"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

«Η Ελλάς και το Έθνος δεν είναι ο κ. Βενιζέλος»

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTEVC48cJrNSY87fTl7nGUufU2-EnwZcdt9SZzHAb7-kHGSWsvh-gΤο θράσος των μειοδοτών εκτοξεύεται: Ρηματική διακοίνωση απέστειλε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας στο αντίστοιχο κυπριακό μέσω της οποίας εκφράζει την δυσαρέσκεια του για τον τρόπο που “ενήργησε” η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Ελένη Θεοχάρους.


Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η Αθήνα είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη για τις δηλώσεις της ευρωβουλευτού, η οποία έκανε λόγο για απαράδεκτη αδράνεια από μέρους της ΕΕ και ειδικότερα του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου-Τούρκογλου, σχετικά με το έγγραφο της Άγκυρας στο οποίο αναφερόταν “ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι εκλιπούσα”. Η δυσαρέσκεια εκφράστηκε μέσω ρηματικής διακοίνωσης η οποία απεστάλη στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου.

Αντιδρώντας σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η κ. Θεοχάρους απάντησε: «Είναι υποχρέωση μου να υπερασπίζομαι την Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάς και το Έθνος δεν είναι ο κύριος Βενιζέλος». Πρόσθεσε τα εξής:

«Κατανοώ την στάση του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών και γνωρίζω ότι ο κύριος Βαγγέλης Βενιζέλος πνέει τα μένεα εναντίον μου αλλά εξακολουθώ να μην  έχω λάβει απάντηση στο ερώτημα μου, που αφορούσε την έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης  της Προεδρίας του Συμβουλίου και της ΕΕ,  προς ένα κράτος- μέλος τελόν υπό την στρατιωτικήν κατοχήν μιας  υπό ένταξιν χώρας . Εν προκειμένω, η Κύπρος  υπέστη μια βάναυση και προσβλητικότατη επίθεση από την Τουρκία. Η επίθεση που έγινε προ δεκαπενθημέρου  εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητη. Η θέση του κυρίου Βενιζέλου ότι ο κύριος Τσαβούσογλου «δεν είπε δια ζώσης ενώπιον του την επίμαχη φράση αλλά την ενέγραψε στο κείμενο που του παρέδωσε», μόνο θυμηδία προκαλεί. Απηύθυνα και εγγράφως το ίδιο  ερώτημα  προς τους κυρίου Μπαρόζο, Σιουλτς, Βαν Ρομπάυ, τους Προέδρους των πολιτικών ομάδων και τον αρμόδιο επίτροπο κύριο Φούλε.  Αναμένω τις απαντήσεις του. Είναι υποχρέωση μου να υπερασπίζομαι την Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάς και το Έθνος δεν είναι ο κύριος Βενιζέλος».
 
Ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου των Εξωτερικών προς υπεράσπιση του Τουρκόσπορου

Η Ελληνική Προεδρία χειρίστηκε με άκρως ικανοποιητικό τρόπο τις τουρκικές προκλήσεις έναντι της Κύπρου κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο στις 23 Ιουνίου, αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι οι κυβερνήσεις Αθηνών και Λευκωσίας ευρίσκονται σε συνεχή επαφή και στενή συνεργασία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, κατόπιν πρόσφατων δημοσιευμάτων στον κυπριακό και ελλαδικό Τύπο με αφορμή τοποθέτηση της Ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους, διευκρινίζει ότι κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Σύνδεσης “η Ελληνική Προεδρία και ειδικότερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος προήδρευσε της συνάντησης, χειρίστηκε με άκρως ικανοποιητικό τρόπο τις τουρκικές προκλήσεις έναντι της Κύπρου”.

Και το κερασάκι του αίσχους από τον Κασουλίδη

“Οι κυβερνήσεις Αθηνών-Λευκωσίας ευρίσκονται σε συνεχή επαφή και στενή συνεργασία τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών. Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβη κ. Μητσιάλη στη Λευκωσία έγινε πλήρης ανασκόπηση των κοινών προσπαθειών Ελλάδας και Κύπρου για την περαιτέρω προώθηση της εθνικής κυπριακής υπόθεσης. Αυτά είναι που μετρούν και αντανακλούν την τεράστια σημασία που αποδίδουμε στην αδελφική συνεργασία Αθηνών-Λευκωσίας την οποία και διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού”, καταλήγει.

Ρεσιτάλ προδοσίας από τους ναινέκους ανανιστές

Η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ που έκανε ρόμπα τον Βενιζέλο (δεν ήταν παρόν) μέσα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ενώπιον όμως του Σαμαρά, δέχθηκε σήμερα ένα τηλεφώνημα από τον Κύπριο ΥΠΕΞ, σύμφωνα με πληροφορίες του μπλογκ Ολύμπια.

Σε αυτό το τηλεφώνημα λοιπόν, της μετέφερε την αντίδραση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, με τον κ. Ι. Κασουλίδη να την επιπλήττει, επειδή προασπίστηκε την Κύπρο έναντι της Τουρκίας!

Οι ίδιες πηγές μας έλεγαν ότι το τηλέφωνο πήρε “φωτιά” καθώς η συνομιλία Κασουλίδη – Θεοχαρους ήταν ιδιαίτερα έντονη και από τις δυο πλευρές..

Ολως περιέργως πάντως, το θέμα δεν έχει πάρει διαστάσεις στην Ελλάδα, αν και αφορά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό εξωτερικών της χώρας, με βαρύτατες καταγγελίες.

Λύσσαξε ο Τουρκόσπορος!
Με απίστευτες καταγγελίες η Κύπρια ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού
Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Ελένη Θεοχάρους (απορούμε γιατί βρίσκεται ακόμα σε αυτό το κόμμα) απαντά σε πληροφορίες που θέλουν έξαλλο τον Έλληνα ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλο μαζί της, μετά τις ερωτήσεις μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφήνοντας άφωνο τον Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα, καταγγέλλει ότι ο Βενιζέλος ζητά την κεφαλήν της επί πίνακι! 

Όλα ξεκίνησαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την κα. Θεοχάρους να επιτίθεται στον ΥΠΕΞ Βενιζέλο και αφήνει άφωνο τον Σαμαρά μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!

Η ευρωβουλευτής ήγειρε ενώπιον του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το θέμα των τουρκικών προκλήσεων και την απαράδεκτη αδράνεια που επέδειξε η  ΕΕ και ειδικότερα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σήμερα η κ. Θεοχάρους απάντησε μέσω facebook καταγγέλλοντας ότι σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει, ο Βενιζέλος έξαλλος ζήτησε την καρατόμησή της! Μάλιστα αναφέρει  ότι “ούτε η χούντα των φασιστοειδών του 1967 δεν μου έκλεισε το στόμα”!
Εύγε Θεοχάρους!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις