"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Kύπρος: Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη εν αναμονή της τρόικας...

Ανασκόπηση της δημοσιονομικής κατάστασης, αλλά και της κατάστασης του χρηματοπιστωτικού συστήματος έγινε κατά τη διάρκεια έκτακτης ευρείας σύσκεψης στο προεδρικό μέγαρο, τρεις μέρες πριν από την άφιξη της τρόικας, τη Δευτέρα, στην Κύπρο. Στη σύσκεψη, υπό την προεδρία του προέδρου της Δ. Χριστόφια, έλαβαν μέρος οι υπουργοί Οικονομικών, Εμπορίου και Εργασίας, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω.

Μετά τη σύσκεψη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Στεφάνου ανακοίνωσε ότι αντηλλάγησαν απόψεις για το πώς θα γίνει η συζήτηση με την τρόικα. Ωστόσο, απέφυγε να αναφερθεί στο χρηματικό ποσό, που θα ζητηθεί από τον Μηχανισμό Στήριξης, λέγοντας ότι καμία χώρα δεν αποκαλύπτει την τακτική και το ποσό που θα χρειαστεί και συνιστώντας υπομονή μέχρι την άφιξη της τρόικας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η Κύπρος αποτάθηκε στο Μηχανισμό, λόγω τραπεζών. Σε ερώτηση αν τα πρώτα χρήματα θα εισρεύσουν μετά τον Δεκέμβρη, είπε ότι οι πληροφορίες λένε ότι θα είναι πιο νωρίς. Εξάλλου, ο κ. Στεφάνου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση ουδέποτε απέσυρε το αίτημα για ένταξη στο Μηχανισμό Στήριξης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως η μετάδοση κάποιων ειδήσεων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, να μην οφείλεται απλώς σε παρεξήγηση.Παρατήρησε μάλιστα ότι διάφορα δημοσιεύματα και αναφορές που γίνονται για την Κύπρο στο διεθνή Τύπο «έχουν στοχευμένο και κακόβουλο χαρακτήρα».


Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι είναι πραγματικότητα ότι εστάλη επιστολή για να μην είναι εγγυητής η Κύπρος στο Μηχανισμό, κάτι που, όπως επεσήμανε, γίνεται με όλες τις χώρες που εντάσσονται σε αυτόν.

Πηγή:  http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=48416&Itemid=161
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις