"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Προκλητικότατος ο Asmussen: «Η περίπτωση της Κύπρου έδειξε ότι επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί τραπεζική ένωση»

http://www.star.gr/PublishingImages/2012/10/241012170136_6715.jpgO Joerg Αsmussen συνεχίζει να προκαλεί καθώς θεωρεί ότι η περίπτωση της Κύπρου «δείχνει την επείγουσα και επιτακτική ανάγκη θεσμοθέτησης μίας τραπεζικής ένωσης ώστε να διαρρηχθεί ο φαύλος κύκλος ανατροφοδότησης μεταξύ αδύναμων τραπεζών και κυβερνήσεων».
Η επίθεση κατά της Κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας θεωρείται λοιπόν από την Ευρώπη ως άλλη μία αφορμή περαιτέρω ισχυροποίησης των τραπεζών, και όχι μία αφορμή αλλαγής στον συνολικότερο σχεδιασμό τόσο της λειτουργίας της Ένωσης όσο και του ενιαίου νομίσματος με στόχο την ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται δίχως αιτία από τη δομική τραπεζική κρίση.

Ο κύριος Asmussen δεν δηλώνει βέβαια ότι το κούρεμα των καταθετών στις Κυπριακές Τράπεζες θα αποτελέσει ένα μοντέλο που πολύ σύντομα θα υιοθετηθεί και για έτερες περιπτώσεις «διάσωσης τραπεζών» (σ.σ. pentapostagma.gr μέσω μνημονίων που διαλύουν ολόκληρες χώρες)..

"H περίπτωση της Κύπρου αποτέλεσε μία σημαντικότατη υπενθύμιση της σημαντικότατης (κίνησης) καθιέρωσης της τραπεζικής ένωσης το συντομότερο δυνατόν," δήλωσε ο Asmussen κατά τα εισαγωγικά του σχόλια στη διάρκεια ανταλλαγής θέσεων και εκτιμήσεων με την Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την παροχή «οικονομικής βοήθειας» στην Κύπρο.

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις