"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η τρόικα αποδέσμευσε το ρωσικό χρήμα στην Κύπρο μετά τις απειλές της Μόσχας!

http://www.i-typos.gr/wp-content/uploads/2013/03/%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%91%CE%94%CE%97%CE%A3-%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%A4%CE%99%CE%9D.jpgΗ τρόικα που ελέγχει πλέον 100% την κυπριακή οικονομία, φαίνεται ότι "βρήκε τον δάσκαλό της", αφού η Ρωσία αρνήθηκε να προχωρήσει σε επέκταση της περιόδου αποπληρωμής του κυπριακού

 δανείου που είχε ζητήσει το Eurogroup με παράλληλη δραστική μείωση του επιτοκίου, αν πριν δεν αίρονταν οι περιορισμοι στις οικονομικές συναλλαγές της ρωσικής Εμπορικής Τράπεζας (Russian Commercial Bank) που είναι θυγατρική της κρατικής VTB, αλλά και της ιδιωτικής ρωσικής τράπεζας OJSC Promsvyazbank στην Κύπρο.

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Άντον Σιλουάνοβ είχε θέσει το θέμα, αλλά η τρόικα αργούσε να δώσει το "ΟΚ", οπότε χρειάστηκε η δήλωση-προειδοποίηση του αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Ρωσίας, Σεργκέι Στόρτσακ, με την οποία διέψυεδε την δήλωση του υπουργού Εξωτερίων της Κύπρου Ι.του Κασουλίδη ότι έχει επέλθει συμφωνία για την επέκταση αποπληρωμής του δανείου.

Συγκεκριμένα ο Ρώσος υπουργός υποστηρίζει ότι "απλώς δόθηκε υπόσχεση από τη Ρωσία, ότι το αίτημα θα εξεταστεί. Αν κάποιοι θέλουν να εξάγουν το συμπέρασμα ότι η συμφωνία έχει ήδη υπογραφτεί, ας τους αφήσουμε να το κάνουν».

Η προειδοποίηση αυτή έκανε τους τροικανούς να πειστούν ότι άμεσα και ανακοινώθηκε στην Κύπρο ότι "αίρονται οι περιορισμοί στις ρωσικές τράπεζες και πλέον μπορούν να δραστηριοποιηθούν και να βγάλουν τα κεφάλαιά τους".
Επισήμως, η Κύπρος αναφέρει ότι η άρση των περιορισμών έγινε επειδή οι τράπεζας πληρούν κριτήρια που έχει θέσει η κυπριακή κυβέρνηση.

Οι ρωσικές τράπεζες διακινούσαν κυρίως το χρήμα των εισηγμένων στο ρωσικό χρηματιστήριο εταιρειών που αξιοποιούσαν το "κάποτε" ευέλικτο κυπριακό τραπεζικό σύστημα για τις συναλλαγές τους με το εξωτερικό.

Η ουσία είναι ότι ρωσο-κυπριακές σχέσεις μετά την άρνηση της κυβέρνησης Χριστόφια να αναθέσει στην Ρωσία την κατασκευή και διαχείριση του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου και παρά το γεγονός ότι η Ρωσία είχε διασώσει το νησί από το πρώτο Μνημόνιο με το δάνειο των 2,5 δισ ευρώ, πάνε από το κακό στο χειρότερο... 

ΠΗΓΗ: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις