"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Σύντροφοι ή Σύζυγοι

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVjJLW80wqhRwE5Rh2y09LKN_Ol8qKKqdGXROHzwUGgaeIWhV4TNRBrKiGkth8DczbRER6D4Q8Ac3wr60g_qhSzEje0TBAhEeDtDeZhN_BB11gjVA0s8c7dsbajCaUXxaBkNASDyKzAsX2/s1600/touch.jpgΣύζυγοι ή Σύντροφοι; Μια σχέση ξεκινά συντροφική, κυριολεκτικά και μεταφορικά (γευόμαστε μαζί σωματικές τροφές, αλλά και πνευματικές ψυχικές, ιδέες και αισθήματα).

Μετά αν η σχέση προχωρήσει γίνει “σοβαρή” (ναι ναι, σοβαρή), επισημοποιείται δια του αρραβώνος και του γάμου, έστω και πολιτικού, δεν έχει σημασία.


Το τυρί το είδατε, τη φάκα την είδατε; Τι θέλω να πω μ’ αυτό; Λοιπόν, πως σας αποκαλούν κατά και μετά το πέρας της τελετής;  Μα ΣΥΖΥΓΟΥΣ βεβαίως-βεβαίως!!!

Επειδή η ετυμολογία είναι για πολλούς ανιαρή, μολονότι “αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψης”, θα σας το καταστήσω απολύτως σαφές με δυο εικόνες ή ισοδυναμως με 2.000 λέξεις.

Το κάθετο βέλος δείχνει αυτό που ονομάζουμε “ΖΥΓΟΣ”. Τώρα καταλαβαίνεις γιατί επίσης λέμε “ΖΥΓΑΡΙΑ”. Το οριζόντιο δίνει τον λόγο ύπαρξης του ζυγού. Είναι η μεταφορά, κοινώς το κουβάλημα των φορτίων, κοινώς τα βάρη.

Και τώρα ΞΑΝΑΔΕΣ την εικόνα. Τι είναι τα βόδια της εικόνας αφού ΜΑΖΙ φέρουν επί σβέρκου τον κοινό ΖΥΓΟ;     

Σ  Υ  Ζ  Υ  Γ  Ο  Ι  ! ! !

Δες (εικ. 4-5) και πάλι τον ζυγό και τον σκοπό του, κάνε και μια αντιπαραβολή με τα στέφανα (εικ.6) που βάζουν στο κεφάλι των συζύγων.
Ω τι ομοιότητα ! Ω τι πρωτοτυπία !

wives (2)wives (3)wives (6)
wives (1)wives (5)wedding Crowns
comrades (1)comrades (2)comrades (3)
comrades (4)comrades (5)comrades
Α υ τ ο !  λέγεται και είναι  Σ Υ Τ Ρ Ο Φ Ο Ι !!! (εικ 7-12)

Αυτό που μας κρατά στη ζωή, η τροφή, η αναπνοή, η χαρά, ο πόνος, το γέλιο,  η αγάπη την ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ. Είμαστε σύντροφοι !

Γιατί κάποτε πολύ παλιά, τότε που ήμασταν ακόμα τροφοσυλλεκτες, χωρίς την συντροφικότητα είχαμε ΕΛΑΧΙΣΤΕΣπιθανότητες επιβίωσης. Όσοι δεν ήταν σύντροφοι, ή τους τρωγανε τα θηρία ή πέθαιναν από την πείνα.

Και έτσι λοιπόν μια σχέση που ξεκίνησε συντροφική με την μοιρασιά της σωματικής και ψυχικής τροφής, η οποία μας κρατούσε ζωντανούς, μας γέμιζε χαρά, έδινε περιεχόμενο στην κάθε μια μας μέρα ξεχωριστά, ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ συζυγική. Καταντήσαμε σαν τα βόδια χωρίς καν να το πάρουμε χαμπάρι και μάλιστα με τις ευλογίες της κοινωνίας και του παπά !!!

Εκφυλιστήκαμε από άνθρωποι σε βόδια με τις ευχές και τις προτροπές τους !
 
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΘΑ ΒΙΩΝΕΤΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ. ΣΑΝ ΒΟΔΙ Ή ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

Η αναφορά έλαβε τέλος. Τους ζυγούς λύσατε!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις