"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Εξαφάνισε ΤΩΡΑ την Αναβλητικότητα

procrastinating
Το γίνεται με αυτή την αναβλητικότητα, που ενώ ξέρεις ότι πρέπει να προχωρήσεις μια συγκεκριμένη ασχολία, δεν είναι λίγες οι φορές που κάθεσαι στο γραφείο σου και σκέφτεσαι ότι δεν πάει άλλο-πρέπει να την ξεκινήσεις, και τελικά ξεκινάς να καταπιάνεσαι με οτιδήποτε άλλο
εκτός από αυτήν. Ιδίως αν πρόκειται για ένα σημαντικότατο project, που δεν θέλεις να το ξεκινήσεις. Υπάρχει η αναβλητικότητα σε πολλά διαφορετικά θέματα, τόσο που ενώ την βλέπεις να έρχεται σαν  τσουνάμι,  ΕΣΥ  είσαι “πέρα βρέχει” αναβάλεις να καθαρίσεις το δωμάτιο σου, να τακτοποιήσεις την βιβλιοθήκη σου, την ντουλάπα σου, να στείλεις τα e-mail σου, να επικοινωνήσεις με πελάτες σου – ακόμη και με τους ευχάριστους πελάτες σου- να πας με την παρέα σου στον κινηματογράφο, να κάνεις διαλογισμό, να κάτσεις μόνο σου, να πας στο γυμναστήριο,  να .. να … να … τέλος δεν έχει η λίστα της αναβλητικότητας. Μόνο που εσύ δεν χρησιμοποιείς το ‘ΝΑ’, αλλά το αγαπημένο σου ‘ΘΑ’ … μπορείς να το χρησιμοποιείς μόνο αν είσαι πολιτικός, αν – θεός φυλάξει – έχεις ξεπέσει τόσο πολύ. Ελάτε να οργανωθούμε λοιπόν και να κάνουμε μια ασχολία της προκοπής, να εξαφανίσουμε την αναβλητικότητα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εξαφανίσεις την αναβλητικότητα. Αυτό που πιάνει περισσότερο απ’ όλα, είναι να σπάσεις μια ασχολία, που αναβάλεις στο διηνεκές, σε μικρότερα κομμάτια και να δράσεις κομμάτι κομμάτι, ξεκινώντας είτε απ αυτό που σε ευχαριστεί περισσότερο είτε απ αυτό που δεν σου είναι και τόσο ευχάριστο, εξαρτάται από την προσωπική σου δύναμη. Ακόμη πιο εύκολα την εξαφανίζεις, όταν κάνεις τις σημαντικές και πιο δύσκολες εργασίες σου, στην δική σου μοναδική χρονική στιγμή.

Λέω να δούμε και κάποια άλλα κόλπα  που μπορούν να σε βοηθήσουν, για να μην σε ελέγχει η αναβλητικότητα, μέχρι να την εξαφανίσεις απ την ζωή σου. Όχι δεν σου προτείνω να τα κάνεις όλα μαζί, αυτό αρκεί για να το αναβάλλεις για πάντα… Διάλεξε ένα και δοκίμασε το. Πιθανότατα να δουλέψει για κάποιο διάστημα. Όταν σταματήσει να δουλεύει πια, διάλεξε ένα άλλο και δοκίμασε το ή ένας συνδυασμός τους, αν δεις, ότι μπορείς να έχεις πολύ καλά αποτελέσματα. Το σημαντικότερο απ όλα είναι το τελευταίο, αλλά έχει ένα βαθμό δυσκολίας και για να μην συνεχίσεις να έχεις, ως την καλύτερη φίλη την αναβλητικότητα ξεκίνα απ τα πιο απλά, μέχρι να φτάσεις εκεί. Διάβασε ακόμη για να ενισχύσεις την γνώση και την δύναμη σου  «Ακρασία» Γνωρίζεις το Καλό και Πράττεις το Κακό !
Κάνε κλικ να δεις τις εικόνες μεγάλες

exercise-550x365motion-wallpapers%255B4%255D
 

Ξεκίνα με ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ την μέρα σου. Πριν ξεκινήσω την κύρια ασχολία μου, την εργασία μου ή ό,τι συνήθως θέλω να αναβάλλω, κάνω αυτό που με ευχαριστεί περισσότερο, ό,τι ενδυναμώνει και υλοποιεί τον ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ. Αφού πρώτα έχω φροντίσει να βρω ποιός είναι αυτός ο ΣΚΟΠΟΣ. Φροντίζω δηλαδή να ξεκινήσω την μέρα μου με ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΧΑΡΑ και ΓΕΛΙΟ.  Έτσι, έχω φροντίσει ήδη απ την αρχή, οτιδήποτε κι αν γίνει μέσα στη μέρα μου, να έχω κάνει κάτι πολύ παραγωγικό και σημαντικό για σήμερα. Αν τελευταία συνεχώς αναβάλλεις μια πολύ σημαντική ασχολία, που έχεις να κάνεις, προτείνω να ακολουθήσεις την τακτική του Ξεκίνα Με Ευχαρίστηση. Μην αφήσεις τον εαυτό σου να κάνει τίποτα άλλο πριν τελειώσεις αυτή τη συγκεκριμένη ασχολία  που ενισχύει και ενδυναμώνει τον ένα και ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ της ζωής σου.  Ο Μοναδικός Σκοπός Της Ζωής Σου,  είναι αυτός που σε παθιάζει, σε ενθουσιάζει και σε κάνει απόλυτα ευτυχισμένο ΠΡΙΝ τον πετύχεις, ανεξάρτητα από τα όποια εμπόδια συναντήσεις.

Μόνο για 20 λεπτά: Αν μια ασχολία σου φαίνεται βουνό, πες στον εαυτό σου, “Να καθίσεις να την κάνεις μόνο για 20 λεπτά”. Δε θα χαλάσει ο κόσμος μ’ αυτά τα 20 λεπτά. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές αντιλαμβάνεσαι ότι, θέλεις να καθίσεις παραπάνω – όλο το θέμα είναι να ξεπεράσεις τη δυσκολία του να καθίσεις κάτω και να ΑΡΧΙΣΕΙΣ τη συγκεκριμένη ασχολία. Επίσης φρόντισε αφού ξεκινήσεις να έχεις ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ απ την αρχή. Φτιάξε έναν καφέ, αρωματικό τσάι, βάλε μουσική χαρούμενη, φόρα κάτι άνετο κλπ κάνε δηλ. ΠΡΙΝ ξεκινήσεις κάτι που σου αρέσει πολύ και μετά ξεκίνα αυτό το δύσκολο 20λεπτο και να δεις πόσο εύκολα μπορεί να γίνει 12ωρο. Αν είσαι σε επαγγελματικό χώρο, απομονώσου εσωτερικά, δηλ. εξαφάνισε τους όλους κι όλα νοητικά και φτιάξε στον νου σου την ιδανική για σένα κατάσταση, ΠΡΙΝ ξεκινήσεις. Τα αποτελέσματα σε ξαφνιάζουν και πάντα ευχάριστα !

Σε μικρότερα κομμάτια: Έχεις ακούσει πως ο ελέφαντας τρώγεται μπουκιά-μπουκιά; Έτσι να δράσεις, κι εσύ εμποδίζοντας την αναβλητικότητα να σε ελέγχει, μπουκιά μπουκιά. Έχεις να κάνεις μια δουλειά που και μόνο που τη σκέφτεσαι κουράζεσαι; Βλέπεις την βιβλιοθήκη που θέλεις να τακτοποιήσεις και σε λούζει κρύος ιδρώτας; Σπάσε την ασχολία σε μικρότερα κομμάτια κι εννοώ πολύ μικρά. Ξεκίνα –ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ- και φτιάξε μονάχα ένα μικρό ράφι, τακτοποίησε μόνο ένα μικρό κομμάτι απ’ την χαώδη βιβλιοθήκη σου σιγοτραγουδώντας το αγαπημένο σου τραγούδι  ή βάλε να το  ακούσεις, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Άσε την υπόλοιπη βιβλιοθήκη  για την επομένη ημέρα και φτιάξε την ράφι – ράφι. Αλλά να ασχοληθείς ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ και την επόμενη ημέρα. Δηλαδή ξεκίνα ΤΩΡΑ, έναν κύκλο δράσης.

Πρέπει να γράψεις μια αναφορά 2-3 σελίδες; Γράψε μόνο τον τίτλο, ή γράψε μόνο την πρώτη πρόταση ή κάθισε λίγα λεπτά και γράψε την πρώτη παράγραφο ή όσο σου βγει. Αυτά τα μικρότερα κομμάτια είναι πράγματα που εύκολα μπορείς να καταφέρεις και φρόντισε να αισθάνεσαι ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ, που ένα βήμα έγινε και η εργασία προχωράει. Χρησιμοποίησε αυτό το συναίσθημα για να προχωρήσεις και στη δεύτερη παράγραφο ή στο επόμενο δικό σου μικρό κομμάτι, συνέχισε έτσι και να δεις πώς εύκολα βγαίνει, όλη η εργασία, ειδικά αν φροντίσεις να έχεις ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ανεξάρτητα του τι κάνεις.

Υιοθέτησε τη συνήθεια ‘Κάνε το Τώρα’. Η αναβλητικότητα είναι ένα κακό εμπόδιο, ένα αγκάθι στα πλευρά της ζωής σου, όταν πρόκειται να κάνεις σημαντικά για τον ΣΚΟΠΟ σου πράγματα. Με το να την αντικαταστήσεις με μια καλή συνήθεια όπως είναι το “Κάνε το τώρα!”, καταφέρνεις να την εξαφανίσεις. Αυτό θέλει να συγκεντρωθείς σε αυτή τη νέα συνήθεια για 30 μέρες ώστε να πεις ότι την έχεις κάνει κτήμα σου, αλλά μετά, είναι λες και είσαι στον αυτόματο πιλότο. Κόλλησε ένα post it στον υπολογιστή που να σου λέει  “Κάνε το Τώρα!” και κάθε φορά που βλέπεις ότι σε πιάνει η αναβλητικότητα, κοίτα το σημείωμα σου και δράσε ανάλογα. Άλλωστε μην ξεχνάς πως μόνον οι υγιείς πνευματικά άνθρωποι μπορούν να δράσουν με επίγνωση, στον παρόντα χρόνο, όταν όλοι οι υπόλοιποι είναι ή στο τελειωμένο παρελθόν ή στο αόριστο μέλλον. Μόνο το ΤΩΡΑ υπάρχει, φρόντισε να το εκμεταλλευτείς όσο μπορείς για να εκπληρώσεις τον ΣΚΟΠΟ της ζωής σου.

60-30. Βάλε ένα χρονόμετρο στα 60 λεπτά και πέσε με τα μούτρα στη ασχολία  που συνήθως αναβάλλεις, χωρίς διαλειμματα και υπεκφυγές, μέχρι να χτυπήσει το χρονόμετρο, πάντα με χαρούμενη διάθεση. Μετά βάλε το χρονόμετρο για 30 λεπτά και ασχολήσου με κάτι που θέλεις εσύ. Επανάλαβε το όσο χρειαστεί. Απλά κοίτα να μείνεις στους χρόνους σου με αυστηρότητα και στα 30λεπτα διαστήματα, και στα 60λεπτα, για να δεις και την εργασία σου να προχωράει και την αναβλητικότητα να υποχωρεί απ τα χαρακώματα.

Αντάμειψε τον εαυτό σου.  Αυτό έχει δυο καλά, πρώτον σε κάνει να ανυπομονείς να τελειώσεις ότι αναβάλλεις να κάνεις, ώστε να πάρεις την ανταμοιβή σου και δεύτερον κάνει όλη τη διαδικασία πιο ευχάριστη. Όσο πιο ευχάριστη και διασκεδαστική κάνεις τη διαδικασία, τόσο πιθανότερο είναι να αποτρέψεις την αναβολή, απ’ το να σε βασανίζει. Διάβασε απίσης Δυναμώστε Και Σταθεροποιείστε Τις Επιτυχίες. Πανηγυρίστε όλες τις νίκες. ΤΩΡΑ.


Είναι σίγουρα απαραίτητο αυτό που αναβάλλεις; Μπορεί να μην είναι συχνό φαινόμενο, αλλά κάποιες φορές αναβάλλεις κάτι για καιρό και τελικά όταν λες να το ξεκινήσεις, μπορεί να μην χρειάζεται να το κάνεις τελικά. Μήπως λοιπόν μπορείς να το γλιτώσεις απ την αρχή; Για σκέψου το και άρχισε να σβήνεις πραγματάκια από τη λίστα σου που δεν είναι και τόσο απαραίτητα τελικά. Σε αυτό μπορεί να σε βοηθήσει πολύ ο ΣΚΟΠΟΣ της ΖΩΗΣ σου. Καλό είναι ο,τι τον ενδυναμώνει και τον κάνει να πραγματοποιηθεί, κακό ό,τι σε απομακρύνει και τον ξεθωριάζει. Τόσο απλό.

Δες το από τη θετική σκοπιά. Αντί να σκέφτεσαι τα προβλήματα, τις δυσκολίες και τα εμπόδια, σκέψου τα οφέλη που σου δίνονται από ό,τι αναβάλλεις που έχεις να κάνεις. Πράγματα που μαθαίνεις, εμπειρία που κερδίζεις και όποια άλλα σημαντικά,  είναι προφανώς τα οφέλη για σένα. Όσο βάζεις αυτά μπροστά, τόσο είναι πιθανότερο είναι, να θέλεις να το κάνεις.

Ξεπέρασε τους φόβους σου. Τι είναι αυτό που σε κρατά απ’ το να κάνεις αυτό που έχεις να κάνεις;  Φοβάσαι μην αποτύχεις; Φοβάσαι μήπως δεν είσαι αρκετά καλός; Πρώτα απ’ όλα, φαντάσου το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί. Πόσο κακό είναι; Αν σκεφτείς λίγο τι πραγματικά μπορεί να συμβεί, ίσως βρεις τρόπους να ξεπεράσεις κάτι τέτοιους φόβους σου. Έτσι κι αλλιώς όλοι οι φόβοι είναι απλά ένα φάντασμα που κατατρώει τον νου σου. Είναι ανόητο να δίνεις υπόσταση σε ένα φάντασμα.

Απομάκρυνε ότι σου αποσπά την προσοχή. Με τα emails, τα παιχνίδια, το chat κι άλλα τέτοια που είναι έτοιμα μπροστά σου ν’ ανοίξουν με μια μόνο κίνηση, είναι πιο εύκολο να αφήνεις τις δουλειές σου όλο για αργότερα. Κλείσε τις ειδοποιήσεις του email σου, κλείσε τυχόν παιχνίδια, (δεν μπορώ καν να φανταστώ, την ανοησία του να σπαταλάς τον ελάχιστο πολύτιμο χρόνο σου με ανοησίες)  αποσυνδέσου κι απ’ το Internet αν δε είναι απαραίτητο στην εργασία σου, καθάρισε το γραφείο σου, το σπίτι σου, την ζωή σου. Τώρα είσαι έτοιμος να επικεντρωθείς σε αυτή τη μια εργασία που έχεις να κάνεις για την ώρα.

Παρακολούθησε και κατέγραψε τον χρόνο σου. Θέλεις να δεις πόσος από το χρόνο σου πάει χαμένος; Παρακολούθησε τον και κατέγραψε έστω και για μια μέρα μόνο τι κάνεις λεπτό προς λεπτό. Είναι πολύ διαφωτιστικό, σε κάνει να συνειδητοποιήσεις τι ακριβώς κάνεις και ποια πράγματα σου τρώνε το χρόνο σου. Αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος να κρατήσεις την αναβλητικότητα σου υπό έλεγχο. Δες πόσο χρόνο αφιερώνεις σε ότι θεωρείς σημαντικό, σε ό,τι είναι ο ΣΚΟΠΟΣ της ΖΩΗΣ σου.

Αναβλητικότητα με… σχέδιο. Μπορούμε να ξεγελάσουμε την αναβλητικότητα; Βάλε το πιο σημαντικό που έχεις να κάνεις στην κορυφή της λίστας με τις ασχολίες σου και βάλε άλλες σημαντικές ασχολίες, ακριβώς από κάτω. Συνήθως, τείνεις να αναβάλλεις την ασχολία που έβαλες στην κορυφή, άρα κάνεις αυτές που έβαλες από κάτω. Με αυτό τον τρόπο, προχωράς κι ας φαίνεται πως είσαι αναβλητικός, όσον αφορά την ασχολία, που έγραψες στην κορυφή της λίστας σου. Το καλό επίσης είναι ότι οι πιο σημαντικές ασχολίες, που  προκύπτουν στην πορεία αν προστεθούν στην κορυφή, η ασχολία που ήταν πριν στην κορυφή, θα κατέβει σιγά σιγά προς τα κάτω, με περισσότερες πιθανότητες να γίνει κι αυτή κάποια στιγμή.

Ποιά Είναι η Χρονική Στιγμή σου; Η μοναδική δική σου χρονική στιγμή, ποιά είναι; Το πρωί, το χάραμα, το λυκόφως του απογεύματος, το μεσημέρι; Ποιά είναι, Βρες την. Είναι πολύ σημαντικό να την ξέρεις με ακρίβεια. Είναι η χρονική στιγμή που είσαι περισσότερο δημιουργικός σε οτιδήποτε κι αν κάνεις. Για να την βρεις να ψάξεις σε όλο το 24ωρο και την ημέρα και την νύχτα. Συνήθως αναβάλλεις κάτι που έχεις να κάνεις σε λάθος ώρα, δηλ. σε χρονική στιγμή που δεν είναι η δική σου. Οι άνθρωποι εργάζονται και λένε δουλεύουν, οι δούλοι  ένα 8ωρο έτσι στην τύχη και σε αυτό το χρονικό πλαίσιο, πρέπει να κάνουν διάφορες εργασίες, είτε τους αρέσουν είτε όχι. Η αναβλητικότητα εμφανίζεται τις ώρες που δεν είναι οι κατάλληλες για δράση,  για την συγκεκριμένο άνθρωπο, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Η δική σου χρονική στιγμή είναι π.χ. 3-7 το χάραμα, αλλά αυτή την ώρα εσύ κοιμάσαι, ενώ θα έπρεπε να ασχολείσαι με σημαντικά για τον ΣΚΟΠΟ σου, θέματα. Όταν ξυπνήσεις και πρέπει να ασχοληθείς με αυτά τα σημαντικά θέματα, ο χρόνος σου έφυγε και εσύ λογικά πλέον, αρχίζεις να αναβάλλεις. Είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσεις αυτή την μοναδικά δική σου, χρονική στιγμή και να την αξιοποιήσεις στο έπακρο. Όταν την εντοπίσεις κι αρχίσεις να εργάζεται μέσα στα δικά της χρονικά πλαίσια θα αντιληφθείς πως ο χρόνος διευρύνεται κι ενώ έχεις μόνο μια ώρα με το ρολόι η εργασία που βγαίνει είναι εκθετικά πολλαπλάσια. Αυτό συμβαίνει στους καλλιτέχνες συνήθως, γιατί έχουν μάθει, έστω και χωρίς επίγνωση, ποιά είναι η δική τους στιγμή και φροντίζουν να δημιουργούν μέσα στα δικά της χρονικά πλαίσια.

Όταν εντοπίσεις το δικό σου χρονικό πλαίσιο, να ξέρεις πως η αναβλητικότητα δεν χωράει εκεί, σε οποιαδήποτε ασχολία σου, είτε ευχάριστη είτε δυσάρεστη. Φρόντισε να κάνεις τότε, ότι είναι πιο δύσκολο, ό,τι συνήθως αναβάλλεις, θα σε ξαφνιάσει πως τρέχει η ασχολία, χωρίς καν προσπάθεια και χωρίς να χρειαστεί να κάνεις τίποτε από τα πιο πάνω κόλπα και άσε τις επόμενες ώρες που θα ακολουθήσουν τα δευτερεύοντα θέματα. Θα δεις ό,τι αν ξεκινήσεις τις ασχολίες σου, από την δική σου προσωπική χρονική στιγμή, 1ον Θα κάνεις πολλά περισσότερα πράγματα και 2ον Η ενέργεια θα ακολουθήσει και την υπόλοιπη ημέρα σου, με αποτέλεσμα ό,τι κι αν κάνεις με ό,τι κι αν ασχολείσαι να κυλάει, να ρέει σχεδόν αβίαστα. Είναι η Ενέργεια που παίρνεις με το να συνδέεσαι με μαζί της, η δύναμη που παίρνεις είναι σχεδόν μαγική.

Πως νομίζεις πως κάποιοι άνθρωποι κάνουν τόσα πολλά πράγματα και μάλιστα ταυτόχρονα; Πως νομίζεις πως γίνονται τα μεγάλα έργα τέχνης που τόσο θαυμάζουμε όλοι μας; Όλοι τον ίδιο χρόνο έχουμε, σε ένα 24ωρο ζούμε, απλά κάποιοι από εμάς φροντίζουμε και ξεκινάμε δράση, την δική μας χρονική στιγμή με την υπόλοιπη ημέρα να την ακολουθεί.

anablitiki_h_633_451

Εν κατακλείδι: Όπως ήδη παρατήρησες δεν χρησιμοποίησα κάποιες λέξεις που πολύ, ταιριάζουν στο κείμενο, οι λέξεις ‘δουλειά’ ή ‘θα κάνεις’, ή ‘θα έχεις’ κλπ, δεν υπάρχουν στα περισσότερα  από τα κείμενα μου και δεν υπάρχουν στην καθομιλουμένη μου, είτε μιλώ με φίλους είτε μιλώ στον αυτό μου. Όταν λες π.χ. “ΘΑ φτιάξω την βιβλιοθήκη μου αύριο” έχεις ήδη βάλει την πρόταση σου στο αύριο, στο μέλλον, στον αόριστο και κάθε φορά που λες την ίδια φράση η ασχολία που έχεις να κάνεις, ΘΑ μείνει εκεί στον αόριστο μέλλοντα. Αν θέλεις να την φέρεις στον Παρόντα χρόνο, για να την φτιάξεις κάποια στιγμή, χρειάζεται να πεις “ έχω ΝΑ φτιάξω την βιβλιοθήκη μου την Πέμπτη” ή διαφορά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ κι ελπίζω να γίνεται κατανοητή.

Αν πεις π.χ.  “αύριο στην δουλειά ΘΑ ξεκινήσω και ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΩ εκείνη την δουλειά που έχω παραπετάξει” σε ενημερώνω πως ίσως κάποιες απ’ τις τεχνικές πιο πάνω, σου είναι απολύτως απαραίτητες, γιατί το φλερτ σου με την αναβλητικότητα, μπορεί να γίνει ολέθρια καταστροφικό.

Αν όμως πεις “Την Τετάρτη έχω ΝΑ Ασχοληθώ επιτέλους, με εκείνη την εργασία που έχω παραπετάξει”  τότε η διαφορά και μόνο στις λέξεις, μεταστοιχειώνει, την δουλειά > σε εργασία, το αόριστο -ΘΑ > σε προστακτική ΕΝΤΟΛΗ –ΝΑ και … Είναι αστείο να διαβάζω από “αυθεντίες” να μιλούν για την εξάλειψη της αναβλητικότητας,  χρησιμοποιώντας τις αόριστες λέξεις που αυτή αγαπά να χρησιμοποιεί και είναι φυσικό αφού αυτές ακριβώς οι λέξεις, είναι που δίνουν υπόσταση στην αναβλητικότητα.

Τα αποτελέσματα απ’ την διαφορά, του πως προσεγγίζεις την εξαφάνιση της αναβλητικότητας, είναι που την  μετατρέπουν, από πεντάμορφη κι ελκυστική για φλερτ, στην κακάσχημη μάγισσα του παραμυθιού και ποιος στο καλό θέλει να φλερτάρει με μια κακάσχημη μάγισσα;

© Eos Aurora ..απόσπασμα υπό έκδοση βιβλίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις