"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ποια Είναι η Προέλευση των Επιχειρημάτων της Διζωνικής Νομενκλατούρας;

Η πρόσφατη ομιλία του Νίκου Αναστασιάδη στο συμβούλιο αποδήμων ανέδειξε για ακόμη μία φορά τα επιχειρήματα που έχει στη φαρέτρα της η διζωνική νομενκλατούρα. Ο πρόεδρος, το ΔΗΣΑΚΕΛ, οι παραφυάδες των, οι χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ, οι χρηματοδοτούμενες «ομάδες πολιτών», τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης που υποστηρίζουν τη ρατσιστική διζωνική, οι συνδεόμενοι και χρηματοδοτούμενοι από τον ιμπεριαλισμό «προοδευτικοί» ακαδημαϊκοί πιπιλούν όλοι μαζί τα ίδια επιχειρήματα. Η ομιλία του Νίκου Αναστασιάδη στο πρόσφατο συμβούλιο αποδήμων συμπύκνωσε όλα αυτά τα επιχειρήματα σε μία και μόνον παράγραφο:


«Αυτό που επιδιώκει η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι η μετεξέλιξη» εξήγησε ο Κύπριος Πρόεδρος και διευκρίνισε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι μόνο η ελεύθερη περιοχή, την οποία ελέγχει η κυβέρνηση, αλλά είναι και κατεχόμενα. Ο αγώνας μας πρέπει να είναι μέσα από τη μετεξέλιξη, η απελευθέρωση, η επανένωση, η απαλλαγή από τον κατοχικό στρατό, η δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους που θα διασφαλίζει ανθρώπινα δικαιώματα όλων ανεξαίρετα των Κυπρίων»[1].

Τα επιχειρήματα του προέδρου είναι η πεμπουσία της επιχειρηματολογίας της διζωνικής νομεκλατούρας. Επαναλαμβάνονται διαρκώς και αδιαλείπτως από τους υποστηρικτές του διζωνικού ρατσισμού δίκην «αγίας γραφής». Η συνεχής επίκληση των συγκεκριμένων επιχειρημάτων σαν σπασμένο κασετόφωνο – για όσους πρόλαβαν τα κασετόφωνα – φανερώνει βέβαια και την αδυναμία της διζωνικής νομενκλατούρας να εξηγήσει και να παρουσιάσει λογικά πώς η διζωνική θα αποτελέσει τη «μετεξέλιξη» της κυπριακής δημοκρατίας, πώς ο ρατσισμός θα φέρει την επανένωση, πώς τα τουρκικά στρατεύματα θα φύγουν και πώς τέλος θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο κράτος που θα εξασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων την ίδια στιγμή που με κάθε δήλωση του κατοχικού ηγέτη – του οποίου την ειλικρίνεια εκτιμώ – όλα τα πιο πάνω καταρρέουν.

Η πραγματικότητα είναι ότι κανένα από τα πιο πάνω δεν αποτελεί ουσιαστικό επιχείρημα. Όλα είναι στη σφαίρα της συνθηματολογίας, του συναισθηματισμού, του λαϊκισμού και του ευσεβοποθισμού. Είναι πάντως τα μοναδικά επιχειρήματα της διζωνικής νομενκλατούρας.

Αξίζει πραγματικά να εντοπίσουμε την πηγή αυτής της επιχειρηματολογίας και αυτούς που πρώτοι σχεδίασαν και προώθησαν αυτόν τον πολιτικό λόγο ως συνειδητή επιλογή εξαπάτησης των Ελληνοκυπρίων στην πορεία προς τη λύση.
Το 2006 δύο χρόνια μετά το δημοψήφισμα η αυτοκρατορία φανέρωσε ξεκάθαρα τα σχέδια της. Μέσα από την ετήσια έκθεση εξόδων της USAID η αμερικανική εξωτερική πολιτική κατέγραψε τις πραγματικές της προθέσεις για την επαναφορά του σχεδίου Αννάν ως την κάλλιστη και μοναδική βάση για μια μόνιμη λύση. Από την έκθεση διαβάζουμε σε μετάφραση του γράφοντος:

"Η διεθνής κοινότητα και ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επαναβεβαιώσει τη θέση τους ότι το σχέδιο Ανάν παραμένει η κάλλιστη και μοναδική βάση για μια μόνιμη λύση και έχουν ενθαρρύνει τις δύο πλευρές να εμπλακούν σε ένα δημιουργικό διάλογο για να πείσουν το Γενικό Γραμματέα να επαναρχίσει τις συνομιλίες βασισμένες στην επιθυμία για λύση και από τις δύο πλευρές"[2].

Την ίδια χρονική στιγμή ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Λευκωσία Ronald L. Schilcher  στέλνει ένα διαβαθμισμένο τηλεγράφημα με τους ακόλουθους παραλήπτες:
Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ
Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα
Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα
Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο
Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βιέννη
Αποστολή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ
Πρεσβεία των ΗΠΑ στην ΕΕ
 
Ο τίτλος του τηλεγραφήματος είναι αρκούντως αποκαλυπτικός των προθέσεων του ιμπεριαλισμού και της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ:
«Περνώντας το μήνυμα μας στους Ελληνοκύπριους χωρίς να αλλάζουμε την πολιτική μας» [3]

Το τηλεγράφημα είναι ένα μνημείο σχεδιασμού και εφαρμογής της εξωτερικής πολιτικής της αυτοκρατορίας. Είναι επίσης ένα μνημείο ιμπεριαλιστικής υποκρισίας. Σε αυτό παρουσιάζονται για ακόμη μία φορά οι κεντρικοί σχεδιασμοί του ιμπεριαλισμού στην Κύπρο – ήτοι η επαναφορά του σχεδίου Αννάν ως της βάσης για τη «λύση» - και οι μεθοδεύσεις με τις οποίες αυτοί θα περάσουν από τους «ανυπότακτους» Ελληνοκύπριους ιθαγενείς της Κύπρου. Οι εμβόλιμες συντακτικές παρεμβάσεις δικές μας.

Ο πρέσβης αναλύει στην εισαγωγή του τις βασικές θέσεις και κατευθυντήριες γραμμές:
« Η πολιτική μας στην Κύπρο είναι η σωστή, αλλά χρειάζεται να στρεβλώσουμε το πολιτικό διπλωματικό μας μήνυμα με τρόπο που να φτάσει τα ανοικτά αυτιά και μυαλά και στις δύο πλευρές του νησιού. Περνώντας το μήνυμα ορθά απαιτεί τον προσεκτικό χειρισμό των πλέον συναισθηματικών θεμάτων. Για παράδειγμα οι πλέον συναισθηματικά φορτισμένες φράσεις στο κυπριακό λεξιλόγιο είναι αναμφίβολα, «το σχέδιο Αννάν» και οποιαδήποτε από τις φράσεις με τις οποίες επιχειρούμε να το παρουσιάσουμε διαφορετικά, περιλαμβάνοντας τις «εξαιρετικά ισορροπημένο», «δίκαιο», και «βάση εργασίας».

Προσέξετε παρακαλώ την υποκρισία και τη μεθόδευση του πρέσβη. Το θέμα δεν είναι η απόρριψη του σχεδίου Αννάν αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτό θα επανέλθει χωρίς οι ιθαγενείς να το πάρουμε χαμπάρι. Στην ίδια περίληψη ο πρέσβης είναι ακόμη πιο ξεδιάντροπα ωμός:
«Όπου είναι δυνατό χρειάζεται να παρουσιάζουμε τις θέσεις μας για την πολιτική μας ως θέσεις προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω και να εργαζόμαστε με οξύδέρκεια ώστε να αποφεύγουμε στο ελάχιστο αναφορές στο σχέδιο Αννάν με το όνομα του»

Το σχέδιο ζει αλλά οι ιμπεριαλιστές και οι ακόλουθοι τους δεν θα το ονομάζουν. Και ο πρέσβης συνεχίζει εξυφαίνοντας τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται ο ιμπεριαλισμός:
«Άλλες θετικές λεκτικές επιλογές τις οποίες επιβάλλεται να χρησιμοποιούμε στην επιδίωξη της πολιτικής μας ατζέντας περιλαμβάνουν την απάμβλυνση της θέσης για «τερματισμό της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων» (λέξεις στις οποίες οι Ελληνοκύπριοι αντιστέκονται και τις οποίες βλέπουν σαν ευφημισμό για μια «επερχόμενη αναγνώριση» της «ΤΔΒΚ») με τη χρήση των όρων «αναπτύσσοντας τις οικονομικές ευκαιρίες για τους Τουρκοκύπριους οι οποίες θα βοηθήσουν την επανένωση των δύο κοινοτήτων σε μία διζωνική, δικοινοτική, ομοσπονδία» (πολύ πιο δύσκολο να επιχειρηματολογήσεις εναντίον)».

Τα λόγια του πρέσβη δεν αφήνουν καμία απολύτως αμφιβολία ακόμη και τον πιο δύσπιστο αναγνώστη για τον στόχο και τη μέθοδο. Η στρέβλωση των λέξεων και των νοημάτων δεν είναι μια ακόμη θεωρία συνωμοσίας. Είναι τα ίδια τα λόγια του.

Ο εκπρόσωπος της αυτοκρατορίας δε μένει βέβαια στην περίληψη. Στη συνέχεια αναπτύσσει με το νι και με το σίγμα τι πρέπει «να λέμε στους Ελληνοκύπριους» και τι πρέπει «να αποφεύγουμε να λέμε στους Ελληνοκύπριους».

«Αυτά που δουλεύουν»

Παραθέτουμε πιο κάτω τα συνθήματα που σύμφωνα με τον αμρικανό πρέσβη «δουλεύουν» για να προωθείται ο σχεδιασμός της αυτοκρατορίας. Θα παραθέσουμε μόνον τους τίτλους. Συνιστούμε όμως να διαβάσετε πιο κάτω ολόκληρο το τηλεγράφημα με την ανάλυση του. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να κατανοήσουμε ως λαός το μέγεθος αλλά και τη λεπτομέρεια των σχεδιασμών του ιμπεριαλισμού.

«Τα πιο κάτω είναι ορισμένα συνθήματα (sound bites) τα οποία και παρουσιάζουν την πολιτική μας και ταιριάζουν με τα Ελληνοκυπριακά ΜΜΕ:

«Διζωνική, δικοινοτική ομόσπονδη λύση που να υποστηρίζεται από την πλειοψηφία και στις δύο πλευρές»
«Πολιτική της επανένωσης (όχι της διχοτόμησης)»
«Λύση βασισμένη σε δημοκρατικές αρχές. Αποδοχή του «Όχι» των Ελληνοκυπρίων»
«Ανάγκη να κινηθούμε προς τα εμπρός»
«Είναι στα χέρια των Κυπρίων να λύσουν το πρόβλημα»
«Εργασία για ένα συμβιβασμό που θα οφελέσει όλους»
Είναι άραγε τυχαία η ομοιότητα του μηνύματος του προέδρου και της διζωνικής νομενκλατούρας με τους σχεδιασμούς της αυτοκρατορίας; Μήπως είναι μία διαβολική σύμπτωση η ταύτιση τον όρων, των λέξεων και των εννοιών που χρησιμοποιούνται σήμερα στο δημόσιο λόγο από τους εραστές του διζωνικού ρατσισμού με τα όσα έγραφε ως κατευθυντήριες γραμμές ο πρέσβης των ΗΠΑ εννέα χρόνια πριν;
Προσωπικά δεν έχω καμία πλέον αμφιβολία για την προέλευση των επιχειρημάτων του ΔΗΣΑΚΕλισμού, της χρηματοδοτούμενης διζωνικής διανόησης και των επιφανών διζωνιστών. Ούτε και για τη μεθοδολογία τους.

Απλά αντηχούν τη φωνή του αφέντη των.

Σόλων Αντάρτης ~ solon_antartis@yahoo.com
~~~~~~~~~~~~~


Πηγές-Σημειώσεις
---------------------

1. «Ουδείς επιθυμεί τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας» διαβεβαιώνει ο Αναστασιάδης

2. Μεταφρασθέν από:
"The international community, especially the United States, has reiterated its position that the Annan Plan remains the best and only basis for a permanent solution and has encouraged the two sides to engage in a productive dialogue to convince the Secretary General to resume negotiations based on the will for a solution on both sides."
Από:
USAID Cyprus FY 2006, Complete Report

3. Ολόκληρο το τηλεγράφημα του πρέσβη των ΗΠΑ βρίσκεται στα έγγραφα που έχουν διαρρεύσει στο Wikileaks έδώ:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις