"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟΨΕΙΣ

Από το 2004 μέχρι και σήμερα, τα διάφορα κόμματα στην Κύπρο, είτε υποστήριξαν το σχέδιο Ανάν είτε το απέρριψαν, πέρασαν από διάφορα στάδια όσον αφορά την μετέπειτα πολιτική τους σε σχέση με την λύση του Κυπριακού και την φιλολογία την οποία αναπτύσσουν γύρω από αυτό το θέμα.


Στην ουσία δεν ενδιαφέρει τον Κυπριακό λαό τι λένε τα μικρά κόμματα, επειδή αυτά δεν είναι σε θέση να προβάλουν οποιανδήποτε αντίδραση ή να επηρεάσουν τις εξελίξεις. Και ο λόγος είναι οι υπερφίαλες φιλοδοξίες πρώτα των ηγεσιών τους και ύστερα των διάφορων που δρουν στις παρυφές αυτών των εξουσιών. Είτε αυτοί είναι βουλευτές είτε είναι κομματικά στελέχη, είτε μέλη είτε οπαδοί. Το σημαντικό με τα κόμματα του Κέντρου, τα μικρά κόμματα, είναι η αποστολή την οποία ανέλαβαν και εκτελούν, να κρατούν τον δημοκρατικό κόσμο της Κύπρου πολυδιασπασμένο και αδύναμο να επιβάλει την εθνικά ορθή γραμμή στο Κυπριακό. Μπορεί επιφανειακά να παρουσιάζονται σαν οι θεματοφύλακες των δημοκρατικών θεσμίων αλλά στην ουσία είναι ακριβώς εκείνοι οι οποίοι συντηρούν την αδυναμία της Κύπρου να αντιδράσει στα σχέδια των ξένων για τουρκοποίηση της.

Αυτό έγινε φανερό στην διάρκεια της συζήτησης των προϋπολογισμών στην βουλή πρόσφατα. Ποιοι είναι εκείνοι που έδωσαν ψήφο για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης Χριστόφια; Μα τα κόμματα του Κέντρου! Διαγωνίστηκαν όλοι στην πλειοδοσία λόγων όσον αφορά την κριτική εναντίον της Κυβέρνησης. Και όσον αφορά την οικονομία και όσον αφορά το Κυπριακό. Και θύμισαν όλοι τον ήρωα του Χάρρυ Κλυν: «Εγώ εξομολογήθηκα! Είμαι ήσυχος με την συνείδηση μου!». Είχε το ΑΚΕΛ από μόνο του την δυνατότητα να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα που πέρασε; Όχι! Είναι με τα δεκανίκια των άλλων που τα πέρασε!

Γιατί άφησαν ανέγγιχτους τις 70 τόσες χιλιάδες των όσων σιτίζονται από τα κρατικά ταμεία και λεηλατούν, με νόμους που έστειλαν στην βουλή οι ίδιοι, και η βουλή τους ψήφισε, το 60%+ των ελλειμματικών προϋπολογισμών του κράτους; Και όταν αυτοί οι προϋπολογισμοί είναι ελλειμματικοί κατά το 25% (αν δεν κάμνω λάθος), ποιο είναι το υπόλοιπο το οποίο είναι διαθέσιμο για οποιουσδήποτε άλλους σκοπούς; Το 10%; Και τα ποσά που πάνε στους λαθρομετανάστες, στους Τ/Κ, στους έποικους, στον Τούρκικο στρατό για να μας κατέχει, την συνεισφορά μας στην ΕΕ και όλα τα άλλα πόσα είναι, για να περισσεύει οτιδήποτε για το υπόλοιπο 90% του Κυπριακού Λαού;

Καταντήσαμε λοιπόν το αντικείμενο της χλεύης των πολιτικάντηδων. Επειδή λέει η οικονομική κρίση είναι εισαγόμενη. Έστω! Ως προς το σκέλος όμως μόνο της οικονομίας που αφορά τον κυβερνητικό δανεισμό για να πληρώνεται το 10% των προνομιούχων του κυπριακού πληθυσμού, οι κυβερνητικοί υπάλληλοι! Το δημοσιονομικό όμως έλλειμμα το οποίο προκύπτει από τις δαπάνες του κράτους προς όφελος μόνο του 10% του πληθυσμού ποιος το δημιουργεί; Και αυτό είναι επακόλουθο της διεθνούς οικονομικής κρίσης;

Και στο κάτω κάτω, τι εστί διεθνής οικονομική κρίση; Αν αφήσουμε στην άκρη τον δανεισμό από την κυβέρνηση που αναφέραμε πιο πάνω, πως αλλιώς επηρεάζεται η Κυπριακή οικονομία από την κρίση; Μειώθηκαν οι ανύπαρκτες εξαγωγές μας; Αφού το μόνο που ουσιαστικά εξάγουμε είναι τουριστικό προϊόν! Και αυτό δεν έχουμε καμιά διάθεση να το προστατεύσουμε! Μας ΚΛΕΒΟΥΝ τον τουρισμό που μας ανήκει δικαιωματικά, χώρες όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, το Μαρόκο, η Συρία….Και εμείς, επιτρέπουμε στους Εγγλέζους και στους Γερμανούς και τους Σουηδούς και τους λοιπούς εξυπνάκηδες βορειοευρωπαίους να απαιτούν από εμάς συνεχώς την μείωση της τιμής των τουριστικών μας πακέτων, και οι ξενοδόχοι απαιτούν και λαμβάνουν από τον αφελέστατο κυπριακό Λαό, «βοήθεια» για να επιχορηγηθούν τα τουριστικά τους πακέτα. Πληρώνουμε δηλαδή, έστω και μερικώς, τους βορειοευρωπαίους νάρθουν να παραστήσουν τους τουρίστες στην Κύπρο! Με όλα τα επακόλουθα κιόλας στο υδατικό και …..λημματικό μας ισοζύγιο!

Γιατί όμως και εμείς δεν απαιτούμε από την δική μας κυβέρνηση να καταργήσει τους προστατευτικούς δασμούς (ή όπως αλλιώς τους ονομάζουν τώρα….) από προϊόντα τρίτων χωρών, οι οποίοι στην ουσία καταλήγουν στις τσέπες των Γερμανών, Γάλλων, Εγγλέζων για τα προϊόντα τα οποία αγοράζουμε από αυτούς πιο ακριβά; Ή γιατί δεν απαιτούμε και εμείς να επιβάλλεται σε κάθε Ευρωπαίο τουρίστα 30% επιβάρυνση στα όσα θα πληρώνουν όταν προτιμούν να αγοράσουν τα Τούρκικα, Αιγυπτιακά, Μαροκινά τουριστικά πακέτα, τα οποία να καταλήγουν σ’ εμάς τους Ευρωπαίους εξαγωγείς τουριστικών πακέτων; Στο κάτω κάτω αν εξαγώγιμο προϊόν είναι για τον Γερμανό το ΒΜW ή το VW, και απαιτεί την προστασία του από τα ιαπωνικά αυτοκίνητα, άλλο τόσο είναι και για μας ο τουρισμός!

Αλλά άλλο εμείς και άλλο οι Γερμανοί……Εξάλλου δεν ακούσατε και το τελευταίο; Η Τουρκία έχασε λέει το ενδιαφέρον της για να γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ (!!!!!!) επειδή τελικά συνειδητοποίησε ότι θα είναι «ίση» με την Κύπρο και την Μάλτα και δεν μας καταδέχεται…….Λέει!!!

Τελικά για όσους δεν το γνωρίζουν: «Μαθεύτηκε πως πηδιόμαστε, πλακώσανε κι’ οι γύφτοι!»…….Και απολογούμαι για την ελευθεριότητα, αλλά δεν πάει άλλο!



Ανδρέας Τ. Λουκάς
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις