"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

O “Μικρόκοσμος” σχετίζεται με την λέξη “Κόσμος”

http://www.edwhellas.gr/wp-content/uploads/2014/05/nanotexnology.jpgΗ ονομασία “Μικρόκοσμος” σχετίζεται ετυμολογικά με την λέξη “Κόσμος”. Είναι μία παρατηρησιακή άποψη του Σύμπαντος.

Οι επιστημονικές ανακαλύψεις που έγιναν στο τέλος του αιώνα, που πέρασε γύρω απ’ το άτομο, άνοιξαν
πραγματικά καινούριους ορίζοντες στην εξερεύνηση της ύλης και του κόσμου, προκάλεσαν επανάσταση στις μέχρι τότε επικρατούσες αντιλήψεις για την ύλη και επιβεβαίωσαν τις υποθέσεις πως η ύλη δεν είναι κάτι το πάντα δεδομένο, το στατικό, αλλά πως διαρκώς μεταβάλλεται, άρα μεταβάλλεται και ο κόσμος που αποτελείται απ’ αυτή και μαζί κι ο άνθρωπος.

Μικρόκοσμος ονομάστηκε λοιπόν όλος εκείνος ο κόσμος που διακρίνεται με την προσεκτική μελέτη του ατόμου και που μπορεί να συγκριθεί με τον Μακρόκοσμο στην πολυπλοκότητα της σύνθεσης και της λειτουργίας του.

Πρώτο βήμα για την ανακάλυψη του Μικρόκοσμου ήταν η διάσπαση του ατόμου, που το αποτέλεσμά της ήταν να επιβεβαιωθούν οι υποθέσεις μερικών επιστημόνων για το ότι αυτό αποτελείται από απειροελάχιστα σωματίδια που με τη σειρά τους είναι σύνθεση άλλων σωματιδίων.

Έτσι λοιπόν βρέθηκε ότι το άτομο διαιρείται σε αντίθετα ηλεκτρισμένα σώματα, τα ηλεκτρόνια, που εκπέμπουν και ηλεκτρική ενέργεια. Απ’ τους Κιουρί απομονώθηκε άλλο συστατικό της ύλης, το ράδιο, επίσης με ηλεκτρικές ιδιότητες.

Ο Ratherford έκανε πρώτος την υπόθεση πως κάθε άτομο αποτελείται από έναν πυρήνα, γύρω από τον οποίο (όπως οι πλανήτες γύρω από τον ήλιο) στρέφονται τα ηλεκτρόνια, που η μάζα τους είναι αρκετές φορές πιο μικρή απ’ αυτήν του πυρήνα.

Και άλλα συστατικά ανακαλύφθηκαν κατά τη διάσπαση του ατόμου και του πυρήνα του. Το πρώτιο, ένα ουδέτερο (επειδή δεν είναι ηλεκτρισμένο) σώμα, το μεσόνιο κλπ.

Με την ανακάλυψη των ραδιενεργών στοιχείων, άρχισε να αναπτύσσεται η θεωρία για τη μετατροπή της ύλης σε ενέργεια και το αντίθετο.

mikrokosmos
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις