"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Η Μεγαλόνησος οδεύει προς διάλυση του στρατού της - Στους 15 μήνες η τελική μείωση της θητείας στην Εθνική Φρουρά... με υποδείξεις τις Τρόικας

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTBfRz2ZvT1wYgffvQsO12BasUZ0SqD1dGhpsLixQlcrV3WwnNh:www.blog.gr/content/data/multimedia/images/KOINWNIA/fantaroi20.jpgΣε δύο δόσεις θα πραγματοποιηθεί η μείωση της στρατιωτικής θητείας από το κυπριακό Υπουργείο Άμυνας. Εάν τελικά εγκριθεί η πρόταση που ετοιμάστηκε από το ΓΕΕΦ και το ΥΠΑΜ, αρχικά η θητεία θα είναι 18 μήνες και ακολούθως θα μειωθεί στους 15 μήνες.


Στη σχετική μελέτη αναφέρεται η μεταβατική περίοδος που πρέπει να παρέλθει προκειμένου αφενός να επιτευχθεί η μείωση στους 18 και στη συνέχεια στους 15 μήνες.

Σημειώνεται ότι «κλείδωσε» κατόπιν συνεννόησης των Υπουργείων Άμυνας και Παιδείας το χρονικό διάστημα της στρατιωτικής θητείας.

Αν και υπήρχαν σκέψεις για 14μηνη θητεία, τελικά κρίθηκε ορθότερο να καθοριστεί στους 15 μήνες, καθώς συμφωνήθηκε να γίνουν και οι απαιτούμενες ρυθμίσεις από τα κρατικά πανεπιστήμια, προκειμένου να αρχίζουν τα μαθήματα τον Οκτώβριο και όχι τον Σεπτέμβριο που ισχύει σήμερα, για να συμβαδίζει με τον χρόνο απόλυσης των εθνοφρουρών.

Δηλαδή, όταν θα υπηρετούν 15μηνη θητεία θα απολύονται τον Οκτώβριο και απευθείας θα συνεχίζουν τις σπουδές τους.

Για την προσπάθεια μείωσης της στρατιωτικής θητείας και τη μελέτη που ετοιμάστηκε, ενημερώθηκαν χθες τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας από τον αρμόδιο Υπουργό, καθώς και από τους επιτελείς του ΓΕΕΦ.

Η ενημέρωση των βουλευτών έγινε σε γενικές γραμμές καθώς κρίθηκε σκόπιμο πως εις βάθος ενημέρωση θα γίνει μετά την παρουσίαση του θέματος στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως αναφέρθηκε στους βουλευτές, η αναδιοργάνωση θα γίνει σε τρεις φάσεις, ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση για να επέλθει η μείωση της θητείας είναι η υλοποίηση της πρώτης φάσης.

Η πρώτη φάση αφορά στη διάλυση κάποιων μονάδων και ενίσχυση υφιστάμενων με αύξηση του ποσοστού στελέχωσης, με ταυτόχρονη πρόσληψη συμβασιούχων οπλιτών. Εάν δεν υλοποιηθούν οι δύο αυτές προϋποθέσεις, δεν μπορεί να γίνει μείωση της θητείας.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν με την πλήρη ενημέρωση που θα τύχουν από το Υπουργείο, ωστόσο κατά τη χθεσινή παρουσίαση εξέφρασαν ορισμένες επιφυλάξεις αναφορικά με το κόστος που θα απαιτηθεί για πρόσληψη συμβασιούχων οπλιτών.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της επιτροπής Άμυνας, Γιώργος Βαρνάβα, ανέφερε ότι η οποιαδήποτε κίνηση και απόφαση για μείωση κατ' ουδένα τρόπο δεν πρέπει να επηρεάσει το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, «για να μπορέσει να υλοποιηθεί σταδιακά η μείωση απαιτεί πρώτα την αναδιοργάνωση της ΕΦ, η οποία χρειάζεται κόστος, μεγάλες αλλαγές και αρκετός χρόνος. Κανείς δεν είναι εναντίον της μείωσης, αλλά πρέπει να διασφαλίζεται το αξιόμαχο και η επιχειρησιακή ικανότητα».

«Θα παραμείνει αξιόμαχη η Ε.Φ.» Απ’ την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου επανέλαβε ότι ο πρωταρχικός στόχος του Υπουργείου ήταν η αναδιοργάνωση της ΕΦ και μέσα από αυτήν να φανεί αν είναι εφικτή η μείωση.
«Είναι παράλληλοι οι δρόμοι της υλοποίησης της αναδιοργάνωσης και της μείωσης», τόνισε ο κ. Φωτίου, ο οποίος παράλληλα διαβεβαίωσε ότι δεν θα επηρεαστεί το αξιόμαχο της ΕΦ.

Ο Υπουργός εξέφρασε επίσης την άποψη πως το ιδανικό είναι η θητεία να φτάσει τους 15 μήνες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, στην ερχόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου (αναμένεται να γίνει αύριο) θα ενημερώσει εκτενώς το Σώμα για την πρόταση που έγινε σε συνεργασία με το ΓΕΕΦ για αναδιοργάνωση και για μείωση της θητείας. 

(Πηγή: philenews.com)

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις