"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Το γάλα είναι χρήσιμο … για φωτογραφίες

Milky PinUp (13)The milk is usefulfor photos: Σύγχρονες Κλεοπάτρες που πλένονται με γάλα, μία Σοφία Λόρεν λίγο πιο…λευκή, ένα ναυτάκι λίγο διαφορετικό από τα άλλα, μία Μέριλιν Μονρόε που ξαφνιάζεται από τον αέρα κάτω από το πάλλευκο φόρεμά της, είναι οι πρωταγωνίστριες του φωτογραφικού πρότζεκτ του Πολωνού φωτογράφου Γιάροσλαβ Βισζορκίβιτς «Milky PinUp»

 
Το κοινό ανάμεσα στις ηρωίδες  του είναι ότι τα «ρούχα» τους είναι φτιαγμένα εξολοκλήρου  από γάλα. Ο καλλιτέχνης που συνηθίζει  να «ντύνει» μ’ αυτόν τον τρόπο τα μοντέλα του, ετοιμάζει το νέο  ημερολόγιο του 2014 όπου ο κάθε μήνας, θα σερβίρεται με μπόλικο γάλα.

Εμπνευσμένος από καλλιτέχνες  όπως ο Περουβιανός Αλμπέρτο Βάργκαςγνωστός για τα pin-upκορίτσια του, αλλά και Αμερικανούς καλλιτέχνες  της δεκαετίας του 1950, ο Πολωνός  φωτογράφος δεν στηρίζεται στα εφέ, αλλά στην υπομονή και στα πολλά λίτρα γάλα.

Όπως εξηγεί ο ίδιος για να κατορθώσει να ολοκληρώσει ένα έργο, χρειάζονται τουλάχιστον 200 λήψεις, καθώς το μοντέλο «λούζεται» ξανά και ξανά με γάλα.
«Χρησιμοποιούμε ειδικό φωτισμό και  κανονικές φωτογραφικές μηχανές. Δεν  υπάρχει τίποτα το μαγικό πίσω από αυτό», αναφέρει ο Βισζορκίβιτς, ο οποίος είναι ειδικός στις λήψεις με υγρό, όπως το νερό.
Αναλυτικότερα, το μοντέλο φορά μόνο το εσώρουχό της, ενώ ο βοηθός του  φωτογράφου της ρίχνει γάλα σε διάφορα  σημεία του σώματός της και  ο Βισζορκίβιτς, απαθανατίζει καρέ-καρέ τις κινήσεις του υγρού. Στη συνέχεια η κάθε λήψη ενώνεται χάρη στο Photoshop καταλήγοντας σε μία  μόνο εικόνα, η οποία δίνει την  ψευδαίσθηση ότι η φωτογραφιζόμενη  φορά ένα φόρεμα από γάλα.

«Είναι κουραστική δουλειά, αλλά αξίζει», τονίζει ο καλλιτέχνης, ο οποίος ζει στη Βρετανία και έχει ιδρύσει το Aurum Light Studio. Οι ασυνήθιστες λήψεις του τον  έχουν κατατάξει στους πιο  ιδιαίτερους φωτογράφους του  κόσμου, ενώ έχει βραβευθεί και  πραγματοποιεί ταξίδια ανά τον  κόσμο όπου εξηγεί σε επίδοξους καλλιτέχνες την τεχνική του.

Τις προσεχείς ημέρες πρόκειται  να παραβρεθεί στην Αυστραλία όπου θα μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις  του, ενώ ήδη όποιος ενδιαφέρεται να θαυμάζει τα έργα του στη γαλήνη της οικίας του μπορεί να παραγγείλει  το ημερολόγιο, «Milky PinUp», του επόμενους έτους στην ιστοσελίδα του aurumlight.com.
Aλιευθέν από το edw hellas
Milky PinUp (3)
The milk is useful ... for photos (2)

Όλη η αλήθεια για το ΓΑΛΑ:
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πειστεί ότι πρέπει να πίνουν γάλα γιατί είναι η «τέλεια τροφή», προκειμένου να είναι υγιείς.

Η ανθρωπότητα έχει μετατρέψει τις αγελάδες σε ένα μοντέρνο εργοστάσιο, μία αέναη μηχανή γάλακτος. Πριν από 3.000 χρόνια, μία αγελάδα μπορούσε να δώσει 90 κιλά γάλα σε ένα χρόνο. Σήμερα, κατά μέσο όρο μία αγελάδα δίνει 6.750 κιλά, δηλαδή 75 φορές περισσότερο!

Το γάλα είναι μία πολύ ευαίσθητη ουσία που συσχετίζεται με σχεδόν κάθε αδένα και όργανο της αγελάδας. Αυτό είναι αποτέλεσμα της κανονικής λειτουργίας του ζώου με σκοπό να δημιουργήσει ζωή. Τα σημαντικότερα στοιχεία του οργανισμού του πρέπει να συσχετίζονται με την παραγωγή γάλακτος, έτσι ώστε τα νεογέννητα δαμάλια να κάνουν μια καλή αρχή.

Σήμερα πίνουμε μη φυσικό γάλα, προερχόμενο από εκτρεφόμενες αγελάδες, γενετικά μεταλλαγμένες με τεχνιτή γονιμοποίηση. Κάθε γουλιά γάλα περιέχει ισχυρές αυξητικές ορμόνες όπως οι IGF I και IGF II, λίπη και χοληστερίνη, άλλες 59 ενεργές ορμόνες, αλλεργιογόνα, ζιζανιοκτόνα, μικροβιοκτόνα, διοξίνη, αίμα, νεκρά λευκά αιμοσφαίρια, πάνω από 52 ισχυρά αντιβιοτικά, βακτήρια και ιούς.

Ο Dr. Κωνσταντίνος Μουρούτης έγραψε το βιβλίο «Όλη η αλήθεια για το γάλα», ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Για να παρουσιάσει δηλαδή «την άλλη πλευρά του θέματος», παραθέτοντας τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι και σήμερα, σχετικά με το ρόλο που παίζει το γάλα και τον πιθανό κίνδυνο ανάπτυξης συγκεκριμένων ασθενειών από την κατανάλωσή του. Όλες τις πληροφορίες που περιέχονται στο βιβλίο, προέρχονται από αξιόπιστες, επιστημονικές και δημοσιογραφικές πηγές.

Εσείς πίνετε γάλα; Απ ότι φαίνεται σχεδόν όλος ο κόσμος πίνει. Στο κάτω-κάτω «όλοι γνωρίζουν» ότι, πρέπει να πίνουν γάλα για είναι υγιείς, να παίρνουν ασβέστιο, έτσι δεν είναι; Χμ !  Όχι απαραίτηταΗ μόνη περίοδος στη ζωή μας κατά την οποία πρέπει να τρεφόμαστε με γάλα, είναι όταν είμαστε μωρά και, μόνο με μητρικό γάλα.  Δεν είμαστε φτιαγμένοι για να πίνουμε γάλα από άλλα ζώα.

Αν ακούγεται συγκλονιστικό, είναι επειδή πολύ λίγοι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να πουν την αλήθεια για τα γαλακτοκομικά προϊόντα και ακόμη λιγότεροι να την ακούσουν. Στην πραγματικότητα, επικρίνοντας το γάλα, ειδικά στην Αμερική είναι σαν να επιτίθεσαι στη μητρότητα, τη μηλόπιτα, ή το μπέιζμπολ. Με βάση την έρευνα και την ιατρική εμπειρία των, Dr. Peter Dingle,  Dr Mark Hyman και Dr. Kevin Woodford, και Gabriela Segura, τα στοιχεία για τις παρενέργειες στην ανθρώπινη υγεία από την κατανάλωση γαλακτοκομικών, είναι συγκλονιστικά.
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα – συμπεριλαμβανομένων όλων των παραγώγων γάλακτος, το γάλα, το τυρί, τυρί, το γιαούρτι, το κεφίρ, το παγωτό, κ.λπ. – έχουν σχέση με όλα τα είδη των ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, των αυτοάνοσων νοσημάτων, του καρκίνου, των αλλεργιών, του άσθματος, των παθήσεων του πεπτικού συστήματος, των προβλημάτων του θυρεοειδούς, των νευρολογικών ασθενειών, κλπ. Ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Αυτό φυσικά, έρχεται σε αντίθεση με τις ανανεωμένες συμβουλές του Αμερικάνικου Υπουργείου Γεωργίας (USDA), το οποίο συνιστά να πίνουμε 3 ποτήρια γάλα την ημέρα. Τι το κακό μ’ αυτό; Καταρχήν, πρόκειται για μία σύσταση η οποία δεν βασίζεται αυστηρά στην επιστήμη. Επίσης, κάποιοι από τους «ειδικούς» οι οποίοι συνέβαλαν στη δημιουργία της διατροφικής πυραμίδας εργάζονται για την βιομηχανία γάλακτος, πράγμα που σημαίνει ότι, δεν είναι και η πιο αμερόληπτη ομάδα ανθρώπων…

Ας δούμε τα στοιχεία πιο αναλυτικά. Τα στοιχεία για τις αρνητικές επιπτώσεις των γαλακτοκομικών προϊόντων στην υγεία του ανθρώπου, εδώ και μερικές δεκαετίες, αυξάνονται σταθερά. Γάλα, το Ναρκωτικό Δηλητήριο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις