"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Γνωρίστε τη σύγχρονη σκλαβιά των μεγαλοεταιρειών...

Αγαπητοί αναγνώστες αυτού του όμορφου ιστοχώρου,
Για άλλη μια φορά επικοινωνώ μαζί σας για να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις,ανησυχίες και προβληματισμούς. Οι θέσεις μου έχουν σαν βασική αρχή τον άνθρωπο και δεν εξυπηρετούν κανένα συμφέρον ούτε και αποτελούν διαφήμιση περί του αντιθέτου από αυτό στο οποίο «εκτοξεύονται» τα «βέλη» μου.
Συνεπώς, αν σε αυτό το άρθρο στηλιτεύεται ο Καπιταλισμός,δεν σημαίνει κατ΄ανάγκη ότι εξυμνώ τον Κομμουνισμό ούτε φυσικά και τανάπαλιν.

Απλά το έχουν οι καιροί να το ζήσουμε κι αυτό. Τη στυγνή πλευρά του Καπιταλισμού ο οποίος εκ φύσεως και εκ γενετής στηρίζεται στην οργάνωση της κοινωνίας με τρόπο τέτοιο που αντιλαμβάνεται την καταστροφή ως «ευκαιρία».
Το «βραχυκύκλωμα» στο οποίο βρίσκεται σήμερα όχι μόνο η Κυπριακή οικονομία αλλά και πολλές άλλες οικονομίες μεγαλύτερες από την Κυπριακή προκύπτει από τη δομική αντίφαση του ίδιου του Καπιταλισμού που από τη μια επιτρέπει την απόλυτη κοινωνικοποίηση της παραγωγής ώστε να παράγει αμύθητο πλούτο,κι από την άλλη μεριά αυτοί που παράγουν πλούτο να τον αποστερούνται(δείτε τα φιλμάκια με το εργοστάσιο της foxconn-islave…)
Στην προκείμενη παγκόσμια, πολύ δε περισσότερο ευρωπαϊκή κρίση που οι οικονομίες των χωρών η μια μετά την άλλη ζητούν στήριξη από την Τρόικα,καλό θα ήταν να εγκύψουμε λίγο στην ίδια τη φύση του Καπιταλισμού τον οποίο και θεωρώ ότι επελαύνει σαν τρωκτικό έτοιμο να θερίσει την εργατική τάξη στο όνομα των κεφαλαιοκρατικών μονοπολίων που καραδοκούν  να ρημάξουν ακόμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων.
Οι σαράντα και πλέον χιλιάδες άνεργοι στον τόπο μας θα είχαν σήμερα δουλειά αν το κεφαλαιοκρατικό μονοπώλιο επέλεγε τον Κύπριο πολίτη έναντι του φθηνότερου ξένου εργατικού προσωπικού.
Είναι καθημερινά προφανές ότι το συμφέρον του κ. Σιακόλα και κάθε μονοπωλιακού κεφαλαιοκράτη(όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και παγκόσμια) εξυπηρετεί μόνο το ασυσσώρευτο κέρδος παρά να τείνει χείρα βοηθείας σε μερικές εκαντοντάδες εντόπιες οικογένειες που δεν έχουν ούτε να τραφούν.Αυτή είναι η στυγνή προσωποποπίηση του κεφαλαίου για την οποία κάποτε προφητικά ο Μαρξ είχε γράψει «...κινέζικα μεροκάματα,αυτός είναι τώρα ο σκοπός που επιδιώκει το κεφάλαιο...»

Αλήθεια πόσο μακριά είμαστε από αυτή την πραγματικότητα;
Τίνος τα συμφέροντα εξυπηρτεί άραγε το ΚΕΒΕ και η ΟΕΒ όταν διαλέγονται με παράγοντες της Τρόικα.Ποιοι πολιτικοί μας προσπαθούσαν από καιρό να ανοίξουν τις «κερκόπορτες»του ΔΝΤ;
Και εν τέλει ποια χώρα από αυτές που εσείς θα ερευνήσετε έχει σώσει το περιώνυμο ΔΝΤ;
Aίγυπτος,Φιλιππίνες,Λιβύη,Βενεζουέλα,Χώρες της Αφρικής,χώρες της Κεντρικης και Ανατολικής Ευρώπης έχουν μεταξύ άλλων δεχθεί το «απαλό άγγιγμα του ΔΝΤ».
Κλείνω βροντοφωνάζοντας ότι ο Καπιταλισμός μας «δείχνει» την στυγνότερή του όψη.Πρόκειται για ένα κοινωνικό σύστημα που βασίζεται στην εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο και που κινητήρια δύναμη για την ύπαρξή του έχει την αναζήτηση του κέρδους,είναι σύμφυτος με τη μαζική υπαγωγή σε καθεστώς εξαθλίωσης τεράστιων μαζών που έχουν εξασφαλισμένο ένα και μόνο «προνόμιο»:να πληρώνουν τα σπασμένα της διαδοχικής και επαναλαμβανόμενης κρίσης του συστήματος,της απληστείας των τραπεζικών golden boys και των ιδρυμάτων τους.

Εξάλλου στο τέλος νικούν πάντα οι τράπεζες ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!(Σύμφωνα με τους Financial Times η Γερμανία αξιοποιώντας την Ελληνική κρίση και μόνο θα αποκομίσει τοκογλυφικό κέρδος ύψους 10 δισ ευρώ.

Τα δύο φιλμακια δεικνύουν ευκρινώς το νεοφιλελεύθερο σύστημα του καπιταλισμού και τη στυγνή εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο.
Η προσπάθεια να κτυπηθούν τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα αποτελεί την «εγερτήρια κλαγγή» των όπου γης κεφαλαιοκρατών-πολυεθνικών για μια ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΞ!!!!!



Ακολουθεί άρθρο ΣΥΝΑΦΕΣ  για τις Φάμπρικες της Ντροπής.Πρόκειται για την αληθινή όψη της Παγκοσμιοποίησης. Ξένα κεφάλαια εκμεταλεύονται αντί πινακίου φακής εργαζόμενους

Μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας σε εργοστάσια της Αpple
Κατόφορες παραβιάσεις του εργατικού δικαίου σύμφωνα με το Παρατηρητήριο της Κίνας
Οι υπεργολάβοι της εταιρείας Apple στην Κίνα εξαναγκάζουν τους υπαλλήλους τους να εργάζονται σε συνθήκες επικίνδυνες για την υγεία τους και τους πληρώνουν ελάχιστα για τη δουλειά που παράγουν, σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήγαγε η οργάνωση Παρατηρητήριο Εργασίας Κίνας (China Labor Watch), η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ.
Οι υπερωρίες των εργαζόμενων
αυτών φτάνουν τις 100 έως 130 ώρες μηνιαίως, μολονότι ο νόμος στην Κίνα ορίζει ότι δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 36.
«Η έρευνα που αφορά δέκα εργοστάσια στην Κίνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αλυσίδα παραγωγής της Apple χαρακτηρίζεται από συνθήκες επιβλαβείς για την υγεία και πολύωρη εργασία που δεν αμείβεται επαρκώς», σημειώνει η οργάνωση.
Η έκθεση συντάχθηκε με βάση ατομικές συνεντεύξεις με υπαλλήλους, τις απαντήσεις που έδωσαν ορισμένοι στα ερωτηματολόγια που τους δόθηκαν αλλά και την αυτοψία που πραγματοποίησαν μυστικά μέλη της οργάνωσης που επισκέφθηκαν τους χώρους εργασίας.
Τον περασμένο Μάρτιο μια άλλη αμερικανική οργάνωση, η Fair Labor Association (FLA) είχε δώσει στη δημοσιότητα τη δική της έκθεση –στην οποία επίσης κατήγγειλε την πολύωρη απασχόληση των εργαζομένων– αφού επισκέφθηκε τρεις υπεργολάβους της Apple στην Κίνα, με την έγκριση της εταιρείας. Μετά τη δημοσιοποίηση αυτής της έκθεσης η ταϊβανέζικη Foxconn, ο κυριότερος κατασκευαστής προϊόντων Apple, είχε υποσχεθεί ότι θα συμμορφωθεί με την κινεζική νομοθεσία. Στα εργοστάσιά της στη νότια Κίνα είχαν σημειωθεί πολλές αυτοκτονίες, το 2010 και το 2011, ενώ οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει και σε κινητοποιήσεις.
Ωστόσο η China Labor Watch διαπίστωσε ότι «οι παραβιάσεις του εργατικού δικαίου στην Foxconn παρατηρούνται σχεδόν σε όλα τα άλλα εργοστάσια που δουλεύουν για την Apple και, σε πολλές περιπτώσεις, είναι χειρότερες σε σχέση με εκείνες της Foxconn». Συχνά οι εργαζόμενοι δουλεύουν μέσα σε εκκωφαντικό θόρυβο, εκτίθενται σε τοξικές ουσίες και τραυματίζονται κατά το χειρισμό των μηχανημάτων.
Ο διευθυντής της οργάνωσης, Λι Τσιανγκ, σε επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple Τιμ Κουκ, του ζητάει να ενεργήσει χωρίς καθυστέρηση για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας, όπως είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει. «Οι υποσχέσεις αυτές ήταν ειλικρινείς ή επρόκειτο απλά για μια επιχείρηση δημοσίων σχέσεων;» διερωτάται η οργάνωση.
vsw id=»V3YFGixp9Jw» source=»youtube» width=»425″ height=»344″ autoplay=»no»
vsw id=»9jOgRpO5i94″ source=»youtube» width=»425″ height=»344″ autoplay=»no»
Πηγή: telecomnews.gr
Σχετικά άρθρα:
H Apple στέλνει ελεγκτές στα εργοστάσιά της!Apple: Τα βρήκε μπαστούνια στην Κίνα!Η Samsung πουλάει τρείς φορές περισσότερο σε σχέση με την Apple στην Κίνα
Apple-Foxconn: Οι φάβρικες της ντροπής!!! | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Πηγή: από αναγνώστη μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις