"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Θανατηφόρο μυκόπλασμα

http://medisense.gr/media/k2/items/cache/facbb06d6d18afd30055031c05e0c8a3_L.jpgΤο μυκόπλασμα είναι ο γνωστότερος μονοκυταρικός οργανισμός με διάμετρο μόλις 0,1 μ1.
Ενώ τα κοινά βακτήρια διαθέτουν κυτταρικό τοίχωμα, το μυκόπλασμα –που είναι γένος βακτηριδίων– δεν διαθέτει.
Τη σημαίνει αυτή η διαπίστωση; Πως χωρίς κυτταρικό τοίχωμα δεν επηρεάζεται από πολλά κοινά αντιβιοτικά, που έχουν στόχο τη σύνθεση του κυτταρικού τοιχώματος, όπως είναι η πενικιλίνη και τα αντιβιοτικά β-λακτάμης.
Υπάρχουν 200 είδη μυκοπλάσματος.
Το mycoplasma pneumoniae
Το μυκόπλασμα μπορεί να είναι παρασιτικό ή σαπροφυτικό και κάποια από αυτά είναι παθογόνα για τον άνθρωπο, με πιο γνωστό είδος το m. pneumoniae, που προκαλεί άτυπη πνευμονία και αναπνευστικές διαταραχές.

Το mycoplasma genitalium
Το mycoplasma genitalium πιθανώς να συμμετέχει σε φλεγμονώδεις νόσους της πυέλου.
Το mycoplasma fermentans
Το mycoplasma fermentans προέρχεται από τον πυρήνα του βακτηρίου Brucella. Ο παθογενής παράγοντας δεν είναι βακτήριο, ούτε ιός. Είναι μία μεταλλαγμένη μορφή του βακτηρίου Brucella, συνδυασμένο με τον ιό visna, από τον οποίο εξάγουν το μυκόπλασμα.
Το παθογενές μυκόπλασμα ήταν σχετικά αβλαβές, όμως, από το 1942 και με αφορμή την προετοιμασία βακτηριδιολογικού πολέμου (δοκιμάστηκε, λένε, στον πληθυσμό της Βόρειας Αμερικής) δημιουργήθηκαν θανατηφόρες και μολυσματικές μορφές του μυκοπλάσματος.
Μάλιστα, ο Dr. Maurice Hilleman, επικεφαλής ιολόγος της φαρμακευτικής εταιρείας Merck Sharp & Dohme, υποστηρίζει ότι τον συγκεκριμένο παθογόνο παράγοντα τον φέρουν όλοι στη Βόρεια Αμερική και πιθανόν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο.
Βέβαια, τα σενάρια που αναπτύσσονται είναι δύσκολο να εξακριβωθεί πόσο έγκυρα είναι, έστω κι αν υπάρχουν διαπιστώσεις που σε βάζουν σε υποψίες! Ας πούμε, από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και ιδιαίτερα μετά το 1970, πολλαπλασιάστηκαν οι εκφυλιστικές ασθένειες του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος και εμφανίστηκαν νέες ασθένειες, όπως το σύνδρομο της χρόνιας κοπώσεως και του AIDS.
Τι ασθένειες προκαλεί το μυκόπλασμα;
Σύμφωνα με τον Dr. Shyh-Ching Lo, ανώτερο ερευνητή του Ινστιτούτου παθολογίας το Αμερικανικού στρατού προκαλεί:
AIDS, καρκίνο, σύνδρομο χρόνιας κοπώσεως, κολίτιδα του Crohn, διαβήτη τύπου I, σκλήρυνση κατά πλάκας, Πάρκινσον, ασθένεια του Wegener, ρευματοειδή αρθρίτιδα, νόσο του Αλτσχάιμερ κ.λπ.
Πώς δρα
Το μυκόπλασμα εισέρχεται στα κύτταρα του σώματος και η επίδρασή του εξαρτάται από το DNA του κάθε ανθρώπου. Μπορεί να παραμείνει αδρανές ακόμη και για δεκαετίες, αλλά να ενεργοποιηθεί από ένα τραύμα ή ένα εμβόλιο.
Μπορεί να καταστρέψει κύτταρα στον εγκέφαλο και να προκαλέσει νευρολογικές ασθένειες. Ή να καταστρέψει κύτταρα στην κοιλιακή χώρα προκαλώντας κολίτιδα του Crohn.
Αναπτύσσεται παίρνοντας έτοιμες στερόλες από το κύτταρο που το φιλοξενεί, καταστρέφοντάς το. Ό,τι απομένει, εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος.
Μπορεί να πιστοποιηθεί;
Επειδή ο κρυσταλοποιημένος παθογενής παράγοντας διαλύεται στο αίμα, οι συνηθισμένες εξετάσεις αίματος και ιστών δεν αποκαλύπτουν την παρουσία του. Το μυκόπλασμα κρυσταλοποιείται μόνο σε 8.1 pH, και το αίμα έχει 7.4 pH.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις