"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Φάκελλος Κύπρου - μια εκπομπή που όλοι πρέπει να δούμε

Το πραξικόπημα τα απόρρητα έγγραφα, οι μαρτυρίες των πρωταγωνιστών. Το 1986, η ελληνική Βουλή αποφάσισε την δημιουργία Επιτροπής που θα εξέταζε το γιατί φτάσαμε στην κυπριακή τραγωδία. Στην Επιτροπή κατέθεσαν δεκάδες μάρτυρες και διοχετεύτηκαν χιλιάδες σελίδες εγγράφων. Ο φάκελος όμως έμεινε στο σκοτάδι. Σφραγίστηκε και τα έγγραφα δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα. Για το μεγαλύτερο έγκλημα που διαπράχτηκε ποτέ στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, δεν τιμωρήθηκε κανένας.

Τι έγινε στην Κύπρο στο πραξικόπημα και στην τουρκική εισβολή; Μπορεί ο καθένας να βρει χιλιάδες βιβλία για αυτό. Αλλά όχι την επίσημη ελληνική θέση.

Πριν από έναν μήνα, η κυπριακή Βουλή, μετά από έρευνα ετών, έβγαλε το δικό της πόρισμα.

Ποιοί φταίνε; Γιατί φταίνε; Στην Ελλάδα δεν ακούστηκε το παραμικρό. Μόνο διάψευση για μια πτυχή που αφορούσε έναν έλληνα εκδότη.

Η είδηση δεν ακούστηκε ποτέ, αλλά η διάψευση γράφτηκε από όλους.

Το Κουτί της Πανδώρας, ανοίγει τον Φάκελο της Κύπρου με τους πρωταγωνιστές και τα ντοκουμέντα της εποχής.

Ποιοί και πώς έκαναν το πραξικόπημα στην Κύπρο;

Τα απόρρητα έγγραφα, οι μαρτυρίες των πρωταγωνιστών. Στις 20 Ιουλίου του 1974 οι Τούρκοι έκαναν απόβαση στην Κύπρο. Σήμερα όλα τα στοιχεία μάλλον αποδεικνύουν πως απλώς αποβιβάστηκαν. Οι ελληνικές δυνάμεις κυνηγούσαν να σκοτώσουν τον Μακάριο στην Πάφο, την ώρα που τα τουρκικά αποβατικά χωρίς αντίσταση έβγαιναν στην Κερύνεια.

Το πραξικόπημα στην Κύπρο, άνοιξε πολιτικά και στρατιωτικά την κερκόπορτα στους Τούρκους. Οι προφάσεις για έναν αγώνα που θα οδηγούσε σε μια Κύπρο ελληνική και όχι Μακαριακή, μία βδομάδα μετά το πραξικόπημα, εξανεμίστηκαν πάνω στη φωτιά του πολέμου. Προδοσία, ανοησία ή μια παγίδα στην οποία μαζί με τα «ποντίκια» της φιλοδοξίας έπεσε και ολόκληρη η Κύπρος και η Ελλάδα;

Τι έγινε στην Κύπρο στο πραξικόπημα και στην τουρκική εισβολή;

Η κρυφή ατζέντα του Χένρι Κίσινγκερ και τα σχέδια των Αμερικανών.

Πόσο ήρωες ήταν αυτοί που διεκδίκησαν αργότερα τα μετάλλια και τις δάφνες από τα πεδία των μαχών που εγκατέλειψαν;

«Επειδή τίποτα δεν είναι, όπως φαίνεται»

Δείτε τα δίντεο που ακολουθούν...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις