"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Απαντήσεις για εκροές χρημάτων από Κύπρο ζητά Ολλανδός Ευρωβουλευτής

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRc1_NUZ-B15e4tW2aFoYnXH5dqOD2q9zsfq0_eKNt2OYVWzbzdzQΕρώτηση, με αίτημα γραπτής απάντησης, προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με την οποία ζητεί να μάθει γιατί σταμάτησαν οι έρευνες της επιτροπής που διερευνούσε τις εκροές χρημάτων από την Κύπρο, πριν
την έγκριση του δημοσιονομικού σχεδίου διάσωσης, υπέβαλε χθες ο Ολλανδός ευρωβουλευτής των "Μη Εγγεγραμμένων" Αγιουκε Ζιτζλιστα.

Στην ερώτησή του, ο Ολλανδός ευρωβουλευτής, μέλος των επιτροπών πολιτικών ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου και της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με το Παλαιστινιακό Συμβούλιο, υπενθυμίζει ότι στις 2 Απριλίου 2013, η κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας επιτροπής επιφορτισμένης με τη διερεύνηση των εκροών χρημάτων από τη χώρα πριν από την έγκριση των δημοσιονομικών σχεδίων διάσωσης.

Στην συνέχεια, επικαλούμενος δημοσιεύματα ολλανδικών και βελγικών εφημερίδων, αναφέρει ότι ενώ η επιτροπή είχε ζητήσει τα δεδομένα που κάλυπταν τις συναλλαγές για όλο το περασμένο έτος, οι πληροφορίες που δόθηκαν καλύπτουν μόνο δεκαπέντε μέρες, με αποτέλεσμα η επιτροπή να αναγκασθεί να αναστείλει την έρευνα της.

Ισχυρίζεται ακόμα ότι δύο τουλάχιστον τραπεζίτες εξαφάνισαν αποδεικτικά στοιχεία από τα ηλεκτρονικά τους αρχεία, που αφορούσαν τραπεζικές καταχρήσεις και την αγορά ελληνικών ομολόγων. Ερωτά, τέλος, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αν γνωρίζει αυτά τα γεγονότα, αν θεωρεί ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ξεπλήρωσε δεόντως την εποπτική της δραστηριότητα και τις υποχρεώσεις της ως μέλος του ευρωσυστήματος και αν προτίθεται να λάβει κάποια μέτρα και ποιά.

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις