"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Η πικρή αλήθεια για το ΑΚΕΛ...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXOJmC7RX_W7V-w13YmVA3C6Ay8npy4LlP1afeFx4GOh7ag_huyFnh1ro_FFcWJmkQvYsQThUGyLhhkH26FimATAjrO0d6xmFCrr3TZUQhcmC4ZIaibiAuEV1Vm2a3QqHaE_SF2OZQk8tx/s1600/%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2595%25CE%259B+%25CE%259C%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%25A1%25CE%2599%25CE%259E.gifΕίναι το ΑΚΕΛ εναντίον του μνημονίου; Παραθέτουμε στοιχεία και δεδομένα:
1. Ο πρώην πρόεδρος Χριστόφιας αποδέχτηκε το κούρεμα του Ελληνικού χρέους και επέστρεψε στην Κύπρο με την χρεωκοπία της χώρας μας στην τσέπη του, δώρο στους Κυπρίους από αυτόν και το Eurogroup.
2. Ο Χριστόφιας προώθησε στην Βουλή την ανακεφαλαιοποίηση για 1,8 δισεκατομμύρια της Λαϊκής, μιας 'νεκρής' τράπεζας.
3. Ο Χριστόφιας διόρισε τον αδίστακτο τραπεζίτη και πρώην Γενικό Διευθυντή της Τράπεζας Κύπρου Σιαρλή σαν Υπουργό Οικονομικών έτσι ώστε να αποφασίσει για την ανακεφαλαιοποίηση της δικής του τράπεζας.
4. Ο Χριστόφιας ΔΕΝ απέλυσε τον διορισμένο από τον ίδιο στο υπουργείο οικονομικών Σιαρλή, όταν επί της δικής του κυβέρνησης ο Σιαρλή προωθούσε με νύχια και δόντια το μνημόνιο σε συνεργασία με την τρόικα και το Eurogroup αλλά και διάφορους άλλους επίορκους στην Κύπρο.
5. O Χριστόφιας δεν έκανε απολύτως τίποτα για να οργανώσει την χώρα για την οποιαδήποτε άλλη επιλογή. Οι συνέπειες μιας στάσης πληρωμών και επιστροφή στην λίρα θα μπορούσε πολύ εύκολα να γίνει αν προγραμματιζόταν από πριν. Απλά περίμενε να τελειώσει η θητεία του για να πάρει την ευθύνη ο Αναστασιάδης. Την ίδια ώρα ο Χριστόφιας γνώριζε ότι ο Αναστασιάδης πιθανότατα θα εκλεγόταν Πρόεδρος και επίσης γνώριζε πολύ καλά τι θα κάνει ο Αναστασιάδης όταν εκλεγόταν, δηλαδή άμεση προώθηση και υπογραφή μνημονίου.
6. Ο Χριστόφιας δεν παρουσίασε καμία άλλη εναλλακτική λύση και ούτε καν προσπάθησε να το κάνει.
7. Ο Χριστόφιας κατέθεσε προς ψήφιση στην βουλή ΟΛΑ τα μνημονιακά νομοσχέδια και ζήτησε την άμεση ψήφισή τους.
8. ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ του ΑΚΕΛ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ σαν κοινοβουλευτική ομάδα χωρίς καμία αποχή. Ακόμη και την ημέρα ψήφισης της δανειακής σύμβασης (για την οποία οι κατεργάρηδες του ΑΚΕΛ τάχθηκαν εναντίον στην βουλή) ΟΛΟΙ οι βουλευτές του ΑΚΕΛ υπερψήφισαν νέες νομοθεσίες της τρόικας και ΥΠΕΡ της εφαρμογής του μνημονίου.
9. Ο Κατσουρίδης αντέδρασε εναντίον άλλου βουλευτή στην βουλή όταν αυτός ζήτησε την αναβολή ψήφισης των φορολογιών της ακίνητης περιουσίας, έτσι ώστε αυτά να μελετηθούν.
10. Ο Χριστόφιας διόρισε τον Δημητριάδη διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Ο Δημητριάδης χαίρει άκρας εμπιστοσύνης από τον Draghi, διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής (το δήλωσε και ο Draghi και ο Δημητριάδης). 
11. Ο Δημητριάδης παραδέχτηκε ότι ήταν εις γνώση του το γεγονός ότι η Λαϊκή αντλούσε ρευστότητα από τον ELA φορτώνοντας πολλά δισεκατομμύρια στις πλάτες του Κύπριου πολίτη. Ο Διοικητής της Κεντρικής ανέφερε ότι δεν έκανε τίποτα και το απέκρυψε από την βουλή ελέω εκλογών!
12. Το ΑΚΕΛ και η ΠΕΟ συγκέντρωσαν 200 άτομα έξω από την βουλή την ημέρα ψήφισης της δανειακής σύμβασης (και 1 μέρα πριν την εργατική Πρωτομαγιά!). Υπενθυμίζουμε ότι το ΑΚΕΛ έχει την δύναμη να συγκεντρώσει ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ αν το θέλει και σίγουρα ο κόσμος του ΑΚΕΛ θα ήταν έξω από την βουλή αν γινόταν κάποια ειλικρινής προσπάθεια.
13. Ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ έχρισαν υποψήφιο κάποιον...Μαλά, μια επιλογή σίγουρης ήττας εφόσον δεν ήθελαν με κανένα τρόπο να εκλέξουν Πρόεδρο (εδώ ο Χριστόφιας 'κρύφτηκε' για μήνες περιμένοντας να αναλάβει ο επόμενος). Απλά να θυμίσουμε ότι η εναλλακτική πρόταση Μαλά ήταν η...“Απευθείας ανακεφαλαιοποίηση” και υπογραφή του μνημονίου. Η πρόταση για απευθείας ανακεφαλαιοποίηση σίγουρα μπορεί να προέρχεται μόνον από έναν εκτός τόπου και χρόνου αχάπαρο υποψήφιο που ιδέα δεν είχε για τίποτα και δεν είχε κατανοήσει καν τι είναι το μνημόνιο.
14. Τα κόμματα, μαζί και το ΑΚΕΛ, συμφώνησαν με το ΡΙΚ έτσι ώστε να μην βγαίνουν στον αέρα θέματα κατά του μνημονίου προεκλογικά!
15. Το ΑΚΕΛ παρουσίασε την εναλλακτική πρόταση του....1 μέρα μετά που ψηφίστηκε η δανειακή σύμβαση το ΑΚΕΛ έκανε αυτό που δεν έκανε για 5 και πλέον χρόνια. 
16. Όλα τα πιο πάνω είναι ΔΕΔΟΜΕΝΑ και όχι άποψη.

Τα συμπεράσματα δικά σας ως προς τις προθέσεις και ΠΡΑΞΕΙΣ του ΑΚΕΛ. Οι οπαδοί του ΑΚΕΛ πρέπει να δώσουν πειστικές απαντήσεις στους εαυτούς τους και σε όλους, για όλα τα πιο πάνω.
ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις