"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Μέθοδος EFT (Τεχνικές απελευθέρωσης των συναισθημάτων)

http://www.afotopoulos.gr/images/stories/eft4.jpgΠερίληψη: Είμαστε ενέργεια, το σώμα μας είναι ένα ενεργειακό σύστημα, αν η ενέργεια διακοπεί, είναι όπως όταν κόβουμε το χέρι μας ή κάποιο άλλο μέλος του σώματός μας, καθώς υπάρχει πρόβλημα αφού πρέπει να γίνει επικόλληση και να συνεχίσουμε κανονικά τη ζωή μας.  Την διάσπαση του ενεργειακού συστήματος, την προκαλούν οι αναμνήσεις των τραυματικών εμπειριών τις οποίες έχουμε βιώσει στο παρελθόν, η
διάσπαση αυτή προκαλεί τα αρνητικά  συναισθήματα και τις συναισθηματικές εκρήξεις που βιώνουμε. Η πραγματική αιτία των ασθενειών και των συμπτωμάτων που νιώθουμε είναι η διάσπαση του ενεργειακού μας συστήματος, που αποκαθίσταται με το EFT. Βέβαια με το EFTαποκαθίσταται η ροή της ενέργειας, αν όμως δεν αλλάξουμε τις πεποιθήσεις και συνεχίζουμε να μεταφράζουμε με αρνητικό τρόπο τα  γεγονότα τις ζωής μας, τότε πάλι μπλοκάρεται και διακόπτεται η ροή της ενέργειας, γι’ αυτό το λόγο με το CDπου υπάρχει στα βιβλία μου επαναπρογραμματίζουμε το υποσυνείδητο μας και κατά συνέπεια αλλάζουμε τον τρόπο που μεταφράζουμε τα γεγονότα που συμβαίνουν. Για να είμαστε όμως σε πλήρη υγεία και ευεξία, χρειάζεται να επανασυνδεθούμε με την Πηγή μας, αγαπώντας και συγχωρώντας τον εαυτό μας, τους πάντες και τα πάντα, καθώς και συμμετάσχουμε στα μυστήρια της εκκλησίας μας. Είμαστε πνεύματα γεμάτα φως και μόνο όταν επανασυνδεθούμε με την Πηγή μας, λαμβάνουμε άπειρη έμπνευση, καθοδήγηση,  δύναμη και αγάπη για να πετάξουμε σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Στο αναλυτικό κείμενο σας παρέχω όλες τις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε τα αρνητικά συναισθήματα, καθώς και να αλλάξετε την ψυχολογική αντιστροφή, τον αυτοκαταστροφικό αυτό προγραμματισμό που έχετε από ηλικία των  0 έως 6 ετών.  Μπορούμε λοιπόν να απενεργοποιήσουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα, μπορούμε να πετάξουμε από υγεία και χαρά, σας παρέχω όλα τα εργαλεία, είμαι πάντα δίπλα σας
 
Ανάλυση Μεθόδου EFT

Οι τεχνικές απελευθέρωσης συναισθημάτων EFT (emotional freedom techniques) απελευθερώνει την μπλοκαρισμένη ενέργεια. Το μπλοκάρισμα της ενέργειας γίνεται με την επανάληψη ενός συναισθήματος ή με τη συγκέντρωση της προσοχής μας σε ένα σημείο που μας προκαλεί πόνο. Τότε γίνεται μπλοκάρισμα της ροής της ενέργειας σε έναν συγκεκριμένο ενεργειακό μεσημβρινό (υπάρχουν 14 ενεργειακοί μεσημβρινοί). Εφαρμόζοντας το EFT, που μερικά χτυπήματα στα ενεργειακά σημεία, διαλύονται τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα και αποκαθίσταται η ροή της ενέργειας.

Ο άνθρωπος είναι ενέργεια. Όταν με τις αρνητικές πεποιθήσεις του ερμηνεύει αρνητικά ένα ερέθισμα, τότε διασπά, μπλοκάρει το ενεργειακό πεδίο του, δημιουργώντας ξέσπασμα αρνητικών συναισθημάτων, καθώς και προβλήματα υγείας στα όργανα που τροφοδοτούνται με ενέργεια από τον μεσημβρινό που έγινε το μπλοκάρισμα.

Ο εφευρέτης του EFT στην Αμερική, Gary Craig, εφάρμοσε τις τεχνικές αυτές σε έναν βετεράνο του πολέμου του Βιετνάμ, τον Rich, στον οποίο εξουδετέρωσε σε μία ώρα τις αρνητικές αντιδράσεις και τα συναισθήματα που του προξενούσαν οι μνήμες του πολέμου, ενώ η κλασική ψυχολογία και η ψυχιατρική δεν είχαν καταφέρει πολλές δεκαετίες.

Ο εφευρέτης του EFT στην Αμερική Gary Craig λέγει: «Οι αναμνήσεις των τραυματικών εμπειριών είναι αυτές που προκαλούν διάσπαση του ενεργειακού συστήματος, η οποία με τη σειρά της προκαλεί τα ανεπιθύμητα συναισθήματα και τις συναισθηματικές εκρήξεις. Η πραγματική αιτία των ασθενειών και των συμπτωμάτων που νιώθουμε είναι η διάσπαση του ενεργειακού μας συστήματος, η οποία αποκαθίσταται με το EFT. Το κλειδί του EFT είναι ότι η αιτία όλων των αρνητικών μας συναισθημάτων είναι η διάσπαση, η διάρρηξη του ενεργειακού μας συστήματος».

Το EFT θεραπεύει σε πολλά περιστατικά το πρόβλημα του ύπνου και της κατάθλιψης, καθώς και χρόνιους πόνους. Στην αρχή κάνουμε τη διαδικασία απελευθέρωσης όπου κάνουμε μασάζ στο σημείο πάνω από το δεξί στήθος (σε βάθος επτά πόντους από το στέρνο και σε ύψος επτά πόντους κάτω από το λαιμό) λέγοντας: «παρόλο που έχω αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα (πόνο, φόβο, αϋπνία, ονομάζω το πρόβλημα και συγκεντρώνω τη συνείδησή μου σ’ αυτό), αγαπώ, εκτιμώ, σέβομαι τον εαυτό μου». Στη συνέχεια κάνουμε μασάζ στο σημείο πάνω από το αριστερό στήθος λέγοντας: «αποδέχομαι, επιθυμώ, αξίζω να απαλλαγώ από το πρόβλημα».

Χτυπώντας τα σημεία επτά φορές με τον δείκτη και το μεγάλο δάκτυλο (αν δεν μπορούμε να χτυπήσουμε, κάνουμε μαλάξεις), συγχρόνως εστιάζουμε τον νου μας στο σημείο του σώματος που έχουμε το πρόβλημα ή στο συναίσθημα ή στη φοβία που μας απασχολεί. Τα σημεία αυτά είναι ενεργειακά κέντρα που ξεκινούν οι βασικοί ενεργειακοί μεσημβρινοί, τα έχουν ανακαλύψει και τα χρησιμοποιούν στον βελονισμό οι Κινέζοι εδώ και χιλιάδες χρόνια και είναι τα εξής:
  • Στην αρχή των φρυδιών (B2) είναι το σημείο που αρχίζει ο μεσημβρινός της ουροδόχου κύστης.
  • Στην άκρη των ματιών, εκεί που τελειώνει το μάτι στη δεξιά και αριστερή πλευρά του μετώπου (GB1), είναι το σημείο που αρχίζει ο μεσημβρινός της χολής.
  • Στο μάγουλο ακριβώς κάτω από το μάτι (ST2), είναι το σημείο που αρχίζει ο μεσημβρινός του στομάχου
  • Κάτω από τη μύτη (GV26), είναι το σημείο που αρχίζει ο μεσημβρινός Governor (κυβερνήτης).
  • Στο πιγούνι, ακριβώς κάτω από τα χείλη (CV24), είναι το σημείο που αρχίζει ο κεντρικός μεσημβρινός.
  • Κάτω από τη μασχάλη στο ύψος του στήθους (SP21) είναι το σημείο που αρχίζει ο μεσημβρινός της σπλήνας.
  • Κάτω από την κλείδα, στο σημείο που η κλείδα ενώνεται με το στέρνο (K27), είναι το σημείο που τελειώνει ο μεσημβρινός του νεφρού.
  • Δίπλα στην παλάμη (το σημείο που κάνουμε τα κτυπήματα καράτε) εκεί καταλήγει ο μεσημβρινός του λεπτού εντέρου (SI 4, 3).
  • Μέθοδος EFT
    (Τεχνικές απελευθέρωσης συναισθημάτων)
Με το συνδυασμό των χτυπημάτων του EFT και της επικέντρωσης της σκέψης μας στα αρνητικά αποτελέσματα (φόβος, θυμός, κατάθλιψη, έξαλλη αντίδραση, έντονο στρες με έκκριση κορτιζόλης, αδρεναλίνης που καταστρέφουν τον οργανισμό μας), που μας προκαλεί ένα ερέθισμα, τα απενεργοποιεί και τα σταματά.

EFT για ψυχολογική μας αντιστροφή ή για σαμποτάζ του εαυτού μας στην πρόοδό μας

 

Η ψυχολογική μας αντιστροφή είναι η αντίστασή μας στη βελτίωση, στην απελευθέρωση από τα αρνητικά μας συναισθήματα και τις πεποιθήσεις, όπως το κάπνισμα, το υπερβολικό βάρος και όλα τα σωματικά και ψυχικά προβλήματα. Είναι ένα σαμποτάζ που δημιουργούμε στον εαυτό μας. Δεν τον αφήνουμε να ξεπεράσει ένα πρόβλημα. Ενώ το συνειδητό μας θέλει, το υποσυνείδητο για διάφορους λόγους που δεν τους γνωρίζουμε αρνείται να συνεργαστεί.

Όπως λέει και ο Gary Graig εφευρέτης του EFT: «Η ψυχολογική αντιστροφή είναι η κύρια αιτία που δεν μπορούμε να κόψουμε το κάπνισμα, το αλκοόλ ή να αδυνατίσουμε. Είναι ένα σαμποτάζ που προκαλούμε στον εαυτό μας, τον σαμποτάρουμε στο να απαλλαγεί από τα βαρίδια που τον εμποδίζουν να “πετάξει”». Το ψυχολογικό σαμποτάζ που δημιουργούμε στον εαυτό μας μπορεί να σταματήσει με το set up που γίνεται στην αρχή του EFT ως εξής
:
  •      Τρίβοντας το ενεργειακό σημείο πάνω από το δεξί στήθος ή χτυπώντας το σημείο του καράτε στο χέρι μας και λέμε δυνατά τρεις φορές: «Παρόλο που φοβάμαι και θυμώνω, ή έχω αυτό το πρόβλημα ή την κακή συνήθεια, αποδέχομαι απόλυτα και βαθιά τον εαυτό μου».
  •      Τρίβοντας το ενεργειακό σημείο πάνω από το αριστερό στήθος, ή χτυπώντας το σημείο του καράτε στο χέρι μας, λέμε δυνατά τρεις φορές: «Παρόλο που έως τώρα φοβόμουν και θύμωνα, τώρα επιλέγω να απαλλαγώ από τον θυμό και την ενοχή».
 Κάνουμε μαλάξεις  λοιπόν στο σημείο πάνω από το στήθος (ST 16), λέγοντας παρ’ όλο ότι υποσυνείδητα νοιώθω φόβο απόρριψης και υποσυνείδητα ήθελα να είμαι άρρωστος και δυστυχισμένος για να έλκω την προσοχή των δικών μου που νομίζω ότι με απέρριψαν, από σήμερα επιλέγω ν’ αγαπώ, να εκτιμώ, να αποδέχομαι πλήρως τον εαυτό μου και να επικεντρώνω την συνείδησή μου στην αγάπη, στο φως, το Χριστό. Είμαι φως, είμαι μια ψυχή γεμάτη φως, γεμάτη αγάπη, ο φόβος απόρριψης που από παρανόηση του υποσυνειδήτου του υποσυνειδήτου μου, βίωσα μικρός, σκέπασε την ψυχή μου, την απομόνωσε από την Πηγή μου κι έτσι ξεκομμένος βίωνα μέχρι σήμερα, φόβο, θλίψη, θυμό, ανασφάλεια, ενοχές. Από σήμερα που συνειδητοποίησα ότι όλα τα προβλήματά μου οφείλονται στο φόβο απόρριψης που βίωσα από παρανόηση του υποσυνειδήτου μου βιώνω το φόβο απόρριψης για να απαλλαγώ.

Κάνουμε 7-10 κτυπήματα ή μαλάξεις  σε όλα τα σημεία που δείχνουμε στο παρακάτω γράφημα, τρείς έως πέντε γύρους επικεντρώνοντας την συνείδηση μας στο φόβο απόρριψης ή σε οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα θέλουμε να απενεργοποιήσουμε.

Και στη συνέχεια  κάνουμε πάλι μαλάξεις στο στήθος (ST 16), λέγοντας παρ’ όλο ότι υποσυνείδητα νοιώθω φόβο απόρριψης και υποσυνείδητα ήθελα να είμαι άρρωστος και δυστυχισμένος για να έλκω την προσοχή των δικών μου, που νόμιζα ότι με απέρριψαν, από σήμερα επιλέγω ν’ αγαπώ, να εκτιμώ, να αποδέχομαι πλήρως τον εαυτό μου και να επικεντρώνω την συνείδησή μου στην αγάπη, στο φως, το Χριστό. Και συνεχίζουμε τα κτυπήματα βιώνοντας το φόβο απόρριψης ή το πρόβλημα που έχουμε.

Με τα χτυπήματα ή την τριβή σε συγκεκριμένα ενεργειακά κέντρα δημιουργείται πιεζοηλεκτρισμός, δηλαδή παράγονται ηλεκτρομαγνητικά κύματα, τα οποία εξαπλώνονται σ’ όλο το νευρικό μας σύστημα και στον εγκέφαλο. Ο συνδυασμός των χτυπημάτων και της επικέντρωσης της σκέψης μας στα αρνητικά αποτελέσματα (φόβος, θυμός, κατάθλιψη, έξαλλη αντίδραση, έντονο στρες με έκκριση κορτιζόλης, αδρεναλίνης που καταστρέφουν τον οργανισμό μας), που μας προκαλεί ένα ερέθισμα, τα απενεργοποιεί και τα σταματά.

Αυτό συμβαίνει διότι, όπως ανακάλυψαν κορυφαίοι επιστήμονες που ασχολούνται με τη λειτουργία του εγκεφάλου, μεταξύ των οποίων ο νομπελίστας Eric Kandel, με τα χτυπήματα και την επικέντρωση της σκέψης μας στο πρόβλημα στέλνονται ηλεκτρομαγνητικά κύματα στην αμυγδαλή (βρίσκεται στον μεταιχμιακό εγκέφαλο) και απενεργοποιούν τον συναγερμό (φόβος, κατάθλιψη, έντονο στρες) που θα είχαμε από το συγκεκριμένο ερέθισμα.

Με την επανάληψη ορισμένων σειρών EFT, τα νευρωνικά δίκτυα που είχαν χτιστεί στον εγκέφαλό μας και μας δημιουργούσαν τα αρνητικά συναισθήματα, ατονούν και εξαφανίζονται, με αποτέλεσμα να μην νιώθουμε ποτέ αρνητικά συναισθήματα με το συγκεκριμένο ερέθισμα (π.χ. φόβο αν βλέπουμε αστυνομικό) που μας προξενεί τα αρνητικά συναισθήματα. Με τον επαναπρογραμματισμό που κάνετε με το cdυπάρχει στα βιβλία μου επαναπρογραμματίζετε το υποσυνείδητό σας και πετάτε υγεία και χαρά.

Το πώς θα απελευθερώσουμε πληρέστερα  τα αρνητικά συναισθήματα, πως θα επαναπρογραμματίσουμε τον εγκέφαλο μας και πως θα γεμίσουμε αγάπη, θα το βρείτε στα βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα» και στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως», επίσης παρακολουθήστε την εκπομπή μου κάθε Σάββατο πρωί  στις 10 στο kontra channel  ή kontrachannel.grkontrachannel.gr.   Στην ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr  θα βρείτε όλες  τις εκπομπές  μου, καθώς και πάρα πολλά άρθρα για το πώς αυτοθεραπευτείτε από όλες τις ασθένειες και θα αλλάξετε τη ζωή σας, μπορείτε επίσης  να έρχεστε και στα δωρεάν σεμινάρια μου κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 5, Ναυαρίνου 9 και Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας, μετρό Πανεπιστήμιο όπου εκεί θα βιώσετε την αγάπη, θα αντιληφθείτε βιωματικά την απελευθέρωση των αρνητικών συναισθημάτων, την απελευθέρωση από το εγώ και θα συνειδητοποιήσετε την πραγματική, πνευματική, απείρων δυνατοτήτων διάσταση σας. Είμαι πάντα στη διάθεση σας, για να απαλλαγούμε όλοι από τα αρνητικά συναισθήματα και την καταδυνάστευση του εγώ μας και να εισέλθουμε όλοι στην νέα διάσταση των απείρων δυνατοτήτων που είμαστε προορισμένοι.

Είμαι πάντα δίπλα σας, στο πλευρό σας, σε κάθε αγώνα  με βάση του το φως, την  αγάπη, την εργασία, την ταπεινοφροσύνη, την προσφορά χωρίς όρους.

Με άπειρη χωρίς όρους αγάπη
Αλέξης Φωτόπουλος
Συγγραφέας Spiritual Healer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις