"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Με τέσσερις κινήσεις η Ρωσία έκανε «ματ» στην υπερφίαλη Δύση

Τους έχει πάρει χαμπάρι ότι είναι ηγετίσκοι της πλάκας και παίζει μαζί τους ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο λόγος για την παιδική χαρά που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την ανεκδιήγητη ηγετική ομάδα στο Λευκό Οίκο, που ενώ βλέπει ότι πλησιάζει θύελλα, απειλεί τη Ρωσία… με οικονομικά αντίποινα.


 -Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Itar-Tass, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε την άδεια από την Άνω Βουλή για να χρησιμοποιήσει ένοπλη βία στην Ουκρανία για «την εξομάλυνση της κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης». Είχε προηγηθεί η έκκληση των δύο σωμάτων της ρωσικής Βουλής προς τον Πούτιν να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην Κριμέα και να προστατεύσει τους Ρώσους πολίτες.

Σε αυτές τις καταστάσεις, ηγέτες τύπου Μέρκελ και Ομπάμα, είναι απλώς επικίνδυνοι, διότι αποδεικνύονται στην πράξη ανίκανοι να αποτρέψουν επικίνδυνες στρατιωτικές περιπέτειες, ανοίγοντας την όρεξη σε όποιον το επιθυμεί να επιχειρήσει να μεταβάλλει τις γεωπολιτικές ισορροπίες.

-Οι Ρώσοι είχαν προχωρήσει νωρίτερα στην απόφαση να εξετάσουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το αίτημα και να εκδώσουν διαβατήρια για μέλη της επίλεκτης ομάδας των ουρανικών δυνάμεων ασφαλείας Berkut, η οποία διαλύθηκε και τα μέλη της στοχοποιήθηκαν…

-Στην Κριμέα, πριν από λίγο, αποφασίστηκε να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την απόσχιση ή όχι της επαρχίας από την Ουκρανία στος 30 Μαρτίου. Ενώ στην αρχή συζητούσαν μόνο για διευρυμένη αυτονομία, ο καταστροφικός χειρισμός της υπόθεσης από το Κίεβο, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλάζει φαίνεται, έστω οριακά τους υπολογισμούς. Πλέον το ενδεχόμενο απόσχισης βρίσκεται στο τραπέζι και όποιος το επιθυμεί ας κοπιάσει να ανατρέψει τα τετελεσμένα με τα όπλα…

-Άλλη μια κίνηση από την πλευρά της Ρωσίας, είναι η ανακοίνωση ότι τερματίζεται η παροχή φυσικού αερίου με έκπτωση στην Ουκρανία (265 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα αν θυμόμαστε καλά) και επιστρέφει η τιμή στα επίπεδα των 400 δολαρίων.

Αυτά, από μια ρωσική ηγεσία που διδάσκει τους αφελείς στην Ευρώπη, την Αμερική  (μήπως να άκουγαν και ορισμένοι ιδεοληπτικοί στα κόμματα, μπας και καταλάβουν τι απύθμενες ηλιθιότητες λένε κατά καιρούς;), ότι τον κόσμο δεν τον κοιτάς μόνο με οικονομικούς όρους, επειδή έτσι το αποφάσισες, αλλά η γεωπολιτική ισορροπία είναι πάνω από όλα. 

Κι όποιος θέλει, ας μην το μάθει το μάθημά του.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις