"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

"ΤΣΟΥΖΕΙ" ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΚΟΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΙΣΡΑΗΛ-ΚΥΠΡΟΥ CHP: «Επίδειξη δύναμης με στόχο την Τουρκία»

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS1BNE-6Gl5mflnFzm1NLuODf__walFKD5Aa4rK6-rhQoIiNcNS:nationalpride.files.wordpress.com/2013/08/greece-cyprus-israel-1.jpg%3Fw%3D600%26h%3D359Άμεσες αντιδράσεις προκάλεσε στην Τουρκία η χθεσινή είδηση-αποκάλυψη για την κοινή στρατιωτική άσκηση Κύπρου-Ισραήλ που θα πραγματοποιηθεί στις 13-14 Φεβρουαρίου και στην οποία όπως αποκλειστικά
ενημέρωσε εχθές το defencenet.gr θα αποκαλυφθεί για πρώτη φορά το σύστημα αεράμυνας BUK-M1, την κατοχή του οποίου κρατούσε μυστική η κυπριακή κυβέρνηση μέχρι χθες!
Ο αντιπρόεδρος του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Φαρούκ Λόλογλου κάλεσε σήμερα την τουρκική κυβέρνηση να αντιδράσει, κάνοντας λόγο για "επίδειξη δύναμης η οποία έχει στόχο την Τουρκία".
Σε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία επέκρινε την εξωτερική πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος του CHP είπε ότι «η Ελληνοκυπριακή διοίκηση και το Ισραήλ κάνουν μια κοινή στρατιωτική άσκηση η οποία καταπατεί τα δικαιώματα τόσο των Τουρκοκυπρίων όσο και της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο».
Ο Φαρούκ Λόλογλου είπε ότι «δεν είναι μια άσκηση την οποία μπορεί κανείς να υποτιμήσει. Είναι μια επίδειξη δύναμης η οποία έχει στόχο την Τουρκία».
Προφανώς ο κ. Λόλογλου κάνει έμμεση αναφορά στο σύστημα BUK-M1, καθώς πλέον αφενός προκύπτει ένας νέος αποτρεπτικός παράγων της ελληνοκυπριακής άμυνας και αφετέρου θα πρόκειται για στρατιωτική άσκηση με μεγάλη εκπαιδευτική αξία, καθώς οι Ισραηλινοί θα αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία απέναντι στο συγκεκριμένο όπλο. Κάτι που σαφώς ενοχλεί τους Τούρκους.
«Ακόμη δεν έχουμε ακούσει τίποτα από το στόμα της κυβέρνησης του ΑΚΡ γι αυτό το θέμα. Το σημαντικό εδώ είναι η τόλμη και η δύναμη που αισθάνονται σε σημείο που να διοργανώνουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις. Ίσως να αξιολογούν ότι δεν θα έχουν πολύ μεγάλη αντίδραση από την Τουρκία.
Και επίσης αυτό είναι δείγμα ότι η πολιτική που ακολουθεί το ΑΚΡ στην Ανατολική Μεσόγειο στο θέμα της Κύπρου, του Ισραήλ, του φυσικού αερίου και των φυσικών πόρων δεν είναι πολιτική», είπε ο Φαρούκ Λόλογλου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις