"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Πως κατάντησε έτσι η περίφημη δημοκρατία και ελευθερία;

«…Πως σκάτωσε έτσι ο κόσμος φίλοι μου από τη μια μέρα στην άλλη; Πως Διαλύθηκαν λαοί, χώρες, οικονομίες από τη μια στιγμή στην άλλη; Πώς κατάντησαν μέσα σε λίγους μήνες οι άνθρωποι να ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε και να ταΐσουν τα παιδιά τους; Πως κατάντησε έτσι η περίφημη δημοκρατία και ελευθερία; Τι κάναμε λάθος σαν ανθρώπινο γένος και σκατώσαμε τη ζωή μας μέσα σε μια στιγμή;…»
Εύστοχα και ρεαλιστικά τα ερωτήματα που ταλανίζουν το μυαλό όμως οι απαντήσεις δεν είναι οφθαλμοφανής, γι' αυτό πιστεύω πως οφείλουμε να τις αναλύσουμε μέχρι το σημείο που αγγίζουν τη δικιά μας πραγματικότητα!








Ο κόσμος στράβωσε γιατί άφησε να τον στραβώσουν, μέσα από την εθελότυφλη ανεκτικότητα του που αντιμετωπίζει τα κακώς έχοντα στη ζωή του και μέσα απ’ αυτό έχει πληγεί ο ίδιος και κατ’ επέκταση η χώρα του κι αφετέρου ολόκληρη η ανθρωπότητα. Κάποιος, κάποτε είπε πως ο κόσμος είναι στη θέση που βρίσκεται γιατί είναι γονατισμένος και σκυφτός κι αυτό είναι αλήθεια. Έχουμε καταντήσει να ζούμε, να βλέπουμε και να βιώνουμε μέσα από την τηλεόραση, το διαδίκτυο, τις φυλλάδες κι όχι μέσα από τις πραγματικές, δικές μας εμπειρίες και βιώματα, αλλά απ’ όλα αυτά που μας πλασάρουν για να υιοθετήσουμε ως δικά μας, τη στάση δηλαδή ζωής που μας θέλουν να έχουμε. Με τ’ απανωτά κτυπήματα κάτω από τη μέση, μαζί μ’ όλη αυτή τη διαφθορά που αγγίζει φανερά πλέον τα όρια της παραφροσύνης, μας θέλουν να ζούμε φορώντας την κατατονική μας φορεσιά και μιλώντας μόνο χαμηλόφωνα και ψιθυριστά για να μην ακουγόμαστε.
Ας δούμε όμως πιο συγκεκριμένα μ’ ένα διερευνητικό μεγεθυντικό φακό την κατάντια μας προσπαθώντας να την απλοποιήσουμε, ευελπιζόμενοι πως θα απομακρυνθούμε μία ώρα γρηγορότερα από αυτήν.
Το πρώτο σημείο της κατάντιας μας είναι το γεγονός πως εμείς ως λαός, δεν είμαστε ελεύθεροι ούτε στη σκέψη ούτε και στο νου αφού η συντριπτική πλειοψηφία μας ανήκει σε κόμματα, κάποιοι σε δεξιά, άλλοι σε αριστερά ή σε κεντρόα κλπ. Αυτό, καθιστά τους πολίτες οι οποίοι ανήκουν σ' αυτά και ΔΕΝ είναι αφυπνισμένοι, στην κατηγορία των παρωπιδικά εθελοτυφλούντων συμφεροντολόγων οπαδών, οι οποίοι απλά βολεύονται κι αφήνουν άλλους να γράφουνε γι' αυτούς τη δικιά μας ιστορία.

Αυτοί οι άλλοι, κι εδώ μπαίνουμε στο δεύτερο σημείο της ανάλυσης, δεν είναι παρά τους ιθύνοντες πολιτικούς που μαζί με τις τυπικές ή άτυπες συμφωνίες που έχουν κάνει με επιχειρηματίες, διπλωμάτες,
golden boys κ.α., τους αθλιοτάτους χειρισμούς τους με σκοπό το προσωπικό ή κομματικό τους συμφέρον, διαμορφώνουν την καθημερινότητα όλων μας ή οποία μπορεί να είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων βραχυπρόθεσμη αναλόγως περίπτωσης. Στην προκειμένη όμως, πρόκειται για μια πολύ μακροπρόθεσμη καθημερινότητα κι αυτοί που καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα είμαστε και πάλι εμείς κι αυτό είναι άδικο και δυσβάσταχτο...
Όπως έχω προαναφέρει λοιπόν, επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, διπλωμάτες, golden boys, λέσχες, οργανώσεις κλπ, οι οποίες ανήκουν στο τρίτο μέρος, βοηθούν στο να στηθεί όλο αυτό το σκηνηκό κινώντας τα νήματα παρασκηνιακά μέχρις ότου υλοποιηθούν τα σχέδια τους με οποιοδήποτε κόστος είτε αυτό είναι οικονομικό, είτε πολιτικό, είτε ηθικό ή ακόμα και με κόστος απώλειας ανθρώπινης ζωής. Φέρουν δηλαδή ένα σημαντικό κομμάτι της ευθύνης, γιατί ας μην ξεχνάμε πως από μόνοι τους οι πολιτικοί δεν θα είχαν τη δυνατότητα, είτε λόγω έλλειψης πείρας ή γνώσης να γνωρίζουν τα βρώμικα κόλπα αυτού του ανήθικου παιγνιδιού. Αυτοί λοιπόν που χειρίζονται τους πολιτικούς, με την ένταξη τους στα κοινά και κοινωνικοπολιτικά δρώμενα του τόπου, φροντίζουν να τους μαθαίνουν όλα τα κόλπα για να γίνουν μαριονέτες με όλα τα φόντα προς εξυπηρέτηση των λίγων, των ευνοουμένων, των ελίτ, με το αζημίωτο βέβαια γιατί τα ανταλλάγματα είναι πολύ προσοδοφόρα γι αυτούς και το κόμμα τους!
Η λύση τώρα...! Η λύση είναι τόσο απλή που δεν χρειάζεται σκέψη για να αντιληφθούμε το πόσο εύκολη είναι η υλοποιήση της. Μια λύση η οποία περιλαμβάνει ολική αφαίρεση των εξουσιών από πολιτικούς μαριονέτες, οι οποίοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα άλλων εκτός των δικών μας. Και μην ανυσηχείτε γιατί όσοι είναι αληθινοί, έντιμοι και ηθικοί, θα ξαναβρούν το δρόμο για να πάρουν ξανά αξιώματα γι αυτό ας μην ανησυχούμε αν γνωστοί ή φίλοι πολιτικοί χάσουν τη θέση που κατέχουν σήμερα.

Επίσης, πρέπει να γίνει σοβαρή προσπάθεια αναζωπύρωσης της ντόπιας μικρής βιομηχανίας, παραγωγής προϊόντων ή και υπηρεσιών, η οποία θα ενδυναμώσει τη βάση για να δομηθεί ένα ανεξάρτητο και όσο το δυνατό πιο ελεύθερο κράτος. Ακόμα, καλή κίνηση θα ήταν να αυξηθούν οι δοσοληψίες και συνεργασίες με άλλα ομοϊδεάτη κράτη, να παταχθεί η συγκάλυψη των συμφερόντων των λίγων και εκλεκτών, να υπάρξει επιτέλους σθεναρή αντίσταση υποδούλωσης μας σε πολιτικές τακτικές του στυλ «διαίρει και βασίλευε» και «φοβερίζω και κυριαρχώ» καθώς επίσης να υπάρξει επιτέλους μεταξύ μας ομόνοια…! εδώ να διευκρινίσω γι' αυτούς που το μυαλό τους περιορίζεται στην ποδοσφαιρική ομάδα πως καμία σχέση δεν έχει με το θέμα. Τέλος, χρειάζεται εθνική συσπείρωση κι αγάπη μεταξύ μας!
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν κάνοντας το πρώτο βήμα που δεν είναι άλλο από την αφύπνιση του δικού μας εαυτού κι αφετέρου των γύρω μας! Υπομονή χρειάζεται, θέληση για ελευθερία και Ελληνική ψυχή και εμείς τα έχουμε όλα!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις