"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Σταματήστε τον Κώδικα (Stop Codex Alimentarius)

ΨΗΦΙΣΤΕ

Η προστασία της υγείας μας είναι ένα από τα πιο θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Και όμως, κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν σε όλο τον κόσμο από προβλήματα υγείας τα οποία μπορούν να εμποδιστούν, όπως είναι τα εμφράγματα εγκεφαλικά και ο καρκίνος. 
Τα επιστημονικά ευρήματα μας έχουν δείξει ότι αυτές οι ασθένειες, και πολλές άλλες, μπορούν να προληφθούν με την χρήση ελευθέρων από παρενέργειες φυσικών θεραπειών. Μέχρι τώρα, πάνω από 10.000 έρευνες-μελέτες έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά, οι περισσότερες των οποίων μάλιστα είναι και διαθέσιμες online (ηλεκτρονικά), οι οποίες δείχνουν την ζωτική σημασία  των βιταμινών και των άλλων μη πατενταρισμένων φυσικών θεραπειών, στην  προστασία της υγείας μας.


Αυτά τα ευρήματα αγνοούνται, και ακόμη βρίσκονται κάτω από επίθεση (and even activelyattacked) μόνο για ένα λόγο: Απειλούν την πολλών δισεκατομμυρίων  επιχείρηση που γίνεται με τα  πατενταρισμένα φάρμακα, πολλά εκ των οποίων έχουν αμφίβολη αποδοτικότητα και σοβαρές παρενέργειες.
Επιπρόσθετα, για να επεκτείνουν τις παγκόσμιες «δουλείες τους με τις ασθένειες» - (Σημ ΜΜ: αυτό που εμείς ονομάζουμε Εμπόριο με τις Ασθένειες), αυτά τα ίδια επιχειρηματικά εταιρικά συμφέροντα, αναπτύσσουν στρατηγικά μια δεύτερη παγκόσμια αγορά που επηρεάζει κάθε ζωή: την τροφή μας.
Και ενώ μια διατροφή πλούσια σε φυσικά φρούτα και λαχανικά είναι γνωστό ότι έχει ενισχυτικά αποτελέσματα για την υγεία μας, υπάρχουν όλο και αυξανόμενες αποδείξεις  ότι οι πατενταρισμένες γενετικά τροποποιημένες (μεταλλαγμένες) τροφές (GM) έχουν επιβλαβή και ανυπολόγιστα μακροχρόνια αποτελέσματα στην  υγεία των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.
Με την βοήθεια των πατεντών, προϊόντα όπως τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα (GM),συνθετικά πρόσθετα τροφίμων και συνθετικά χημικά φυτοφάρμακα έχουν εξελιχθεί σε παγκόσμιες αγορές πολλών δις δολαρίων.
Οι χημικές, φαρμακευτικές  πολυεθνικές εταιρίες, προκειμένου να προστατέψουν τις προσοδοφόρες παγκόσμιες αγορές καταναλωτών τους, κάνουν κατάχρηση των εθνικών κυβερνήσεων τους αλλά ακόμη και διεθνών οργανισμών, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας –ΠΟΥ (World Health Organization -WHO) και ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών - Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (the Food and Agriculture Organization -FAO).
Ως αποτέλεσμα, οι WHO και FAO είναι συν-προωθητές της αποκαλούμενης «Επιτροπής του Κώδικα Αλιμεντάριους» (Codex Alimentarius Commission)  η οποία προσπαθεί να καθορίσει παγκόσμια πρότυπα τα οποία:
  • Περιορίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στις ζωτικές πληροφορίες υγείας και στις μη πατενταρισμένες φυσικές θεραπείες, όπως οι βιταμίνες.
  • Ενθαρρύνουν την παραγωγή πατενταρισμένων γενετικά μεταλλαγμένων (GM) τροφών.
  • Εξασθενίζουν τον διεθνή ορισμό της λέξης βιολογικό (οργανικό), παρέχοντας έτσι την δυνατότητα οι τροφές που παράγονται με χρήση χημικών υποκατάστατων και μη φυσικών γεωργικών μεθόδων, να έχουν τη σήμανση «βιολογικό» (organic).
  • Ενθαρρύνουν τη χρήση πατενταρισμένων συνθετικών πρόσθετων των τροφίμων.
  • Ενθαρρύνουν τη χρήση πατενταρισμένων τοξικών συνθετικών χημικών φυτοφαρμάκων.
Σε αυτή την κατάσταση, εμείς οι άνθρωποι αυτού του πλανήτη βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι: Θέλουμε να διατηρήσουμε το θεμελιώδες δικαίωμα μας στην αποτελεσματική φυσική υγεία και στις φυσικές υγιεινές τροφές για εμάς και τα παιδιά μας, ή εμείς εν γνώσει μας  αφήνουμε  αυτά τα βασικά θέματα  της ανθρώπινης ζωής στα χέρια των παγκόσμιων  επιχειρηματικών επενδυτικών συμφερόντων για τις επόμενες γενιές;
Όταν λαμβάνουμε αυτή τη σημαντική απόφαση,,  είναι καλό να συμβουλευόμαστε και να μαθαίνουμε από την ιστορία, πριν ο εφησυχασμός μας να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες.
Πριν 75 χρόνια περίπου, το καρτέλ χημικών/φαρμακευτικών πήρε την απόφαση να αποκτήσει τον έλεγχο των αναδυόμενων  νέων και υψηλής κερδοφορίας παγκόσμιων αγορών επενδύσεων των πατενταρισμένων χημικών και φαρμακευτικών προϊόντων.
Για  το σκοπό αυτό,  το μεγαλύτερο χημικό καρτέλ αυτής της εποχής –IG Farben, αποτελούμενο από τις εταιρίες BayerBASFHoechst και άλλες – επένδυσαν στρατηγικά στην άνοδο του Γ Ράιχ, στο να δώσουν ισχύ και υποστήριξη σε αυτό με το γιγαντιαίο οπλοστάσιο των εκρηκτικών υλών  και άλλων χημικών, χωρίς τα οποία ο Β παγκόσμιος πόλεμος δεν θα ήταν δυνατόν να λάβει χώρα.
Ενώ οι πολιτικοί και στρατιωτικοί εκτελεστές αυτής της στρατηγικής  καταδικάστηκαν κατά τη διάρκεια των δικών της Νυρεμβέργης για εγκλήματα πολέμου (the Nuremberg warcrimes tribunal) , τα επιχειρηματικά –εταιρικά συμφέροντα που έφεραν τους Ναζί στην εξουσία διέφυγαν σε μεγάλο βαθμό της δικαιοσύνης. Παίρνοντας θάρρος από αυτό το γεγονός, το χημικό/ φαρμακευτικό καρτέλ που τώρα λειτουργεί σε παγκόσμια κλίμακα, δημιούργησε τα πατενταρισμένα χημικά φάρμακα- πολλά εκ των οπίων δοκιμάστηκαν στο Άουσβιτς, στο Μπούχενβαλντ  και σε άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης – σε παγκόσμιες αγορές για «χημειοθεραπεία» (chemotherapy), και άλλες ομάδες  πατενταρισμένων φαρμάκων.
Στα πρόσφατα χρόνια, έχουν συσσωρευτεί οι επιστημονικές αποδείξεις σχετικά με το ότι η βιταμίνη C άλλες  φυσικές ουσίες που προέρχονται από τα φυτά , αποτελούν τη λύση για τον έλεγχο πολλών σημερινών συνηθισμένων ασθενειών. Αυτές οι ανακαλύψεις  των επιστημονικών αποδείξεων σχετικά με τα  δυναμικά οφέλη στην υγεία πολλών φυσικών ουσιών- που έγιναν μόλις τα πρόσφατα χρόνια ενώ θα μπορούσαν να έχουν καθιερωθεί μισό αιώνα πριν- σημαίνουν πως εκατομμύρια ασθενών σε όλο τον κόσμο έχουν θυσιαστεί σε όλο τον κόσμο,  στο βωμό  του φαρμακευτικού εμπορίου με τις ασθένειες.
Η ανακάλυψη που  προκάλεσε την ενεργοποίηση εκ νέου των δραστηριοτήτων του «Κώδικα Αλιμεντάριους» από το  καρτέλ των φαρμακευτικών το 1995, ήταν η ανακάλυψη της σύνδεσης ανάμεσα στις καρδιαγγειακές παθήσεις και το σκορβούτο (cardiovasculardisease and scurvy). Αυτή η ανακάλυψη από μόνη της απείλησε την πολλών δις δολαρίων αγορά ασθενών που λαμβάνουν φάρμακα  για τα καρδιαγγειακά νοσήματα- την μεγαλύτερη παγκόσμια αγορά στα φάρμακα.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, και αντιλαμβανόμενοι τις σοβαρές συνέπειες που θα είχε η επίδειξη αδράνειας από εμάς και τις επόμενες γενιές:
  • Κάνουμε έκκληση σε όλους τους υπευθύνους πολιτικούς σε όλες τις χώρες του κόσμου να αναλάβουν δράση για να εγγυηθούν ότι ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα της ελεύθερης και χωρίς περιορισμούς  πρόσβασης στις θεραπείες με βιταμίνες και σε άλλες φυσικές θεραπείες.
  • Απαιτούμε να έχουν όλοι οι πολίτες  πρόσβαση σε ασφαλή, και θρεπτικά τρόφιμα που να είναι ελεύθερα από γενετικές τροποποιήσεις και από επικίνδυνα πατενταρισμένα χημικά.
Ζητάμε από όλους τους υπευθύνους πολιτικούς να προστατέψουν το θεμελιώδες δικαίωμα  του κάθε πολίτη στην καλή υγεία   και να λάβουν όλα τα απαραίτητα βήματα για να εμποδίσουν την Επιτροπή του Κώδικα Αλιμεντάριους (CodexAlimentarius Commission) από το να απειλήσει την υγεία και τις ζωές των έξη δις ανθρώπων που ζουν σήμερα, αλλά και αυτές των επερχόμενων γενεών.

Μιχαήλ Μαυροβουνιώτης
Εθνικός Συντονιστής Ιδρύματος Rath

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις