"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Εμπρηστές έκαψαν τον Ακάμα, λένε και οι εμπειρογνώμονες

Και επίσημη πλέον η θέση των εμπειρογνωμόνων ότι οι προχθεσινές πυρκαγιές στον Ακάμα αποτελούν έργο εμπρηστών. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών Ανδρέα Χρίστου, στη Χερσόνησο του Ακάμα βρίσκονται από την Τετάρτη το πρωί άνδρες της Αστυνομίας και άνδρες του Τμήματος Δασών, οι οποίοι προχώρησαν σε χαρτογράφηση της περιοχής.


Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών Ανδρέας Χρίστου, «τα τεκμήρια που ανευρέθηκαν στο σημείο από το οποίο ξεκίνησαν οι πυρκαγιές, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τέθηκαν κακόβουλα», προσθέτοντας ότι οι έρευνες στην περιοχή δεν έχουν ολοκληρωθεί.
«Όπως φάνηκε από τις εκτιμήσεις, στην πρώτη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή του Νέου Χωριού στον Ακάμα, κάηκαν λιγότερα των δύο τετραγωνικών χιλιομέτρων γης από ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί, ενώ στη δεύτερη πυρκαγιά στην περιοχή της Λάρας, διαπιστώθηκε ότι έχουν καεί 26 και όχι 50 εκτάρια γης, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί», ανέφερε ο κ. Χρίστου.
Από τις δύο πυρκαγιές κάηκαν εκτάρια με άγρια βλάστηση, μέρος του κρατικού δάσους, και ιδιωτικές καλλιέργειες.
Εξάλλου, σε ανακοίνωση της, η ΕΔΕΚ,  καλεί τις αρμόδιες Αρχές να διερευνήσουν πλήρως και αποτελεσματικά τα αίτια των καταστροφικών πυρκαγιών στη Χερσόνησο του Ακάμα και να παρουσιάσουν ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων όσους ενέχονται. Το κόμμα κάνει λόγο για εγκληματικές πυρκαγιές που εκ πρώτης όψεως οφείλονται σε εμπρησμούς και καλεί τους κατοίκους της περιοχής του Ακάμα να επαγρυπνούν για την προστασία του δάσους της χερσονήσου που αποτελεί μοναδική περιοχή φυσικού κάλλους.

Πηγή:   http://www.sigmalive.com/news/local/504205


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις