"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Τα φάρμακα με στατίνες βρέθηκε πως επιταχύνουν την αρτηριακή ασβεστοποίηση


Νεώτερη έρευνα που δημοσιεύθηκε, αποκαλύπτει ότι η  πιο συχνή χρήση στα φάρμακα στατινών  είναι συνδεδεμένη με την ασβεστοποίηση της στεφανιαίας αρτηρίας και της αρτηρίας της αορτής,  που και οι δύο τους συνεισφέρουν τα μέγιστα στην καρδιαγγειακή θνησιμότητα και στην θνησιμότητα από κάθε αιτία.
Στην έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 8 Αυγούστου 2012 στην  Επιθεώρηση Φροντίδα Διαβήτη (journal Diabetes Care,) , οι ερευνητές μελέτησαν ασθενείς με Διαβήτη Τύπου2 και προχωρημένη αρτηριοσκλήρυνση , και βρήκαν  ότι η ασβεστοποίηση της στεφανιαίας αρτηρίας « ήταν σημαντικά υψηλότερη σε ασθενείς που χρησιμοποιούσαν πιο συχνά στατίνες, από ασθενείς που χρησιμοποιούσαν λιγότερο συχνά».[i]


Επιπλέον σε μια  μικρότερη ομάδα αυτών των συμμετεχόντων οι οποίοι αρχικά δεν ελάμβαναν στατίνες « η προοδευτική αύξηση τόσο του  CAC [coronary artery calcification-δηλαδή ασβεστοποίησης της στεφανιαίας αρτηρίας) όσο και του AAC [aortic arterycalcification- δηλαδή ασβεστοποίηση της αρτηρία της αορτής]  αυξήθηκαν σημαντικά σε αυτούς που χρησιμοποίησαν συχνά στατίνες».
Αυτό όμως που ίσως να είναι πιο ανησυχητικό σχετικά με αυτά τα νέα ευρήματα είναι ότι τα φάρμακα με στατίνες έχει ήδη αποδειχθεί πως αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης Διαβήτη Τύπου 2, κάνοντας τον FDAστις  Feb. 27th, 2011, να προσθέσει τον «κίνδυνος διαβήτη» στην ετικέτα προειδοποίησης όλων των φαρμάκων στατίνης που κυκλοφορούν στη χώρα (Σημ Δηλαδή στις ΗΠΑ).
Τώρα με αυτές τις πρόσφατες ανακαλύψεις, είναι ασφαλές να πούμε πως οι στατίνες όχι μόνον πιθανά να προκαλούν διαβήτη  τύπου 2 σε ευαίσθητες ομάδες , αλλά πως επίσης επιταχύνουν τις επιπλοκές του καρδιαγγειακού συστήματος που συνδέονται με αυτή την ασθένεια- ένα επίπονο , ειρωνικό και υψηλά ανησυχητικό γεγονός, δεδομένου πως οι στατίνες υποθετικά συμβάλλουν στον περιορισμό της καρδιαγγειακής νοσηρότητας και θνησιμότητας, και δεν τα επιταχύνουν.
Όπως έχουμε εξερευνήσει σε προηγούμενα άρθρα , αυτό ίσως να είναι  μόνο η κορυφή του παγόβουνου  σχετικά με τις παρενέργειες που συνδέονται με τις στατίνες. Το εξελισσόμενο έργο της βάσης δεδομένων μας, έχει συνδέσει τα φάρμακα στατίνης (statindrugs), με πάνω από 300 τεκμηριωμένες αρνητικές επιπτώσεις  για την υγεία, μια  δε από τις όχι μικρότερες είναι η δυνατότητα να αποδυναμώσει τον καρδιακό μυ (weaken theheart), ή  να αυξήσει τον κίνδυνο  για Διαβήτη Τύπου 2 (type 2 diabetes κατά 48% σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες
Αν γνωρίζετε κάποιον που λαμβάνει φάρμακο στατίνης, ειδικά κάποιον που έχει ήδη διαβήτη ή έχει τον κίνδυνο να τον αναπτύξει, σας παρακαλούμε περάστε του αυτή την ενημέρωση, και θέστε τους έτσι ενώπιον της δημοσιευμένης έρευνας που υπάρχει ήδη σχετικά με πιθανές φυσικές εναλλακτικές λύσεις: 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις