"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Απέρριψε την ACTA το ευρωκοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε οριστικά σήμερα την Εμπορική Συμφωνία Καταπολέμησης της Παραποίησης (ACTA), αποκλείοντας έτσι κάθε πιθανότητα να επικυρώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτήν την αμφιλεγόμενη διεθνή συνθήκη, που, όπως υποστηρίζουν οι πολέμιοί της, απειλεί τις ατομικές ελευθερίες, ιδίως των χρηστών του Διαδικτύου.

Οι ευρωβουλευτές απέρριψαν τη συνθήκη με 478 ψήφους κατά, 39 υπέρ και 165 αποχές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμούσε να υπογραφεί αυτή η συνθήκη, για να προστατευθούν τα οικονομικά συμφέροντα των εταιρειών, τα προϊόντα των οποίων κυκλοφορούν πειρατικά ή κατεβάζονται μέσω του Διαδικτύου.
Η ACTA υπεγράφη τον Ιανουάριο από 22 από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επίσης από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα, την Ελβετία, το Μεξικό και το Μαρόκο.
Τα τελευταία τρία χρόνια, χιλιάδες άνθρωποι είχαν κινητοποιηθεί για να μην «περάσει» η συνθήκη, διαδηλώνοντας σε πολλές πόλεις όλου του κόσμου.
Ένα ψήφισμα κατά της ACTA συγκέντρωσε 2,8 εκατομμύρια υπογραφές.
Τις τελευταίες εβδομάδες, όλες οι κοινοβουλευτικές επιτροπές που ρωτήθηκαν για το θέμα τάχθηκαν κατά της συνθήκης.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, την Τρίτη, μόνο ένα μικρό μέρος των ευρωβουλευτών της συντηρητικής παράταξης υπερασπίστηκε την ACTA.

Πηγή:  http://www.sigmalive.com/news/scitech/504007

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην Ελληνοκύπρια ευρωβουλευτή Δρ. Ελένη Θεοχάρους για την καταψήφηση της στο παράλογο αυτό νομοσχέδιο αλλά και στην εκπληκτική προσπάθεια της για το όλο θέμα!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις