"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΒΑ "ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ"; Τουρκική φρεγάτα απείλησε με εμβολισμό το νορβηγικό ερευνητικό εντός κυπριακής ΑΟΖ

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRbc-Ta1PaubWl5KjMZky-Q8r9_7nNanyJkEdPZMMz8uaUKHe4_:www.i-live.gr/wp-content/uploads/2011/01/th-tourkiki-fregata-evoia.jpgΤουρκική φρεγάτα λίγο έλειψε να εμβολίσει το νορβηγικό σεισμογραφικό πλοίο «Princess» που διεξήγαγε έρευνες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, υποστηρίζοντας πώς μπήκε σε «θαλάσσια περιοχή τουρκικής αρμοδιότητας». Πρόκειται για μία πρόκληση άνευ
προηγουμένου από την Άγκυρα και είναι πλέον σαφές πως επιδιώκει να προκαλέσει «θερμό επεισόδιο» είτε στην Κύπρο είτε στο Αιγαίο αξιώνοντας μέρος των ενεργειακών κοιτασμάτων.

Το σεισμογραφικό σκάφος «Princess» με νορβηγική σημαία ενώ διεξήγαγε τρισδιάστατες έρευνες στο «οικόπεδο 9» της Κυπριακής ΑΟΖ, όπως ισχυρίζεται το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, «καταδιώχθηκε» από την τουρκική φρεγάτα «Giresun» (φωτό).

Την παρενόχληση επιβεβαιώνουν και πηγές από την Κύπρο και μάλιστα έχουν γίνει και οι απαραίτητες ενέργειες καταγγελίας της τουρκικής πρόκλησης εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, καθώς η ενέργεια της φρεγάτας της Άγκυρας ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη και λίγο έλειψε να προκαλέσει ακόμη και εμβολισμό του νορβηγικού πλοίου.

Η Τουρκία ισχυρίσθηκε πώς το "Princess" βρίσκεται σε ύδατα «τουρκικής αρμοδιότητας», ενώ το νορβηγικό σκάφος έκανε έρευνες στο «οικόπεδο 9» της Κυπριακής ΑΟΖ. Το συγκεκριμένο οικόπεδο βρίσκεται πάνω από το «οικόπεδο 12».

Η φρεγάτα «Giresun» βρίσκεται στην περιοχή συνοδεύοντας το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας «Barbaros», που μαζί με ακόμη δύο συνοδευτικά πλοία, όπως έχει ανακοινώσει με NAVTEX η Άγκυρα θα κάνει έρευνες δυτικά της Κύπρου και μάλιστα σε περιοχές εντός των οικοπέδων 4, 5 και 6. Οι έρευνες αυτές θα διαρκέσουν έως και τις 13 Μαίου.

Η φρεγάτα «Giresun» έγινε γνωστή και αυτή από το πρόσφατο πέρασμα της από το Σούνιο, παραβιάζοντας τα εθνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Κέας και Μακρονήσου.

Μετά και από την πρωτοφανή αυτή πρόκληση στην Κύπρο, η Τουρκία φαίνεται πώς επιδιώκει κρίση στην περιοχή τόσο εν’ όψει των εξελίξεων στο Κυπριακό, αλλά κυρίως λόγω των εξελίξεων στα ενεργειακά ζητήματα στην ανατολική Μεσόγειο.

Η πρόκληση της Τουρκίας έγινε λίγο μετά την γνωστοποίηση από πλευράς Κύπρου για κοινή στρατιωτική άσκηση με το Ισραήλ και προσγείωση αεροσκαφών της IAF στην αεροπορική βάση της Πάφου «Ανδρέας Παπανδρέου».

Φαίνεται πώς η Άγκυρα είναι πλέον στη… γωνία με τη στήριξη που παρέχουν στην Κύπρο Ισραήλ και Ρωσία (υπάρχει απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για χρήση της βάσης Πάφου από ρωσικά αεροσκάφη και του λιμανιού της Λεμεσού από ρωσικά πλοία) και προσπαθεί να αντιδράσει φτάνοντας στα όρια ενός «θερμού επεισοδίου».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις