"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Ιστορίες Χρηματοδότησης: Όταν η «Αριστερά» της Κύπρου Αγκάλιασε τον Ιμπεριαλισμό και τα Χρήματα του

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgyxXk-caVgjV8PSKJ_FBhT__GS9tvhSH69KlgOYginUPp5ubzF-KaftIs2FyQGeWIu47aOWjKygJ-jnW0coUeJLdhuwWaTSEKKphIziFyU-KmGPhpndYiPDHm4CKCjHvOK6B3roDZ3kH4/s1600/%25CE%25A0%25CE%2599%25CE%259D+3-12-2010+-+Copy.jpg Πολύ συχνά στην καθημερινότητα γινόμαστε δέκτες παραπόνων καλών λαϊκών ανθρώπων που προέρχονται από τις τάξεις τις αριστεράς για την κριτική που ασκούμε στην ηγεσία και τη νομανκλατούρα της. Φίλοι, συνάδελφοι, συμπολεμιστές, αγαπημένα πρόσωπα, συχνά πληγώνονται από την κριτική μας και θυμώνουν μαζί μας κυρίως για τους όρους ΔΗΣΑΚΕΛ και ψευδοαριστερά που χρησιμοποιούμε. Οι συμπολίτες μας οι οποίοι ανέτρεψαν το 2004 τους σχεδιασμούς της ηγεσίας του κόμματος της ψευδοαριστεράς αρνούνται να δεχθούν ότι η ηγεσία του ΑΚΕΛ, η νομενκλατούρα του και οι παραφυάδες
των έξω από το κόμμα ταυτίζονται με τις κατευθυντήριες γραμμές του ιμπεριαλισμού και του νεοφιλελευθερισμού. Μέσα από μία ιδεαλιστική προσέγγιση της πραγματικότητας πιστεύουν ότι η ηγεσία του κόμματος και η νομενκλατούρα του διαφέρουν από τους ανάλογους τους της «Δεξιάς».

Δυστυχώς η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Και μόνον όταν η αλήθεια της προδοτικής στάσης της ηγεσίας και της νομενκλατούρας της ψευδοαριστεράς γίνουν διαφανείς θα υπάρχει μία έστω ελπίδα ανασύστασης μίας υγιούς πατριωτικής αριστεράς στον τόπο μας.

Αγαπημένες συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι των κοινών αγώνων για το τόπο μας το παρόν αφιερώνεται σε σας αλλά και στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας που τα αίματα τους πότιζαν το χώμα της Λεύκας και του Ξερού όταν οι αποικιοκράτες τους έσπαζαν τα κεφάλια με τα ρόπαλα και τους πυροβολούσαν [1].

Με την εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας πολλοί πίστεψαν ότι θα άνοιγε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του τόπου. Η αριστερά δεν είχε ποτέ δοκιμαστεί ως οδηγός της εκτελεστικής εξουσίας του κράτους. Παρά τις προειδοποιήσεις και τις αναλύσεις κάποιων από εμάς [2] η συντριπτική πλειοψηφία των απλών λαϊκών ανθρώπων έβλεπαν στο πρόσωπο του Δημήτρη Χριστόφια έναν απλό, καλό, λαϊκό αριστερό που θα έφερνε μία επαναστατική αλλαγή στην άσκηση της πολιτικής.
Ο ιμπεριαλισμός δεν είχε βέβαια τέτοιες ψευδαισθήσεις. Αντιθέτως μέσα από τις σχέσεις συνεργασίας με το τοπικό κεφάλαιο αλλά και την ίδια την «αριστερά» γνώριζε καλύτερα.

Στις 29 Φεβρουαρίου 2008 λίγες μέρες μετά την εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια στην προεδρία ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο Ronald L. Schilcher  στέλλει ένα εμπιστευτικό τηλεγράφημα [3] με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Πόσο κομμουνιστής είναι ο Χριστόφιας;» στους ακόλουθους παραλήπτες:
Σύλλογο μελών της ΕΕ
Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα
Υπουργείο Εμπορίου στην Ουάσιγκτον
Υπουργείο Οικονομικών στην Ουάσιγτον
 
Μέσα στο τηλεγράφημα ο αμερικανός πρέσβης αναφέρει ότι:
«Σε συζητήσεις με επιχειρηματίες, τραπεζίτες και οικονομολόγους διάφορων πολιτικών προσανατολισμών, αλλά κυρίως δεξιά από το κέντρο όλοι συμφώνησαν ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας είναι κομμουνιστής μόνον κατ’ όνομα και ότι κατ’ ακρίβεια οι οικονομικές του θέσεις είναι πιο κοντά σε αυτές των βορειο Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών» [4].
 
Και συνεχίζει διασκορπίζοντας τις ψευδαισθήσεις:
«Πολλοί τονίζουν επίσης ότι το ίδιο το ΑΚΕΛ έχει σημαντικά επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία δε θα ήθελε να βλαφτούν και τα οποία συμπεριλαμβάνουν τον έλεγχο της μεγαλύτερης εκδοτικής εταιρείας (Printco), ένα μεγάλο καφεκοπτείο (Λαϊκό), μία οινοβιομηχανία (ΛΟΕΛ) και μία ομάδα ταξιδιωτικών γραφείων» [5].
 
Οι καλοπροάιρετοι γνήσιοι αριστεροί ανάμεσα μας διαβάζοντας τα πιο πάνω θα επαναστατήσουν χαρακτηρίζοντας τα ως κακοήθειες του Ιμπεριαλισμού και του Κεφαλαίου. Ο πρέσβης όμως απτόητος συνεχίζει αποκαλύπτοντας τις διασυνδέσεις της «αριστεράς» με την πρεσβεία του θαΝΑΤΟυ:
«Συναντηθήκαμε με τον Πάμπη Κυρίτση, βουλευτή του ΑΚΕΛ και γενικό γραμματέα της ΠΕΟ - την συνδικαλιστική οργάνωση του ΑΚΕΛ - για να πάρουμε τη δική του άποψη για το πώς θα υλοποιηθεί η πολιτική Χριστόφια».
 
Ο γενικός γραμματέας της ΠΕΟ λοιπόν έχει συναντήσεις με τον πρέσβη των ΗΠΑ. Κατά τα άλλα «ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός»...  Ο Πάμπης Κυρίτσης λοιπόν ανέλυσε στον πρέσβη την πολιτική του «κομμουνιστή» προέδρου και του κόμματος του στον ανθύπατο του ιμπεριαλισμού καταλήγοντας ότι:
«Πιστεύουμε στην Οικονομία της Αγοράς» [6].
 
Πόσον καταπληκτικές είναι οι αποκαλύψεις της διασύνδεσης του ΑΚΕΛ μέσω της ΠΕΟ με την πρεσβεία; Πόσο δομική είναι άραγε αυτή η σχέση ώστε ο γενικός γραμματέας της ΠΕΟ να πηγαίνει για να δώσει εξηγήσεις στον ανθύπατο της αυτοκρατορίας; Πόσον μας περιπαίζουν;

Βέβαια οι διασυνδέσεις της ΠΕΟ και του ΑΚΕΛ με τον ιμπεριαλισμό δε σταματούν στο επίπεδο των συναντήσεων και της ανταλλαγής «αμοιβαίων πληροφοριών». Οι «σύντροφοι» χρηματοδοτούνται για τις καλές τους υπηρεσίες και τη προώθηση της διζωνικής λύσης!

Όπως αναλύσαμε σε προηγούμενο μας άρθρο:
«Ο χρηματοδοτήσεις στην Κύπρο κινούνται ουσιαστικά υπό κάλυψη. Ο ουσιαστικός και κύριος όγκος των χρημάτων προέρχεται από δύο χώρες συμμάχους στο ΝΑΤΟ τις ΗΠΑ και τη Νορβηγία. Εδώ είναι σημαντικό να σημειώσουμε το παράδοξο της παρουσίας δύο συμμάχων της κατοχικής δύναμης ως παικτών που προωθούν τη «λύση».
Οι χρηματοδοτήσεις υλοποιούνται μέσω της USAID και κάτω από την ομπρέλα του ΟΗΕ και της UNDP, στην περίπτωση των χρημάτων από τις ΗΠΑ και κάτω από τις ομπρέλες των EEA grants και του οργανισμού PRIO, στην περίπτωση της Νορβηγίας. Και είναι πολλά τα λεφτά» [7]!
 
Η ΠΕΟ καθώς και άλλες οργανώσεις που συνδέονται με το ΑΚΕΛ βρίσκονται στο μισθολόγιο αυτών των χρηματοδοτήσεων.
Συγκεκριμένα το Ινστιτούτο Εργασίας Κύπρου της ΠΕΟ, η ΠΕΟ και η ανάλογη Τουρκοκυπριακή συντεχνία DEV-IS συμμετέχουν μαζί στο πρόγραμμα «Το μέλλον της χώρας μας μετρά: Οι κοινωνικοί παράγοντες έχουν το λόγο» το οποίο χρηματοδοτείται από τα EEA grants, με € 97,121 να προέρχονται από το πρόγραμμα.
Οι στόχοι του προγράμματος είναι αρκούντως διαφωτιστικοί:
«Αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται στις αδυναμίες των προηγούμενων γύρων διαπραγματεύσεων για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος: την αδυναμία κινητοποιήσεως των κοινωνικών παραγόντων.
[...]
Ο κύριος στόχος του αυτού του δικοινοτικού προγράματος είναι να ενθαρρύνει τη δημοκρατική συμμετοχή των κοινωνικών παραγόντων στη διαδικασία προσφέροντας τους το πεδίο για να παρέμβουν συλλογικά και με δομημένο τρόπο στις διαπραγματεύσεις μέσω της δημιουργίας ενός δικτύου το οποίο θα εμπλέκεται σε θεματικές συζητήσεις πάνω στην οικονομική και κοινωνική συνεργασία, η οποία θα οδηγεί σε θεματικά μνημόνια συναντίληψης. Το project υλοποιείται μέσω της συνεργασίας του Ινστιτούτου Εργασίας Κύπρου της ΠΕΟ, της ΠΕΟ και της ανάλογης Τουρκοκυπριακής συντεχνίας DEV-IS»[8].
 
Είναι εντελώς τυχαίο ότι όλοι πιο πάνω υποστηρίζουν την εφαρμογή της ρατσιστικής διζωνικής ως τελικής «λύσης» για το κυπριακό;
Το διοικητικό συμβούλιο του Ινστιτούτου Εργασίας Κύπρου το οποίο είναι και υπέυθυνο για το πρόγραμμα απότελείται από τα εξής μέλη:
Πρόεδρος: Πάμπης Κυρίτσης
Αντιπρόεδρος: Δρ. Ιωσήφ Ιωσήφ
Ταμίας: Χρίστος Τομπάζος
Γραμματέας: Λευτέρης Γεωργιάδης
Μέλη:  Άριστος Τσιάρτας            
           Δαμιανός Πιτυρής             
           Πιερής Πιερή [9]
 
Αναγνωρίζετε μέσα τους τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΑΚΕΛ και της κεντρικής του επιτροπής όπως ο Πάμπης Κυρίτσης και ο Χρίστος Τομπάζος;
Οι διασυνδέσεις της ηγεσίας και της νομενκλατούρας της αριστεράς δεν  σταματούν όμως εδώ. Σε άλλο πρόγραμμα με τίτλο «Αντιμετωπίζοντας την ομιλία, συμπεριφορά και εγκλήματα μίσους» το ινστιτούτο έρευνας "Προμηθέας" λαμβάνει από τα EEA grants € 101,339.
Στόχος του προγράμματος είναι να αντιμετωπιστεί η ομιλία/συμπεριφορά και εγκλήματα μίσους όπως αυτά διαμορφώθηκαν μέσα στον Κυπριακό πληθυσμό και ιστορία. Και ιδιαίτερα ενδιαφέρων είναι ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθεί:
«Για να απευθυνθούμε στο πρόβλημα στο νωρίτερο δυνατό στάδιο στοχεύουμε να χτίσουμε ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για εφήβους το οποίο θα περιλαμβάνει ως ενδιαφερόμενα μέρη τα ΜΜΕ, οργανώσεις νεολαίας, δασκάλους, bloggers, συμβούλους μειονοτήτων σε μία σειρά εκπαιδευτικών συναντήσεων. Οι δράσεις θα περιλαμβάνουν φιλμάκια, ραδιοφωνικό πρόγραμα, μία εκστρατεία διαφώτισης και ένα συνέδριο. Το project θα ευεργετήσει κυρίως τις κοινωνικές ομάδες που είναι θύματα αυτής της συμπεριφοράς διάκρισης όπως οι Τουρκοκύπριοι, οι Μετανάστες, οι ΛΟΑΤ. Το project στοχεύει νεαρούς εφήβους στοχεύοντας μακροχρόνια σε μία κοινωνία απαλλαγμένη από τη διάκριση λόγω φύλης, ερωτικού προσανατολισμού και εθνικής ταυτότητας» [10]
 
Είναι άραγε τυχαία η παντελής απουσία αναφοράς στους Ελληνοκύπριους και τις ομιλίες/συμπεριφορές και εγκλήματα μίσους που υπέστηκαν και υπόκεινται από τον ανθελληνισμό που διέπει την ηγεσία και τη νομενκλατούρα της αριστεράς; Με το πιο κάτω έγκλημα, ομιλία, συμπεριφορά μίσους γιατί άραγε δεν ασχολούνται;
Είναι άραγε εξίσου τυχαίο που μέλη του συμβουλίου και συνεργάτες του ινστιτούτου "Προμηθέας" είναι σεσημασμένοι υποστηρικτές της ρατσιστικής διζωνικής; Διαβάστε παρακαλώ τα ηχηρά ονόματα του Διοικητικού Συμβουλίου:
Yiannakis Kolokasidis President
Kostas Gouliamos
Vice-President
Kostakis Konstantinou
Secretary
Yiannos Katsourides
Director of the Research Institute PROMITHEAS
Fanis Christodoulou
Kostas Christodoulidis
Christos Christophides
Thomas Antoniou
Ninetta Kazantzi [11]
 
Διαβάστε τα ηχηρά ονόματα του επιστημονικού Συμβουλίου του ινστιτούτου:
Yiannakis Kolokasidis President
Kostas Gouliamos
Political Science, Vice-Rector for Research & External Relations of the European University Cyprus
Kostakis Konstantinou
Political Science and Journalism, Frederick University
Yiannos Katsourides
Political Science, Director of the Research Institute PROMITHEAS
Rolandos Katsaounis
History
Michalis Michael
Turkish Studies, University of Cyprus
Rita Panaoura
Mathematics Education, Frederick University
Nikos Moudouros
Turkish Studies
Andreas Panayiotou
Sociology, Frederick University
Alexis Alecou
Political Science and History
Sotiris Theocharidis
Philosophy, Frederick University[12]
 
Αναγνωρίζετε μέσα τους τα πρωτοκλασάτα στελέχη της αριστερόζ διζωνικής νομενκλατούρας; Τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΑΚΕΛ όπως τα μέλη της κεντρικής επιτροπής Γιαννάκης Κολοκασίδης, Χρίστος Χριστοφίδης, Νίκος Μούδουρος, Μιχάλης Μιχαήλ; Τα πρώην στελέχη της κυβέρνησης Χριστόφια όπως ο Χρίστος Χριστοφίδης; Τους συμβούλους του πρώην και νυν προέδρου όπως ο Νίκος Μούδουρος;

Όλοι αυτοί οι «αριστεροί» αστέρες βρίσκονται στο μισθολόγιο του ιμπεριαλισμού. Πόσον αριστερούς τους κάνει αυτό;

Πόσον αριστεροί είναι αυτοί οι οποίοι συναλλάσσονται κατ’ ευθείαν με τον ιμπεριαλισμό και τα χρήματα του για να προωθούν τους σχεδιασμούς του για μία «λύση» ρατσιστικού διζωνισμού στο νησί μας.

«Όπως βλέπετε ο ιμπεριαλισμός είναι κατά παρασάγγας πιο μπροστά από οποιονδήποτε πολιτικό σχηματισμό στο νησί μας. Μέσα από το παρασκήνιο κινεί τα νήματα προς την τελική ρατσιστική «λύση» στο νησί μας. Και ο πρέσβης στο εμπιστευτικό τηλεγράφημα μία δεκαετία πριν ομολογεί ξεδιάντροπα ποιοί είναι οι υποτακτικοί του:
«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με ένα μεγάλο αριθμό νεαρών ατόμων, εκπαιδευτών, ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων γύρω από τις συνήθειες και πολιτικές αντιλήψεις των νεαρών στην Κύπρο – ειδικά στην Ελληνοκυπριακή πλευρά – και αυτό που μπορεί να γίνει ώστε αυτή η γενιά να παραμείνει δεσμευμένη σε ένα αποδεκτό συμβιβασμό του Κυπριακού». 
 Η διζωνική νομενκλατούρα και η χρηματοδοτούμενη κουστωδία των αυλικών της πρεσβείας, καθώς και οι πολιτικές δυνάμεις του ΔΗΣΑΚΕΛισμού και οι παραφυάδες τους δεν έχουν δική τους φωνή»[13].
 
Απλά αντηχούν τη φωνή του αφέντη των...


Σόλων Αντάρτης ~ solon_antartis@yahoo.com
~~~~~~~~~~~~~~
 
Πηγές – Σημειώσεις
-----------------------
1. Διαβάστε την υποκριτική ομιλία του πρώην προέδρου και ηγέτη της «αριστεράς» Δημήτρη Χριστόφια με την ευκαιρία της πολιτιστικής εκδήλωσης Σολέας στο μεταλλείο της Σκουριώτισσας και συγκρίνετε τη στάση του με τη στάση των παππούδων και των γιαγιάδων μας.
Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στην πολιτιστική εκδήλωση Σολέας, στο Μεταλλείο της Σκουριώτισσας
31/07/2010
http://www.cyprus.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/0/bdde33ee232f3282c2257771002a222e?OpenDocument&print

2. Μακάρι να Ήταν Κομμουνιστής
Του Πέτρου Ευδόκα
http://cyprusindymedia.blogspot.com.cy/2008/12/blog-post.html

3. Αξίζει πραγματικά τον κόπο η ανάγνωση ολόκληρου του τηλεγραφήματος για να κατανοηθεί καλύτερα πόσο μπροστά είναι ο ιμπεριαλισμός στις αναλύσεις και τους σχεδιασμούς του από τους ιθαγενείς-αναλυτές. Το τηλεγράφημα βρίσκεται στη Wilileaks: https://wikileaks.org/cable/2008/02/08NICOSIA152.html

4. Μεταφρασθέν από:
«In conversations with businessmen, bankers, and economists of varying political affiliations, but mostly right-of-center, all agreed that newly-elected president Demetris Christofias is communist only in name, and actually  holds economic views closer to those of northern European social democrats.»
Από:
https://wikileaks.org/cable/2008/02/08NICOSIA152.html

5. Μεταφρασθέν από:
"Many also point out that AKEL itself has important business
interests that they would not want to harm, including control
over Cyprus' largest printing company (Printco), a major
coffee roaster (Laiko), winery (Loel,) and a group of travel
agencies."
Από:
https://wikileaks.org/cable/2008/02/08NICOSIA152.html

6. Μεταφρασθέν από:
"We met with Pambis Kyritsis, an AKEL MP and Secretary General of PEO, the AKEL-associated labor union, for his take on how Christofias' policies will be manifested. He affirmed that more money would be spent on "social justice,"
especially for pensioners below the poverty level (he estimated 60,000 persons are in this category). But he added that the current "mixed economy" would continue and that no additional companies would be considered for nationalization. He stressed that Christofias and his team realize that "we
can only spend more on social programs if the economy grows.
We believe in the market economy."
Από:
https://wikileaks.org/cable/2008/02/08NICOSIA152.html

7. Από το άρθρο:
Οι Πηγές Χρηματοδότησης της Διζωνικής Νομενκλατούρας
http://cyprus.indymedia.org/node/5016

8. Μεταφρασθέν απο:
«This project addresses a weakness of previous negotiations rounds for the solution of the Cyprus problem: the lack of mobilisation of social actors. Social actors are of strategic importance for the solution of the Cyprus problem, because their support to the process may generate wide acceptance and active participation. Social actors may also provide expertise, useful for the elaboration of essential provisions of the solution that are indispensable for the economic and social cohesion of the common future state and thus for the viability of the negotiated solution. The main objective of this bi-communal project is to encourage the democratic participation of social actors in the process by providing space to them to intervene collectively and in a structured manner in the course of the ongoing negotiations through a formation of network to be engaged in thematic discussions on economic and social cohesion leading to the adoption of thematic memoranda. The project is implemented by a partnership consisting of the Cyprus Labour Institute, PEO and DEV-IS.»
Από:
http://eeagrants.org/project-portal/project/CY03-0017
και εναλλακτική πηγή:
http://cyprus.indymedia.org/sites/default/files/peo_devis.pdf

9. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΙΝΕΚ-ΠΕΟ http://www.inek.org.cy/index.php/boardofdirections
και εναλλακτική πηγή:
http://cyprus.indymedia.org/sites/default/files/inek.pdf

10. Μεταφρασθέν από:
«The Cyprus population, composition and history have created the conditions for the development of hate speech/behaviour/crimes. The project aims to deal with manifestations of such behaviour from a historical and a contemporary perspective through a mixed-method which at the same time analyses the legal framework of such manifestations and proposes amendments and policy suggestions. In order to address the problem at the earliest stage possible, we aim to build an educational tool for adolescents involving key stakeholders such as the media, youth organisations, teachers, bloggers, advocates of minority groups in a series of training sessions. The dissemination of the project will include video spots, a radio show, an awareness campaign and a conference. The project will primarily benefit the social groups which are victims of this discriminatory behaviour, i.e. Turkish Cypriots, Immigrants, LGBT’s. The project targets young adolescents aiming in the long term, at a society free from discrimination on account of race, sexual orientation or ethnic origin.»

11. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ινστιτούτου «Προμηθέας»: http://www.inep.org.cy/index.php/en/poioi-eimaste/meli-dioikitikou-symvouliou/
και εναλλακτική πηγή:
http://cyprus.indymedia.org/sites/default/files/promitheas_board_of_directors.pdf

12. Τα μέλη του επιστημονικού συμβουλίου του ινστιτούτου «Προμηθέας»: http://www.inep.org.cy/index.php/en/poioi-eimaste/meli-epistimonikou-symvouliou/
και εναλλακτική πηγή:
http://cyprus.indymedia.org/sites/default/files/promitheas_scientific_board.pdf

13. Η Φωνή του Αφέντη των ~ Their Master’s Voice http://cyprus.indymedia.org/node/5013

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις