"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Άλλος ένας ακαδημαϊκός ο Γ. Χαραλαμπάκης, προτείνει λύση ΕΚΤΩΣ ΤΡΟΙΚΑΣ... γιατί οι Κύπριοι πολιτικοί επιμένουν πως δεν υπάρχουν λύσεις;


http://www.moneyconferences.com/uploads/image/BANKING%20MONEY%20CONFERENCE%202010/FOTOGRAFIES%20SYNEDRIOU/charalabakis_big1.jpgΈνα εναλλακτικό πρόγραμμα για την διάσωση της οικονομίας της Κύπρου προτείνει μια ομάδα τεχνοκρατών και ακαδημαϊκών από Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και τις Βρετανίας, προτάθηκε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.



Η λογική της κατάθεσης της πρότασης
Η εναλλακτική αυτή πρόταση, κατατίθεται με τη λογική ότι το πακέτο το οποίο αποφασίστηκε για την Κύπρο, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το νησί. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στην έρευνα εκτιμούν ότι οι προβλέψεις της τρόικας σε ότι αφορά την υποχώρηση του ΑΕΠ, το δημοσιονομικό έλλειμμα, την ανεργία και τον πληθωρισμό θα πέσουν κατά πολύ έξω. Η πρόταση σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται με μια μαγική λύση στο πρόβλημα της οικονομίας, αλλά σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες σίγουρα δεν θα έχει τα καταστροφικά αποτελέσματα που έχει το μνημόνιο της τρόικας.

Η ουσία της πρότασης
Να μην γίνει κανένα κούρεμα στις καταθέσεις κάτι που θεωρείται απαραίτητο προκειμένου να διαφυλαχθεί ο τομέας των υπηρεσιών ο οποίος τα τελευταία 15 χρόνια είναι ο νούμερο ένας παράγοντας ανάπτυξης. Η επίλυση στηρίζεται στην δολαριοποίηση της Κύπρου, δηλαδή την υιοθέτηση του δολαρίου ως νόμισμα.
Παράλληλα προτείνεται η χωρισμός της Λαϊκής Τράπεζας σε good/bad bank, όπως και στην πρόταση της τρόικας δηλαδή, με τη διαφορά ότι αυτή στη συνέχεια θα χωριστεί σε εμπορική και ενεργειακή τράπεζα. Την ίδια ώρα η ανακεφαλαιοποίηση της θα πραγματοποιηθεί με έκδοση κρατικών ομολόγων τα οποία θα συνδέονται με τα έσοδα του φυσικού αερίου. Ωστόσο σε αυτό το σημείο κάτι τέτοιο θα συνεπάγεται με αύξηση του δημόσιου χρέους κάτι που στο παρών στάδιο δεν είναι εφικτό.
Name
Στη συνέχεια προτείνεται όπως βρεθεί βρεθεί νομική οδός για να μην πληρώσουμε πίσω τα λεφτά που δανείστηκαν οι τράπεζες από τον ELA, την ίδια ώρα που σε διάστημα 12 μηνών θα διαπραγματευόμαστε την έξοδο μας από την ευρωζώνη. Σε περίπτωση που η ΕΕ δεν είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι διαπραγματευτικές ανάγκες, τότε προτείνεται η σύσταση νέου εθνικού νομίσματος το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες της χώρας.
Οι τεχνοκράτες υποστηρίζουν ότι η υιοθέτηση άλλου νομίσματος ή νέου εθνικού νομίσματος, θα επιτρέψει την μετατροπή των δανείων, των συμβολαίων και των τιμών στο νέο νόμισμα στην κλίμακα 1:1, εξασφαλίζοντας την ανταγωνιστικότητα της κυπριακής οικονομίας.

Διαβάστε τη μελέτη πιο κάτω 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις