"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Λευκωσία, την ίδια στιγμή που η Τουρκία θέλει να οριοθετήσει Υφαλοκρηπίδα με τα Κατεχόμενα, λέει πως θέλει την λύση του Κυπριακού

http://nationalpride.files.wordpress.com/2014/04/islamolatres_tourkolagnoi.jpg?w=600&h=331Την εκτίμηση ότι η Τουρκία επιθυμεί πραγματικά λύση του Κυπριακού εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης στη Λευκωσία σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μιλλιέτ».

Ο Τζον Κόενιγκ διευκρίνισε ότι ο αμερικανικός ρόλος είναι υποστηρικτικός στη διαδικασία και απέρριψε τη θέση ότι οι ΗΠΑ θέλουν λύση στο Κυπριακό για να ελέγξουν τους υδρογονάνθρακες.

 

Ο Αμερικανός πρέσβης εξέφρασε παράλληλα τη στήριξή του στη διαδικασία λύσης του Κυπριακού, δηλώνοντας ότι η λύση είναι τόσο σημαντική που δεν μπορεί να αφεθεί μόνο στους πολιτικούς.

 

Την ίδια ώρα ανέφερε ότι η Τουρκία μαζί με την Ελλάδα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.

 

«Ενθάρρυνα τους Ε/κ να διευρύνουν το διάλογό τους με τους διαμορφωτές πολιτικής της Τουρκίας.

 

Το Κυπριακό έρχεται συχνά στην ατζέντα των επαφών μεταξύ του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι», είπε ο Αμερικανός Πρέσβης. Ανέφερε επίσης ότι «καμιά λύση που θα επιβληθεί από το εξωτερικό δεν θα έχει την στήριξη των Κυπρίων».

 

Ενημερώθηκαν-πρόσφατα131-600x424

Εξάλλου ο Τζον Κόενιγκ ανέφερε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι θέλει να έρθει στην Κύπρο, αλλά, όπως είπε, σε αυτό το στάδιο δεν έχει οριστεί ημερομηνία.

 

«Η ατζέντα του είναι γεμάτη, αλλά γνωρίζω ότι το Κυπριακό είναι ένα από τα πρώτα θέματα στην ατζέντα του», είπε ο Αμερικανός Πρέσβης.

 

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει μια ευκαιρία για λύση του Κυπριακού λόγω των δεσμεύσεων των δύο ηγετών, Νίκου Αναστασιάδη και Ντερβίς Έρογλου, οι οποίοι επέδειξαν θάρρος για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

 

Για το άνοιγμα των Βαρωσίων, ο Αμερικανός Πρέσβης είπε ότι βασιζόμενος στις επαφές που είχε με τις δύο πλευρές η άποψή του είναι πως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

 

«Συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης συμπεριλαμβανομένου και του ανοίγματος των Βαρωσίων θα συμβάλουν θετικά στη διαδικασία λύσης.

 

Ωστόσο αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το συζητήσουν οι δύο πλευρές.

 

Και οι δύο κοινότητες στηρίζουν με διαφορετικούς τρόπους σε σημαντικό βαθμό την αναζωογόνηση με πρόωρα βήματα της περιοχής της Αμμοχώστου.

 

Το λιμάνι, την εντός των τειχών πόλη και την κλειστή περιοχή.

 

Εάν το άνοιγμα των Βαρωσίων διαφοροποιηθεί από τη συνολική λύση του Κυπριακού δεν θα αποφέρει τίποτα στις δύο κοινότητες», είπε ο Αμερικανός Πρέσβης.

 

πηγη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις