"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Πολιτικοί εναντίων Λαού

Παρακολουθώντας σήμερα το Παγκόσμιο Συνέδριο Ομογενών που διαδραματίζεται στην Λευκωσία, μου έχουν γεννηθεί κάποιες σκέψεις τις οποίες θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Ήθελα να ΄ξερα ποιος τους γράφει αυτές τις ρητορικές, τις όμορφες, τις ρομαντικές και συνάμα παραπλανητικές ομιλίες τους. Όλοι τους έχουν να πουν
όμορφα λόγια αλλά για μυαλά
κοιμισμένα, μυαλά αποβλακωμένα και κομματικοποιημένα… Γενικώς, βολεμένα.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην ομιλία του έχει αναφερθεί μεταξύ άλλων, για τον πατριωτισμό που έχουν δείξει όλοι οι συμπατριώτες μας με το κούρεμα των αποταμιεύσεων τους. Επέδειξαν σοβαρότητα ναι, γιατί αλλιώς βλέποντας τους κόπους μιας ζωής να κατακλέβονται μπροστά στα μάτια τους, θα έπρεπε να είχαν επαναστατήσει και να στείλουν στον αγύριστο όλους αυτούς που εκ του ασφαλούς αποφασίζουν γι’ αυτούς, χωρίς αυτούς.

Με ποιο κίνητρο και ποια επιχειρήματα οι ομογενείς να σας πιστέψουν, μικρά σε ήθος ανθρωπάκια, αφού ο λόγος σας είναι κυριολεκτικά για τα μπάζα. Πολιτικοί και κόμματα έχουν μείνει αλώβητοι στα οικονομικά τους και αυτό με τις ευλογίες των λόμπυ που υπηρετούν. Δεν θα μπορούσαν να τους πείσουν βλέπετε διαφορετικά, εάν δεν τους είχαν διασφαλίσει πως αυτοί και οι «συναδέλφοι» τους θα τύχουν ευμενών «διευκολύνσεων». Θα μου πείτε πως κάποιοι κι από αυτούς έχουν κουρευτεί, αλλά ας μην ξεχνούμε ότι αυτοί θα τα πάρουν πίσω με τον ένα τρόπο ή τον άλλο. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό. Ανήκουν βλέπετε, στην κλίκα των ισχυρών και πάντα αυτοί κανονίζουν τα δικά τους πιόνια για όσο τα έχουν ανάγκη.

Δεν έχετε μπουχτίσει ακόμη, να ακούτε κούφια λόγια από άτομα που έχουν προσφέρει τα χείριστα για τον τόπο αυτό; Πραγματικά, χρειαζόμαστε μιαν κάθαρση! Σωστά το έχει αναφέρει ο Πρόεδρος της Βουλής, αλλά πρέπει να συμπεριλάβει και τον εαυτό του μέσα σε αυτήν, όπως και άλλα λαμόγια της Κυπριακής πολιτικής σκηνής, βλέπε Χριστόφια, Κυπριανού, Κάρογιαν, Αβέρωφ και λοιπά διεφθαρμένα μικρά ανθρωπάκια χωρίς ήθος, χωρίς γνήσιο πατριωτισμό και χωρίς αγάπη για τον λαό που «υπηρετούν».

«Υπηρετούν»… Μεταφορικά δίνεται η έννοια αυτή, αφού τα λόγια και οι πράξεις τους όλες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Πολλά τα παραδείγματα και γνωστά στους πλείστους, ακόμα και σε αυτούς που τους ακολουθούν. Αυτοί όμως, πάσχουν βλέπετε από οξύ παροπιδισμό, εθελοτυφλωσύνη, βόλεμα, συμφέρον καθώς και καρεκλολαγνεία. Είναι τα τέλεια πιόνια στην σκακιέρα της Νέας Τάξης που διακαώς προσπαθεί να υποδουλώσει με οικονομικές, μεταξύ άλλων απάτες, ολόκληρο τον κόσμο…

Στρατιωτάκια λοιπόν οι πολιτικοί μας, όλοι όμως για τους δικούς τους λόγους… Ακόμα κι ο Καραμανλής, ο τελευταίος, είχε υποκύψει στις απειλές των νεοταξίτων εταίρων του κι άνοιξε την κερκόπορτα για να μπει ο πλήρως υποδουλωμένος σε αυτούς, "διανοούμενος", ΓΑΠ. Έτσι παίζεται το παιγνίδι, έτσι παίζεται παντού… Πολιτικοί = Διαφθορά. Δεν παράγουμε πλέον βιολογικούς πολιτικούς, παράγουμε μεταλλαγμένους και πλήρως ανθεκτικούς στην ανθρωπιά, την ηθική, τον πατριωτισμό, την συμπόνια και την αγάπη. Έχουμε εκσυγχρονιστεί βλέπετε, γίναμε μοντέρνοι, όπως ακριβώς οι Ευρωπαίοι αλλά και παγκόσμιοι εταίροι μας! Μπράβο μας!

Συγχαρητήρια σε όλους μας που απλά συντηρούμε αυτό το σαθρό σύστημα της υποδούλωσης μας. Δεν φταίει κανείς άλλος για την κατάντια μας, παρά μόνο όσοι το κρατούν ακόμα ζωντανό. Και ξέρετε γιατί, γιατί απλά δεν το αφήνουμε να καταρρεύσει. Σκεφτείτε ένα όχημα, το οποίο βασίζεται αποκλειστικά σε ένα σύστημα οδοντοτροχών οι οποίοι όλοι εξυπηρετούν την μετάδοση της κίνησης στον άξονα του, για να κινηθεί. Αν κάποιος οδοντοτροχός φθαρεί, η μετάδοση της κίνησης θα σταματήσει. Εύκολα όμως μπορεί να αντικατασταθεί, επειδή είναι ένας. Αν τώρα όλοι οι οδοντοτροχοί αφαιρεθούν τότε το όχημα αχρηστεύεται αφού ακινητοποιείται. Κι όσο μεγάλο κι ακριβό είναι το όχημα αυτό, είναι πλέον άχρηστο αφού δεν μπορεί να εξυπηρετεί τον λόγο για τον οποίο έχει κατασκευαστεί…

Έτσι είναι και η κοινωνία μας, έτσι είμαστε κι εμείς! Απλά πρέπει να αντιληφθούμε πως ο οδηγός δεν μπορεί να κάνει τίποτα από τη στιγμή που το όχημα του δεν κινείται. Η δύναμη λοιπόν είναι στα χέρια μας αφού εμείς αποτελούμε το σύστημα μετάδοσης της κίνησης. Αυτό πρέπει να κάνουμε, να αφαιρέσουμε τον εαυτό μας από το σύστημα αυτό που διαιωνίζει αυτή την κατάσταση.

Με ποιο τρόπο; Μα είναι απλό…! Θα πρέπει να βγούμε από το σύστημα που βρισκόμασταν μέχρι σήμερα. Πρωτίστως ας σταματήσουμε να είμαστε καλοί μαζί του, ας σταματήσουμε να δείχνουμε ανοχή, ας σταματήσουμε να είμαστε απαθείς και προς Θεού, ας σταματήσουμε να υποκύπτουμε στις απειλές του μέσω των εκπροσώπων του. Μπορούμε  να ενωθούμε δημιουργώντας τα δικά μας κόμματα και συμμαχίες που δεν θα εμπεριέχουν μέσα μεταλλαγμένους ανθρώπους αλλά άτομα απλά, με συνείδηση, με ήθος, με πατριωτισμό και πάνω απ’ όλα αγάπη. Κοιτάξτε γύρω σας και θα δείτε τέτοιους ανθρώπους. Ναι, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας ο οποίος είναι πρόθυμος μέσα από τα ιδανικά και τις αρχές του να βοηθήσει τους συνανθρώπους του αλλά και την πατρίδα του.

Μαζί μπορούμε! Κάτι μου θυμίζει τώρα αυτό, αλλά η έμπνευση του δεν προέρχεται από σλόγκαν πολιτικού κόμματος, δεν πρέπει τουλάχιστον. Αυτά, χρησιμοποιούν όμορφες λέξεις για να προσελκύσουν και να καταχραστούν την ψήφο μας για να συνεχίσουν απλά να υπάρχουν. Μιλώ για εμάς… τους απλούς ανθρώπους που οι αξίες και τα ιδανικά μας είναι πολύ ψηλά για να εξαγοραστούν από νεοταξίτες.

Το κόλπο! Ένα όμορφο, απλό κι αποτελεσματικό κόλπο για να τρίξουν τα θεμέλια του συστήματος αυτού είναι να γίνει από όλους μας, οργανωμένα, στάση πληρωμών προς τις τράπεζες, το κράτος και ασφαλώς τους διεθνείς τραπεζίτες. Ας διαθέσουμε τα χρήματα μας για ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών μόνο μεταξύ μας. Μεταξύ του λαού. Κι αν αυτά εξαφανιστούν, ας συνεχίσουμε με ανταλλαγή υπηρεσιών και αγαθών μόνο! Εκεί να δείτε τι θα γίνει. Μην φοβάστε… δεν είναι ακατόρθωτο, πρέπει όμως να γίνει οργανωμένα για να είναι αποδοτικό. Εκεί θα γελά ο κόσμος αντί οι βολεμένοι που μας διοικούν. Θα τους αφαιρέσουμε το γέλιο από τα δικά τους χείλη και όχι το αντίθετο που κάνουν αυτοί σήμερα σε μας. Είναι απλό…

Για σκεφτείτε το λίγο…! Μπορούμε…!

Συνεχίζεται…


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις