"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Ο Κυπριακός λαός


Το 1974, ο Λαός της Κύπρου, εντελώς αναίτια, υπέστη μια συνδυασμένη επίθεση από εχθρικές δυνάμεις, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό. Οι οποίες ουσιαστικά, αποπειράθηκαν να καταστρέψουν ό,τι αυτός ο Λαός δημιούργησε, συντήρησε, και διαφύλαξε, με αιματηρούς αγώνες και θυσίες.

Τόσο πριν από το 1974 όσο και μετά οι κακή τη μοίρα ηγεσίες αυτού του Λαού απεδείχθησαν σπιθαμιαίες και ανάξιες να αξιοποιήσουν τα επιτεύγματα αυτού του Λαού. Τι κι’ αν ο Λαός έδινε το αίμα του, το αίμα των παιδιών του και τον μόχθο του; Όλα πήγαιναν και πηγαίνουν χαμένα. Εκείνο που απομένει είναι οι στρατιές των νεκρών ηρώων, και οι αναμνήσεις από τους χαμένους τόπους….
Ο δυναμικός Κυπριακός Λαός όμως, ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες του. Ανορθώθηκε και πάλεψε. Και ξανάφτιαξε τον πλούτο τον οποίο του άρπαξαν, ξανάχτισε σπίτια και μέγαρα και εκκλησίες…..Εργάστηκε σκληρά και στον τόπο του και στα ξένα και συσσώρευσε ξανά πλούτο, για τον οποίο όλοι τον ζήλευαν! Άφησε όμως χωρίς έλεγχο έναν ζωτικό για την επιβίωση του τομέα. Τον τομέα της πολιτικής. Τον τομέα του ελέγχου του κράτους του. Της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία του κόστισε ποταμούς αιμάτων. Άφησε εκείνο τον έλεγχο σε ανθρώπους που ούτε τον Λαό αγάπησαν ποτέ, ούτε την Κυπριακή Δημοκρατία σαν κράτος, αλλά ούτε και την Κύπρο σαν Πατρίδα. Επέτρεψε την επικράτηση και την ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΑΣΗΜΑΝΤΟΥ στην εξουσία. Γενικά του ΑΣΗΜΑΝΤΟΥ. Του ασήμαντου ανθρώπου, της ασήμαντης ιδεολογίας, της ασήμαντης πίστης, των ασήμαντων αξιών και ενός πολιτισμικού σκοταδισμού.
Και ενώ υπήρχαν τα μέσα και οι άνθρωποι για να προγραμματιστεί και να επιδιωχθεί μια μεσοπρόθεσμη προετοιμασία για αγώνα απελευθέρωσης, αφέθηκε η ασημαντότητα να διαφθείρει, πρώτα την νεολαία και ύστερα την κοινωνία ολόκληρη και αντί να την κατευθύνει με όλα τα μέσα στον στόχο της απαλλαγής από την κατοχή την εξέτρεψε στον άκρατο καταναλωτισμό. Είχε για τον νέο της Κύπρου πολύ περισσότερη σημασία ή μάρκα των παπουτσιών που φορούσε από το αν είχε διαβάσει τον «Καπετάν Μιχάλη» ή τον «Δωδεκάλογο του Γύφτου». Και οδηγήθηκε μέχρι τα ναρκωτικά, τον χουλιγκανισμό και, όσον αφορά την γνώση, στην απλή συγκομιδή βαθμών ή πτυχίων…..
Και περάσαμε από τον επιχειρηματικό καπιταλισμό στον χρηματιστηριακό καπιταλισμό. Τον καπιταλισμό της ύπουλης και αόρατης αρπαγής, ο οποίος απομύζησε τον πλούτο του Λαού και τον συσσώρευσε στα ταμεία ελάχιστων χαρτογιακκάδων με αποτέλεσμα ο φτωχός Λαός να οδηγήσει και το κράτος στην φτώχια. Και να εκμηδενιστεί έτσι κάθε προοπτική για οτιδήποτε. Και για αγώνα και για αντίσταση! Και βλέπουμε τον πρόσφυγα να σέρνεται από την ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑ στην εξαχρείωση του ξεπουλήματος της Πατρίδας στον κατακτητή έναντι πινακίου φακής. Με ένα στόχο: Να μην υπάρχουν πρόσφυγες ενδιαφερόμενοι για επιστροφή και για αγώνα επιστροφής.
Τι καταλάβαμε λοιπόν που ξαναγίναμε πλούσιοι; Τι καλό προέκυψε για τον τόπο από το γεγονός του ψηλού κατά κεφαλήν εισοδήματος στην Κυπριακή Δημοκρατία; Δεν εξακολουθεί η Κύπρος να είναι διχοτομημένη; Σταμάτησε ο εποικισμός ή η επέλαση των λαθρομεταναστών; Όταν έλθει η ώρα της συνταξιοδότησης μήπως ο κάθε ένας από εμάς που μοχθήσαμε επί δεκαετίες γι’ αυτό τον τόπο, απολαμβάνουμε δίκαιη μεταχείριση από το κράτος με ανάλογες της συνεισφοράς μας συντάξεις;
Η απάντηση σε όλα αυτά είναι μία: Ούτε και υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα να συμβούν όλα αυτά! Επειδή στην Κύπρο κυβερνούν οι ασήμαντοι! Κανένας σημαντικός άνθρωπος μέχρι σήμερα, δεν κατόρθωσε να επιβληθεί στην ανηθικότητα των ασήμαντων και να επικρατήσει πολιτικά.
Όλοι διαφωνούν με την αποχή από τις επερχόμενες εκλογές! Έστω! Ας πάμε λοιπόν να ψηφίσουμε. Μπορούμε όμως τουλάχιστον να ανατρέψουμε με την ψήφο μας την ασημαντότητα; Μπορούμε τα τρανταχτά ονόματα που καταδυνάστευσαν με κάθε τρόπο την Πατρίδα όλα αυτά τα χρόνια να τα στείλουμε στα σπίτια τους; Αυτό είναι το ζητούμενο…..Γιατί αν θα πάμε στην κάλπη για να ξαναδώσουμε πολιτική δύναμη στα κόμματα και τους κομματάρχες του απόλυτου ερεβώδους τίποτα, καλύτερα να μην πάμε…….
Αν θα πάμε να πάμε για να ακούσουμε από εκείνους που θα στείλουμε στην βουλή ξανά για αγώνα απελευθέρωσης, για επιστροφή στην Κερύνεια και στην Μόρφου. Για να ξανακουστεί στα σχολεία μας ο λόγος του Παλαμά και του Αισχύλου και να ξαναδούμε παράσταση της Αντιγόνης στις σκηνές των θεάτρων και στις οθόνες των τηλεοράσεων μας……
Μόνο γι’ αυτό……..

Ανδρέας Τ. Λουκάς




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις