"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Μ.Κλίντον σε Κύπρο: "Βγάλτε το φυσικό άεριο άφοβα"...

Υπέρ της άμεσης αξιοποίησης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πιθανώς πετρελαίου από την Κύπρο, τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον (και μέτοχος της Noble Energy...), σε διάλεξη που έδωσε το απόγευμα, με θέμα την παγκόσμια οικονομική κρίση, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Πρακτικά έστειλε "σήμα" από τις ΗΠΑ - μια που εκτός από πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ο ίδιος, η σύζυγός του είναι υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ - ότι έχουν την εγγύηση της υπερδύναμης για να προχωρήσουν σε εξορύξεις.

Αναφερόμενος γενικότερα στην οικονομική κρίση, ο κ. Κλίντον είπε ότι ο ίδιος θα έλεγε στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι για να υπάρξει διέξοδος «θα πρέπει βραχυπρόθεσμα να υπάρξει ανάπτυξη σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».Μακροπρόθεσμα, πρόσθεσε, θα πρέπει να υπάρξει δημοσιονομική τάξη και πειθαρχία.

Επίσης, επεσήμανε ότι η ότι η οικονομική αβεβαιότητα πρέπει να περιορίζεται, γιατί διαφορετικά επηρεάζεται η ανάπτυξη μιας οικονομίας με όλα τα συνεπακόλουθα.

Τόνισε ότι αν περνούσε από το χέρι του, θα εισηγείτο στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες, την υιοθέτηση πολύ ισχυρών δεκαετών προϋπολογισμών. Υποστήριξε, εξάλλου, την εισαγωγή ευρωομολόγου στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη διάλεξη του ο κ. Κλίντον συνέδεσε την οικονομική ανάπτυξη με την πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Τη διάλεξη παρακολούθησαν πάνω από 600 άτομα, μέλη της φοιτητικής, διοικητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Εξωτερικών Ερατώ Μαρκουλή και Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, και προσωπικότητες της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Κύπρου.
 
Πηγή:  http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=48398&Itemid=87
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις