"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Επανατοποθέτηση του Κυπριακού ζήτησε εκ νέου ο Βάσος Λυσσαρίδης


Τριάντα οκτώ χρόνια μετά την εισβολή και την κατοχή το Κυπριακό βρίσκεται σε δραματικό αδιέξοδο και η Τουρκία παρουσιάζεται ως ουδέτερος τρίτος που επείγεται μάλιστα για λύση, δήλωσε μεταξύ άλλων ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, σε εκδήλωση για τον Δώρο Λοϊζο που διοργάνωσε το Ιδρυμα «Βάσος Λυσσαρίδης» στο Γούρρι.Ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι « λανθασμένοι και επιζήμιοι χειρισμοί των τελευταίων τεσσάρων χρόνων όχι μόνο δεν οδήγησαν σε λύση, αλλά επιδείνωσαν τη θέση της ελληνικής κυπριακής πλευράς».



Εκανε λόγο για απαράδεκτες υποχωρήσεις στις οποίες προχώρησε ο Πρόεδρος Χριστόφιας με την εκ περιτροπής προεδρία, την παραμονή εποίκων και για απαράδεκτες θέσεις στο περιουσιακό, την απόδοση των τεσσάρων ελευθεριών της ΕΕ σε Τούρκους υπηκόους, που κινδυνεύουν όπως ανέφερε να καταστούν οριστικό κεκτημένο για την τουρκική πλευρά.



Ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι ήρθε η ώρα να εγκαταλειφθούν οι «άνευροι και επικίνδυνοι χειρισμοί του παρελθόντος, να αποσυρθούν αναιτιολόγητες και ολέθριες υποχωρήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την φυσική και εθνική επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού».
«
Ηρθε η ώρα μιας ουσιαστικής επανατοποθέτησης του Κυπριακού ως προβλήματος εισβολής-κατοχής και παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου, ήρθε η ώρα να επανατοποθετηθεί η Τουρκία στο εδώλιο του κατηγορουμένου, να αξιοποιηθεί η ΕΕ ως προνομιακό πεδίο για την Κυπριακή Δημοκρατία και να συνδράμει επικουρικά σε μια λύση που θα στηρίζεται στον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό», σημείωσε στο χαιρετισμό του ο κ. Λυσσαρίδης.



Ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να ετοιμαστεί περίγραμμα λύσης που θα οριοθετεί τα όρια ασφάλειας του κυπριακού ελληνισμού στα πλαίσια οποιασδήποτε λύσης, προσθέτοντας επίσης ότι πρέπει να γίνει μια καινούργια αρχή με το ξαναζωντάνεμα της οικονομίας, με ισχυροποίηση της άμυνας με συμπόρευση με την Ελλάδα και τον ελληνισμό της διασποράς.



«Με το όραμα του αθάνατου συναγωνιστή μας Δώρου Λοΐζου να αποτελεί οδηγό και πυξίδα πλεύσης, διακηρύσσουμε σε αυτή την 38η επέτειο από την ηρωική του θυσία ότι δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα και ότι θα διεκδικήσουμε ασυμβίβαστα μέχρι τέλους όπως εκείνος ήθελε ‘ψωμί-παιδεία-ελευθερία’», είπε ο κ. Λυσσαρίδης.



Στον χαιρετισμό του είπε ακόμα ότι το μήνυμα των δραματικών γεγονότων της 30ης Αυγούστου παραμένει άφθορο και εξαιρετικά επίκαιρο και έχουμε χρέος να συνεχίσουμε την αντίσταση και τον αγώνα για τον τερματισμό της κατοχής και την απελευθέρωση της πατρίδας μας.



Ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι με την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του τα ξένα και ντόπια συνωμοτικά κέντρα προσδοκούσαν τον αποκεφαλισμό του αντιστασιακού, δημοκρατικού κινήματος και την οριστική ματαίωση της επιστροφής του Μακαρίου καθώς και την πρόκληση ανωμαλίας και συγκρούσεων που θα διευκόλυναν την επιβολή μιας λύσης τουρκοποίησης της Κύπρου, χωρίς την ενοχλητική αντίδραση της αντιστασιακής ηγεσίας.



«Η συνωμοσία αυτή δεν είχε το ποθητό αποτέλεσμα, πρώτον, διότι οι δολοφόνοι απέτυχαν στο βασικό τους στόχο, και δεύτερο, γιατί επεδείχθη μια θαυμαστή αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία από το δημοκρατικό κίνημα που ανέτρεψε τα σχέδια και ματαίωσε τις προσδοκίες των συνωμοτών», ανέφερε.



Κατέληξε λέγοντας ότι σήμερα, τριάντα οκτώ χρόνια μετά, οι συνέπειες της προδοσίας και της τουρκικής ημικατοχής της πατρίδας μας παραμένουν αναλλοίωτες πραγματικότητες και οι κίνδυνοι για ολοκληρωτικό αφανισμό δεν έχουν εξαλειφθεί ακόμα.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις