτόματα όπλα, που θερίζουν ζωές. Πυροβολούν στο κεφάλι (πολλά από τα θύματα έχουν τραύματα στον αυχένα) και στην καρδιά.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TWITTER @Independent
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TWITTER @Independent
Στο ξενοδοχείο "Ουκρανία" που έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο / νεκροτομείο, οι εικόνες σοκάρουν.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TWITTER ‏@stopnarcotics
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TWITTER ‏@stopnarcotics
Η ουκρανική αντιπολίτευσης καταγγέλλει προβοκάτσια της κυβέρνησης και μιλά για 25 νεκρούς.
Φωτογράφος του πρακτορείου Reuters μετέδωσε πως είδε 21 σορούς στη σειρά στην πλατεία Ανεξαρτησίας. Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε πως υπάρχουν 17 νεκροί. Είδε έξι πτώματα να κείτονται επάνω στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας μπροστά από το ξενοδοχείο Kozatski, ενώ άλλος δημοσιογράφος μέτρησε επτά πτώματα στην υποδοχή του ξενοδοχείου Ukraina, από την άλλη πλευρά της Πλατείας.

Ο δημοσιογράφος της Kyiv Post, Christopher Miller έκανε λόγο για 35 νεκρούς.


Ο Βασίλι Φεντόσενκο, φωτογράφος του Reuters, δήλωσε ότι έξι πτώματα κείτονται στη βορειο-δυτική πλευρά της Πλατείας και ότι είδε ακόμα τέσσερα πτώματα 100 μέτρα μακρύτερα, από την αντίθετη πλευρά της πλατείας. Όλοι ήταν πολίτες, πρόσθεσε.
Στη συνέχεια είδε άλλα πέντε πτώματα μπροστά στο ξενοδοχείο Ukraina, στο λόφο επάνω από την Πλατεία της Ανεξαρτησίας.


Η έδρα της ουκρανικής κυβέρνησης εκκενώθηκε από το προσωπικό, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο.


Γιανουκόβιτς: Οι διαδηλωτές πυροβολούν για να σκοτώσουν


Τους διαδηλωτές κατηγόρησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς για τη νέα έκρηξη βίας που "έσπασε" την εκεχειρία νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Σε δήλωση του Ουκρανού προέδρου αναφέρεται: "Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν. Δρουν οργανωμένα. Χρησιμοποιούν πυρομαχικά και όπλα ελεύθερων σκοπευτών. Πυροβολούν για να σκοτώσουν. Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών ανάμεσα στις δυνάμεις της αστυνομίας είναι δεκάδες".



Το διπλωματικό θρίλερ


Η πληροφορία πως η συνάντηση που επρόκειτο να έχει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς με τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, Γερμανίας Φράντς – Βάλτερ Στέινμαγερ και Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι αναβλήθηκε και οι Ευρωπαίοι υπουργοί εγκατέλειψαν το Κίεβο για λόγους ασφαλείας ήρθε λίγη ώρα μετά την αναζωπύρωση της βίας. "Αναχώρησαν. Δεν θα δουν τον πρόεδρο για λόγους ασφαλείας", δήλωσε διπλωματική πηγή.
Πριν τον Γιανουκόβιτς, οι ΥΠΕΞ της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας συνάντησαν τους ηγέτες της αντιπολίτευσης - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ TWITTER @GermanForeignOffice
Πριν τον Γιανουκόβιτς, οι ΥΠΕΞ της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας συνάντησαν τους ηγέτες της αντιπολίτευσης - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ TWITTER @GermanForeignOffice
Όμως λίγη ώρα μετά, η πληροφορία διαψεύστηκε τόσο από το Παρίσι όσο και από το Βερολίνο. Οι τρεις υπουργοί παρέμειναν στ Κίεβο και όπως αναφέρουν πληροφορίες αυτή την ώρα συναντώνται με τον Ουκρανό πρόεδρο.

"Η επανάληψη των συγκρούσεων στο Μαϊντάν κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας αποτελεί εσκεμμένη προβοκάτσια της εξουσίας" τη στιγμή που οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας βρίσκονται στο Κίεβο, αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης.






Το χρονικό της νέας αιματοχυσίας


Ξαφνικά, επικράτησε χάος και πανικός. Διαδηλωτές φορώντας κράνη και οπλισμένοι με ρόπαλα και ασπίδες, ανέβηκαν στα δικά τους οδοφράγματα και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που οπισθοχώρησαν για αρκετές εκατοντάδες μέτρα εγκαταλείποντας το έδαφος που κατέλαβαν με έφοδο κατά τη διάρκεια της νύκτας. Έτσι, ανακατέλαβαν την πλατεία Ανεξαρτησίας, το σύμβολο του κινήματος αμφισβήτησης του Γιανουκόβιτς. 




Ο ανταποκριτής του Guardian, Ian Traynor, μετέδωσε πως από τους πυροβολισμούς που ακούστηκαν, είδε τουλάχιστον 30 τραυματίες.




Οι εικόνες σοκάρουν: άνθρωποι αλλόφρονες να μεταφέρουν τραυματίες σε αυτοσχέδια φορεία. Φωτιές, εκρήξεις, ρίψεις νερού από την αστυνομία, μολότοφ από τους διαδηλωτές.


Οι αστυνομικές δυνάμεις κάλυψαν την οπισθοχώρησή τους με πυρά πλαστικών σφαιρών που τραυμάτισαν περί τους δέκα διαδηλωτές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα ιατρικά κέντρα εκστρατείας της αντιπολίτευσης.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έγιναν στόχος των πυρών ελεύθερου σκοπευτή πριν από την έφοδο των διαδηλωτών και ότι είκοσι αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί.


Ο Christopher Miller, συντάκτης της Kiev Post μετέδωσε πως οι διαδηλωτές έπιασαν "αιχμάλωτους" τουλάχιστον πέντε άνδρες των ειδικών δυνάμεων.
Ιδού η φωτογραφία που ανέβασε στο Twitter...
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TWITTER @ChristopherJM
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TWITTER @ChristopherJM
Αστυνομικοί αιχμάλωτοι των διαδηλωτών - Υπήρξαν και πληροφορίες πως 100 αστυνομικοί προσχώρησαν στις τάξεις της αντιπολίτευσης
Αστυνομικοί αιχμάλωτοι των διαδηλωτών - Υπήρξαν και πληροφορίες πως 100 αστυνομικοί προσχώρησαν στις τάξεις της αντιπολίτευσης
Και όλα αυτά ενώ ο επίσημος απολογισμός των νεκρών ΜΟΝΟ το τελευταίο 48ωρο "ανεβαίνει" στους 28, ενώ οι τραυματίες φτάνουν στους 287.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, τέσσερις νέοι μικρότεροι των 18 ετών και δύο αλλοδαποί περιλαμβάνονται στους τραυματίες από τις συγκρούσεις χθες το βράδυ στο κέντρο του Κιέβου, σύμφωνα με μαρτυρίες δημοσιογράφων.

Εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης, οι Ουκρανοί αθλητές που μετείχαν στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το Σότσι.


Σημειώνεται πως σήμερα εξαιτίας των συγκρούσεων έχει κλείσει το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις