"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Γιατί η κυβέρνηση Αναστασιάδη αντάμειψε τον Π. Δημητριάδη;

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTaxQs5EbqnAlkgNm2oM92v2AuM7c1cOUGWs4FPmI1I0YCBApdA8g:www.kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201304/128923/images/det_AnastasisdesDemitriades.jpg Οι ένοχοι της οικονομικής καταστροφής θα πληρώσουν, τελικά; Η πλειοψηφία των πολιτών αμφιβάλλει. Τώρα έχει ακόμα ένα λόγο: Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη αντάμειψε τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Πανίκο Δημητριάδη, με
ποσό πέραν των 300.000 ευρώ, για να υποβάλει την παραίτησή του και να αποχωρήσει στα ακαδημαϊκά καθήκοντά του.

Από μιας σκοπιάς, η απόφαση της Κυβέρνησης είναι ορθή, αφού και ο Πρόεδρος κατ’ επανάληψιν επισήμανε με οργή την αδυναμία συνεννόησης και συνεργασίας μαζί του. Από την άλλη, όμως, η παραίτηση του Διοικητή της ΚΤΚ, ενώ θα έπρεπε να τερματίσει μια μακρά περίοδο αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων με την Κυβέρνηση, προκάλεσε πολιτική και κοινωνική ανάφλεξη, και αιτιολογημένα. Φαίνεται πως ο Διοικητής τέθηκε προ του διλήμματος: Είτε να διωχθεί ποινικά είτε να αποχωρήσει.
Ο Γεν. Εισαγγελέας δήλωσε πως, σταθμίζοντας όλα τα στοιχεία και την αστυνομική έκθεση σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση πλαστογραφίας συμβολαίων της Alvarez & Marsal (που αποκάλυψε η «Σ»), αποφάσισε να μην προχωρήσει σε ποινική δίωξη του Π. Δημητριάδη. Αντ’ αυτού, η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος αποφάσισαν να τον ανταμείψουν επειδή καταδέχτηκε, επιτέλους, να υποβάλει παραίτηση. Ευθύς αμέσως γεννώνται πλήθος ερωτημάτων.

Στις 18/9/2013, σε συνέντευξή του στο «Μέγα», ο Ν. Αναστασιάδης κατηγόρησε τον Διοικητή για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του. Του διαμήνυσε πως η υπομονή και η ανοχή του έναντί του εξαντλούνταν επειδή δεν μπορούσε πλέον να παρακολουθεί την αδράνεια, την έλλειψη επάρκειας, που μόνο ζημιά προκαλούν στον τόπο. Υπέδειξε έντονα πως δεν θα ανεχθεί η οικονομία της Κύπρου να εξαρτάται από τα καπρίτσια του οποιουδήποτε, εννοώντας βεβαίως τον Π. Δημητριάδη.
Ο Ν. Αναστασιάδης αποκάλυψε τότε ότι εξέταζε το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο ώστε, στο πλαίσιο της νομιμότητας, να ζητήσει την απομάκρυνση του Π. Δημητριάδη. Δεν προσέφυγε αλλά στο μεταξύ σοβαρότατες κατηγορίες διατυπώθηκαν κατά του Διοικητή από όλο το πολιτικό και κομματικό φάσμα. Για την παραπληροφόρηση της Βουλής για τους όρους εντολής της Alvarez & Marsal. Για την εκβιαστική έγκριση 1,8 δισεκ. στην παραπαίουσα Λαϊκή. Για τα 11,3 δισεκ. που φορτώθηκαν στους πολίτες.

Για τη γνωστή δήλωσή του (26/3/2013) ότι κρατούσαν τη Λαϊκή στον αναπνευστήρα για να την παραδώσουν ημιθανή στην επόμενη κυβέρνηση. Στις 15/4/2013, ο Πρόεδρος, με επιστολή του στον Πρόεδρο της ΕΚΤ, Ντράγκι, κατηγόρησε τον Π. Δημητριάδη γιατί δεν ακύρωσε την παροχή βοήθειας στη Λαϊκή από τον ELA. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις τον κατήγγειλαν, επίσης, για τη μονόπλευρη έρευνα σε βάρος της Τράπεζας Κύπρου, ενώ η Λαϊκή ήταν η αφερέγγυα. Η Βουλή επιχείρησε να εκδώσει ψήφισμα εναντίον του, αλλά στο τέλος έκανε πίσω για πολιτικούς λόγους.


Με αυτά και πολλά άλλα συνάγεται πως ο Π. Δημητριάδης ευθύνεται τα μέγιστα για την καταβαράθρωση της οικονομίας και την εξουθένωση του τραπεζικού συστήματος. Θα ανέμενε κανείς πως ο Ν. Αναστασιάδης θα απαιτούσε, το λιγότερο, μιαν απολογία από τον Διοικητή. Αντ’ αυτής, ο Πρόεδρος τον ευχαρίστησε δημόσια για τη συνεισφορά του! Και τον αντάμειψε, για όσα δεινά προκάλεσε στην οικονομία, με έμβασμα 300.000 και πλέον ευρώ σε τράπεζα του Λονδίνου.

Η Κυβέρνηση παρανόμησε, αφού παραβίασε τους κανονισμούς στη διακίνηση κεφαλαίων. Ο Ν. Αναστασιάδης, που ωρυόταν κατά του Π. Δημητριάδη, καλείται τώρα να δώσει πολλές εξηγήσεις για την εξόφθαλμη συναλλαγή, που προκαλεί ήδη σεισμικές και οργίλες αντιδράσεις μεταξύ των πολιτών, που δεινοπαθούν εξαιτίας και της ολέθριας ανεπάρκειας του Διοικητή. Ο Πρόεδρος εξαγόρασε τον μπελά αλλ’ έπληξε θανάσιμα το περί δικαίου αίσθημα τού λαού.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις