"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η πραγματικότητα για τον Ντάουνερ

Tο πρωί στις 4 Νοεμβρίου 2010, άκουσα για άλλη μια φορά, μόνο που αυτή την φορά ήταν βουλευτής του ΔΗΣΥ που αντιτίθεται στην συζήτηση στην Βουλή για το θέμα Ντάουνερ, να δηλώνει στο ΡΙΚ (πρωινή εκπομπή) ότι το περιεχόμενο των εγγράφων που διέρρευσαν δεν περιέχουν οτιδήποτε μεμπτό για τον Ντάουνερ, ή προφανώς άλλο αξιωματούχο του ΟΗΕ...


Ειδικά για τον Ντάουνερ, ο βουλευτής ανέφερε ότι το μόνο που προκύπτει από τα έγγραφα είναι οι απόψεις του για πολιτικούς ή άλλους στην Ε/κ κοινότητα και αυτό είναι δικαίωμά του. Ο βουλευτής ΔΕΝ αντιλήφθηκε οτιδήποτε άλλο μεμπτό στις δημοσιεύσεις με βάση τα σχετικά έγγραφα. Παρόμοιες απόψεις παρουσίασε σε δημοσίευμά του στον «Πολίτη» (24.10.2010) δημοσιογράφος με βάση «άριστα ενημερωμένες πηγές».
 

Δεν ξέρω αν έχουν και οι δύο τους την ίδια πηγή πληροφόρησης -πάντως ίδιες απόψεις στο κυπριακό έχουν-, αλλά το θέμα με αφορά, διότι από τις αρχές του 2010, με δεκάδες παρεμβάσεις μου στα ΜΜΕ και άλλη τόση αρθρογραφία, αποκάλυπτα στοιχεία από τα διαρρεύσαντα έγγραφα. Επαναλαμβάνω λοιπόν πως μου είναι απίστευτο που ένας βουλευτής και ένας δημοσιογράφος που ζουν στην Κύπρο και ασχολούνται πλήρως και καθημερινώς με την πολιτική, ούτε διάβασαν, ούτε άκουσαν οτιδήποτε από τα όσα με συγκεκριμένα στοιχεία και για σχεδόν ένα χρόνο αποκάλυπτα.

Αν «δεν υπάρχει κάτι μεμπτό για τον Ντάουνερ» και άλλους αξιωματούχους του ΟΗΕ, όπως θεωρεί ο βουλευτής ή αν «δεν υπήρχε τίποτα το επιλήψιμο» στα έγγραφα παρά μόνο «είναι διάχυτη η ουδετερότητα των μεσολαβητών» όπως θεωρεί ο δημοσιογράφος του «Πολίτη», μπορεί να το κρίνει ο καθένας. Τα πιο κάτω είναι ΜΕΡΙΚΑ στοιχεία τα οποία παραθέτουμε για ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ και ο καθένας ας κρίνει αν υπάρχει «τίποτα το επιλήψιμο ή μεμπτό» και εάν τα πιο κάτω δείχνουν «ουδετερότητά» ή δολιότητα.

Ο Ντάουνερ (με συνεργάτες του)

(α) προσέγγισαν Δικαστή του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) με σκοπό να αποκτήσουν προνομιακή ενημέρωση και το πιο πιθανό, για να τον επηρεάσουν στην υπόθεση Όραμς.

(β) δαπάνησαν κονδύλια του ΟΗΕ για να λάβει νομικές συμβουλές εναντίον της Απόφασης Όραμς και εναντίον της εφαρμογής του δικαιώματος ιδιοκτησίας των Ε/κ στην Κύπρο.

(γ) με τον Πάσκο πρωτεργάτη, προσάρμοσαν την Έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας (Ιούνιο 2009) σε συνεννόηση με τους Τούρκους και ακολούθως, μεθόδευσαν την παραπλάνηση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την διαγραφή της παραγράφου 10 από την Έκθεση που αναφερόταν στην Απόφαση Όραμς.

(δ) με τον Πάσκο πρωτεργάτη και σε πλήρη συμπαιγνία με τον Τούρκο Μόνιμο Αντιπρόσωπο στον ΟΗΕ Baki Ilkin συνωμότησαν για να «θάψουν» το δικαίωμα ιδιοκτησίας των Ε/κ και για να «καρφώσουν» την Κυπριακή Δημοκρατία.

Κώστας Μαυρίδης

Υ.Γ. 1. Ειδικά για τον δημοσιογράφο, προκύπτει κι ένα άλλο ζήτημα που εκκρεμεί εδώ και καιρό. Πριν ενάμιση περίπου χρόνο, αποκαλύφθηκε ότι οι 5 αγνοούμενοι Ε/κ που αιχμαλωτίστηκαν από τον Τουρκικό στρατό στο Τζιάος το 1974, δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ. Μερικές μέρες μετά και ενόσω η κοινή γνώμη συγκλονισμένη παρακολουθούσε, ο αρθρογράφος του «Πολίτη» δημοσίευσε πληροφορίες από «πηγή» -που δεν ήταν παρών στην δολοφονία των Ε/κ- ότι 6 ώρες πριν, στην ίδια περιοχή, δολοφονήθηκαν 4 Τουρκοκύπριοι από Ελληνοκύπριους. Επειδή ΟΥΔΕΠΟΤΕ εντοπίστηκε η ακριβής ώρα εκτέλεσης των Ε/κ, προκύπτει το εύλογο ερώτημα, για το πώς γνώριζε η «πηγή» την ακριβή ώρα δολοφονίας τους. Έκτοτε, καμία απάντηση.

Υ.Γ. 2. Πριν ένα περίπου χρόνο, ο εν λόγω αρθρογράφος αμφισβητούσε την αυθεντικότητα των εγγράφων Ντάουνερ. Τώρα κατάπιε την γλώσσα του;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις